Един ден, се наложи да измъкна една Шкода, която не беше мърдана с години и беше потънала до главините! Изгнилите планки, които държат задната броня, не издържаха и придобиха този си вид:
.jpg)
.jpg)
Тъй като теглича, се държи в голяма степен на бронята,
.jpg)
трябваше да се предприемат мерки, преди пикника на 01.07 (ако се закъса или трябва да се помага на някой друг, да има къде да се закачи въжето)!
В ден четвъртък - 29.06 , решихме да действаме! Нямахме 100%-во изграден план за действие, но решихме, че ще инповизираме! Отидох при адаша - Аsen Dezki, звъннах и на Димата - quadra, и вече събра ли се, запознахме да действаме! Отстранихме всички болтове с помоща на ъглошлайф ( бяха лекичко ръждясали
)! Адаша и Димата по много "нежен" начин доскъсаха планките и свалиха бронята (аз през това време придържах капака, да не ги халоса по тенджерите - макар и от плсмаса, не е никак лек
)! След не много дълго размишление, решихме да действаме с наличния Г-образен профил! Отстранихме стърчащите остатъци от планките и умишлено не махнаме частите, които за завинтени с болтове към купето (да има на какво да заваряваме)!
.jpg)
Тук набутахме профилите, между остатъците от планките и ги заварихме здраво за тях:
.jpg)
Идеята бе, да хванем с болтове бронята в горния и в долния и край (горе долу, както бяха хванати и оригиналните планки)
Тук вече почти сме приключили едната страна:
.jpg)
.jpg)
Ето завършения вид на едната страна (заварихме горната част, за долната, защото долната не беше съвсем стабилна):
.jpg)
.jpg)
Ето и от другата страна, завършена:
.jpg)
Ето как изглежда и с поставена броня:
.jpg)
Тук има малко кал, защото снимката е след пикника:

Така и не се наложи никъде да изпробваме, това което сме измайсторили! Но ще дойде и този ден - надявам се да е здраво! А след като ми мине изпита ми, ще сваля бронята и ще боядисам профилчетата с нещо, за да не ръждясват! Благодаря за помоща на адаша и на Димата!
.jpg)
.jpg)
Тъй като теглича, се държи в голяма степен на бронята,
.jpg)
трябваше да се предприемат мерки, преди пикника на 01.07 (ако се закъса или трябва да се помага на някой друг, да има къде да се закачи въжето)!
В ден четвъртък - 29.06 , решихме да действаме! Нямахме 100%-во изграден план за действие, но решихме, че ще инповизираме! Отидох при адаша - Аsen Dezki, звъннах и на Димата - quadra, и вече събра ли се, запознахме да действаме! Отстранихме всички болтове с помоща на ъглошлайф ( бяха лекичко ръждясали

.jpg)
Тук набутахме профилите, между остатъците от планките и ги заварихме здраво за тях:
.jpg)
.jpg)
Идеята бе, да хванем с болтове бронята в горния и в долния и край (горе долу, както бяха хванати и оригиналните планки)
Тук вече почти сме приключили едната страна:
.jpg)
.jpg)
Ето завършения вид на едната страна (заварихме горната част, за долната, защото долната не беше съвсем стабилна):
.jpg)
.jpg)
Ето и от другата страна, завършена:
.jpg)
Ето как изглежда и с поставена броня:
.jpg)
Тук има малко кал, защото снимката е след пикника:
Така и не се наложи никъде да изпробваме, това което сме измайсторили! Но ще дойде и този ден - надявам се да е здраво! А след като ми мине изпита ми, ще сваля бронята и ще боядисам профилчетата с нещо, за да не ръждясват! Благодаря за помоща на адаша и на Димата!
Коментар