Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Датчик за температура на охлаждаща течност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Датчик за температура на охлаждаща течност

И така, трябва ми двустепенен, ключов, на който горната му температура на включване е под 85 градуса. Някой някъде да е виждал такива?

Сега съм сложил такъв, който включва втората степен на 92, но такъв трябва да се слага на средата на радиатора, а аз там нямам къде да го сложа. Не, че съвременните коли не работят всичките на температури над 100, но на Нива 1.6 е малко нагло. Работи, не прегрява, но искам да е малко по-надолу.

Има едностепенни на 82 градуса и даже на 75, но аз си искам двете степени. Два датчика няма да поставя, нито пък ще коландря платка с термистор.

Давайте идеи - къде да търся.

До: Датчик за температура на охлаждаща течност

Като не искаш с термистор (поне гледам на новите коли управлението на втора степен е такова) виж за гоуф 2 например - те имат доста богат набор от датчици по температури
    рено също
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Пред мен е каталог на FAE

37810 - Пежо, Ситроен- дизели стари 84-79/88-83 резба 22х1,5
      37800 - подобен същата резба
      37830 - Фиати разни дизели подобна температура и резба /с кабел/
      37850 - Пежо, Ситроен- дизели стари

Айде, тичай до най-близкия магазин ....
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
        Пред мен е каталог на FAE

37810 - Пежо, Ситроен- дизели стари 84-79/88-83 резба 22х1,5
        Ей това е приказка вече.

Коментар

Не тичай още, чакай да проверя при мене.

Коментар

Добре, седя си и чакам.

Айде сега кажете, в тези датчици кой е общия извод. Средния?

Веднага казвам, че не може да се определи с мерене - или поне не без импедансен мост. А нямам импедансен мост.

Коментар

FIAT Brava (182) 1.8 i GT 16V 113cv - до 09/1998
              Мотор: 182A2.000
              Резба: 22x1.5
              Ключ: 29
              темп.: 92/87 - 88/83
              (Също Пежо и Ситроен някакви модели, както е писал колегата по-горе).
              Магазини Фиат:
              - бул. "Ал. Стамболийски" 155, точно до канала - тел. 920 01 81;
              - "T&N" car ул. "Оборище" 95,близо до "Черковна" тел. 943 48 74;
              - Кр.село: 850 44 05;
              и всякакви ауто плюс минус, едно и пр. А за изводите - със запалката няма ли да стане?..Щракаш и мериш кое ще цъкне първо..)))
              Ооппсс. Видях, че си имаш такъв - тогава за CITROËN C15 D 1.7 D 60cv (втората снимка) или PEUGEOT 205 1.0 i 45cv,
              -От ситроенския магазин - Тинтява 5А, жк.Изгрев - 971 51 04;
              - "Опълченска", бл. 42А - 931 12 18
              - София франс ауто - Цариградско шосе 10-ти км - 960 11 31
              - или отХристо Колев - "Христо Ботев" №137 - 831 20 22.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от Totko; 07-07-09, 14:18. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от Totko Преглед на мнение
                ... А за изводите - със запалката няма ли да стане?..Щракаш и мериш кое ще цъкне първо..)))
                Абе толкова и аз се сетих, даже това, което си купих, вече има капка калай на челото от измерванията с поялника. Лошото е, че няма температура, при която да е цъкнато само второто, за да познаеш кой от първите два извода е общия.

Много не ми пука, защото през тях минава ток общо около 300ма - захранват 1 или 3 релета. Ако ще да минава последователно през двата. Единствена беда ще е, ако единият ключ в датчика изгори.

Коментар

Това е от някаква Ксара май - но датчика е двуполюсен, доколкото си спомням стои до самия термостат (на двг. - не на радиатора) и управлява оттам две степени - последователно или паралелно двата вентилатора. Самия датчик не е он/офф, ми си е "обратен" терморезисторен...)))..С въпросната електроника, която го командва, май можеш да го настроиш на каквато температура искаш.. Ама си е играчка, пък и казваш, че не искаш да поиш..)))
                  Прикачени файлове

Коментар

Не, няма(((
                    Май да видиш кой е общия е най-лесно по цветовете от схемата, и с тях - в някой сервиз.

Коментар

От какво си взе датчик?
                      Да видим дали имам схемите да се ориентираш
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не знам от какво е, три клеми в редица. Все едно, няма да остане той.

Схемата с релетата горе е приблизително като моята, само че имам и обръщане на посоката, затова релетата са 4.

Коментар

Дедо чака и точи нож за три кожи ......
                          Пак щъ идваш, щъ го варим с термометър фъф водата (за нас се разбра че сме гърчави и няма място в казана) и със свързани крака....и той всичко сам ще си каже
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Така сьм изльгал моя датчик да включва на по-ниска температура.100 бройки от тия 1.1К ми струваха 6 кинта или нещо подобно,другото е един поялник.Като/ако се прецака си минава на заводските си показатели.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Така сьм изльгал моя датчик да включва на по-ниска температура.100 бройки от тия 1.1К ми струваха 6 кинта или нещо подобно,другото е един поялник.Като/ако се прецака си минава на заводските си показатели.
                              Този фокус аз съм го измислял. Но е неприложим в случая - датчиците са биметални. Иначе, тука 100 по 1.1к са 60 стотинки примерно.

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              Много убава картинка. Аз че ще дойда, ще дойда, но ще варим нещо друго. Тоя датчик го пекох преди да дойда при тебе.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X