Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко помощ за проекта ми за електромобил.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Малко помощ за проекта ми за електромобил.

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    .....Въпросът е че човекът очевидно няма никакъв опит, и не ще да повярва че няма да се справи с всичкото наведнъж. Не ще и да го прави на етапи, които колкото и да са трудни, да струват непреодолимо много пари, време и сили, все пак са разумния подход.
    Спор за методологията, не за принципа.

Абсолютно подкрепям стъпка по стъпка варианта , защото е единствения детайлен и запознаващ с материята ,освен ако не работиш в проектантско-изпитателна лаборатория разбирасе. ..а и дава ясна представа за това какво му трябва да стигне там където иска. (затова и не мога да си обясня как някой си купуват нещо на 4 колела и изсипва една голяма торба с пари да станело спортно или мнооого високо проходимо без да подозира какво изобщо и как действа)
    ... относно началните моменти аз съм виждал абсолютно нормална кола със ел мотор вместо с вътрешно . Включваш на 1-ва даваш гас (+) ,пускаш съединителя и тръгваш. Контрола по другия начин е много скъп и сложен изхождайки само от сплавите от които са направени контролерите да не говорим нататък ... Според мен пак ще е интересно защото ще достига много бързо въртящ момент които двг от всеки не може да направи. спортен съединител , заден мост и злобни батерии да не ти се измаря зайчето ... Успех на stoi !

Коментар

Какъв мотор ще ползваш, с каква мощност, на колко волта? Темата ми прилича на "Реших да си направя автоматична скоростна кутия" . Това с което се захващаш е почти толкова сложно.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Аз го подкрепям Stoi в начинанието му. Знаете моят девиз е:"Не се притеснявай да започнеш да вършиш нещо което не си правил и ти е за пръв път! Знай, че корабът "Титаник" е бил построен от професионалисти, а Ноевият ковчег - от любители!"
        В нашата махала/Лозенец, над плувния комплекс Спартак/ преди 20 години един комшия Митко, работеше като кабелджия/осветител ли е озвучител ли е/ в Телевизията и си направи следният електромобил. Първата серия беше от Трабант комби. Задните седалки махнати и багажното във всичкото това място беше сложил панцерните батерии. Отпред беше махнал само двигателя и беше сложил електродвигател от електрокар със верига. Вътре си беше сложил контролни уреди Ампермер и Волтмер да вижда, кога му свършва тока. Сума ти време се търкаля с него. Ходеше си най-редовно на вилата някъде около София. Трабанта обаче му омръзна и отнякъде намери Запорожец нов модел. Знам, че му смени пружините на окачването за да издържат на тежестта на батериите. На Запорожеца батериите ги сложи отпред в багажника, а електродвигателя отзад. Много модерно електромобилче стана. Милиционерите чат пат го спираха за проверка, понеже се движи по-бавно и правеше впечатление. Като го усетеха, че е нестандартен и го пускаха да си ходи за да не се занимават с главоблъсканици на тема правилник и закон. Обаче татко му почина и с брат си решиха да направят делба. Продадоха апартамента и Митко отиде да живее някъде другаде. Не го виждам вече.Иначе щях да го питам и щеше да ми каже всякакви технически подробности за да ти напиша. Повтарям, това беше преди 20 години. Сега електротехниката е напреднала доста, а и възли и детайли много по-лесно се намират. Така, че дерзай! Аз съм с теб!
        sigpicНЕ ТРУПАЙТЕ ПАРИ! ТЕ СА СРЕДСТВО ЗА ЖИВОТ! ПОЛЗУВАЙТЕ ГИ ВСЕКИ ДЕН!(Ванга)

Коментар

Потърси Явор от Бургас от ВромусРейсинг.Те с баща му произвеждат накива рикши и колички с батерии.Знам че направиха и един Трабант,даже са и вносители ако не се лъжа.Из темите чета негови постове.

Коментар

От: Малко помощ за проекта ми за електромобил.

Който иска да направи нещо търси решения , а който не иска търси причини .Желая ти успех и никога , ама никога не се отказвай от целите си .

Коментар

Виж ти каква тема имал колегата Стойко. Малко е позамряла, но да знаете,че се работи по колата въпреки различните проблеми. Скоро ще се похваля и аз.

Коментар

С рязкото и не контролируемо покачване цената на бензина отново излиза на преден план разработките на електро автомобили.Повторението на репортажа по БНТ на един от съвременните конструктори Митко Димитров,който е реконструирал вече няколко такива автомобила също наля масло в огъня.
                Искате съвет ,ами питайте го! Аз мога само да добавя и една своя идея но за изработване на "хибрид".Всака кола с предно предаване дава възможност за преработване на свободната задна ходова част с електро задвижване.Говорим за механичната част ,която е и най трудоемка.Трансмисията съм намислил ,да вземем едно фиатче ,рено или фолксвагенче на повече от две десетилетия,защото са на изгодни цени като втора употреба.Вземаме и две карданови трансмисии от някой бракувани мотоциклетчета например.на всяко задно колело се приспособява тази предавка ,която дава възможност да не се нарушава окачването и федерацията/макферсон или торсионно/окачване. Другото е обща скоростна предавка и електродвигател ,например 10 кв на 24 в.напълно достатъчен да поддържа 120/220 нм въртящ момент.Другото е електроника която е по силите на всеки що годе наш подръжател.Успех!

Коментар

10 киловата DC управление за индуктивен товар по силите на всеки подръжател ?
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                    10 киловата DC управление за индуктивен товар по силите на всеки подръжател ?
                    Е ти пък ..... в Бг си имаме даже поговорка за това - които не знае да плува -морето му е до коленете.

Коментар

Първоначално публикуван от dimitar.b Преглед на мнение
                      Аз мога само да добавя и една своя идея но за изработване на "хибрид".Всака кола с предно предаване дава възможност за преработване на свободната задна ходова част с електро задвижване.Говорим за механичната част ,която е и най трудоемка.Трансмисията съм намислил ,да вземем едно фиатче ,рено или фолксвагенче на повече от две десетилетия,защото са на изгодни цени като втора употреба.Вземаме и две карданови трансмисии от някой бракувани мотоциклетчета например.на всяко задно колело се приспособява тази предавка ,която дава възможност да не се нарушава окачването и федерацията/макферсон или торсионно/окачване. Другото е обща скоростна предавка и електродвигател ,например 10 кв на 24 в.напълно достатъчен да поддържа 120/220 нм въртящ момент.Другото е електроника която е по силите на всеки що годе наш подръжател.Успех!
                      Добра насока, но има малко проблемни моменти:
                      1. Какво количество батерии, къде и как ще се разположат и какъв ще е пробега само на електричество
                      2. Технотест и узаконяването на подобна преработка на окачването.

По т.2 предполагам мнозина ще го пренебрегнат и просто ще си карат докато някой не им направи проблем. Обаче сега поне в София са обещали някакви преференции като безплатно паркиране в синя и зелена зона. Не знам как ще бъде погледнато обаче на подобна преработка без документ.
                      По т.1 може да се гледа в две насоки първо чисто физически какво място ще се намери за батериите и второ чисто финансово практичен- ако вложим едни 5000лв за да го направим това и с него караме на ток 20км или да го измерим като понижаване на средния разход с 1 -2 литра на сто в града то има ли смисъл от подобно нещо. Алтернативата е цялостна конверсия на автомобила до електромобил

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X