Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за рутер-->суич-->комп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• въпрос за рутер-->суич-->комп

Имам следния въпрос зехме си рутер от тези на Мтел обаче има 1 изход къл лан картата ,мога ли да отида да си купя суич и чрез него да разпределя сигнала към още 2 компа?
    Какъв суич ще се ме посъветвате да си зема за целта ?
    Освен кабели с букси друго ще ми трябва ли?

До: въпрос за рутер-->суич-->комп

Всеки работещ суич ще ти върши работа. Мрежови кабели ти трябват един от суича към Мтелския рутер + по един мрежов кабел на компютър. Ако няма да обменяш информация между компютрите в мрежата, не е нужно да взимаш някакъв бърз суич. 10/100 ще ти свърши работа. Ако ще обменяш файлове между тях и ако са с 10/100/1000 карти, може и да си струва да си вземеш 10/100/1000 суич.

Ако ти се занимава можеш да си вземеш безжичен, там хем по принцип имаш 4 гнезда за мрежови кабели, хем имаш и безжична мрежа за лаптопи, гсм-и с wifi и т.н.

Ако взимаш безжичен, НЕ СИ взимай Linksys WRK54G. Всички други Linksys да, този не. Също аз лично стоя настрана от всичко с марка Белкин. Нямам в службата нещо на Белкин което да не е дало фира в рамките на няколко месеца, ако въобще е проработило след изкарване от кашона.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

изчерпателен отговор мерси

Коментар

Здрасти.
        Не знам точно как е устроен на мтел рутера, но ако имаш адсл на бтк
        и не си на бизнес пакет той може да ти даде само ип 192.168.0.2.
        тогава не може да ти помогне суич. но например на повечето рутери
        било то на линксис или други си имат web interface и там си правиш настройки.
        не знам дали мтелският може.
        но ако мтелският раздава много ип-та просто със суичове можеш да си
        направиш мрежа, както вече ти обясниха. ако не стане, ще ти трябва рутер.
        В него случай ти трябва 1 кабел4е от мтелското към WAN порта на рутера.
        по4ти всички рутери имат отзад 4 портов суич (а ти казваш, 4е ще
        ползваш само 2 компа), и пак както ти казаха после 2 кабела от рутер4ето
        до всеки комп.
        И аз има проблем с такъв линксис всяка ве4ер се спира, а сутрин се пуска (т.е
        правен му е рестарт) оба4е след няколко дена работа като се логна на него,
        той си има интернет, назад ни е дал ип-та, оба4е нямаме нет. връщам му фабричните настройки, и наново си пиша настройките на мрежата и тръгва. така до след няколко дена пак.........

Коментар

Linksys са читави машинки, все пак са собственост на Cisco, но проблемът точно с моя (WRK54G) е че е някакъв техен евтин експеримент и няма нищо общо дори и с другите им моделчета. Ползва някакъв измислен чип, другите поне са с тоя чип който приема ъпдейт на тоя безплатния софт който е много по-стабилен. Моят - не. В службата сложих и някакъв Netgear, който за момента се крепи. Така като се замисля - и суича на сървърите ми е Netgear, и той за сега не е дал фира. Значи записвам и Netgear като алтернатива.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X