Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за метална гондола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся съвет за метална гондола

Здравейте колеги,

Търся инженер, който може да проектира гондола, която да може да се сертифицира в технотест и да може да виси на кулокран или автокран, да издържа поне 3-ма човека, да е с отвор в долната част, където се стъпва+това едната страна да се отваря.... Не знам дали добихте реална представа,
    но за да е пълно объркването, прилагам и "творението" ми на "paint", надявам се поне малко да е станало ясно.

Трябва да е проектирана, така че да издържа хора, които ще са на нея, докато висят от крана. Както и да издържа на леки динамични натоварвания....?

Някаква идея към кого да се обърна ?
    Per aspera ad astra.

До: Търся съвет за метална гондола

Може да се обърнеш към фирмите предлагащи кулокранове и механизации за строителството. Мисля че може да се намери готово решение.
    Танки грязи не боятся!

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение

.... да може да виси на кулокран или автокран, ...,
      Аз доколкото съм запознат това ще е абсолютно забранено.
      Не можеш да използваш такава гондола с авто или кулокран законно.
      Използването на кранове да вдигат хора беше абсолютно забранено преди години, за сега не съм сигурен.

П.П. Имаше такива гондоли/клетки които се захващат на стрелата на автокран но не и на въжето.

Коментар

Със подобни съоръжения се лее бетон насово по строителните обект като се вдига и човек.
        Танки грязи не боятся!

Коментар

Технически това е просто, но нормативно не е, както казват и колегите. Нямам дори идея в кой документ може да е уредено такова височинно съоръжение за хора. Лесно е да държи и повече от половин тон, обаче трябва да уредиш някак ветровата устойчивост, разкачката и аварийното осигуряване. Не влиза нито във вертикалния транспорт, нито в увеселителните съоръжения, нито в аварийните летателни средства. Не съм чувал за такова чудо, сигурно наистина е забранено.

Коментар

да може да виси на кулокран или автокран,...,да е с отвор в долната част, където се стъпва.

Иначе, ако въобще може да се узакони такова нещо, ти трябва инженер конструктор, който се занимава с метални конструкции.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              увеселителните съоръжения,
              Тук е ключа от палатката! Няма да казвам за какво ще се използва в темата, да не се тълкува като реклама. Принципът е да виси на куката на крана, ако е автокран- самата гондола ще се фиксира в горно положение почти до върха на стрелата, ще има леко динамично натоварване, след което ще се спусне до земята...
              Технологично и аз смятам, че не е проблем, въпросът е документално всичко да е легално.

Наистина има бетон-кофи, които висят и които са с човешко присъствие....
              Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                Аз доколкото съм запознат това ще е абсолютно забранено...
                Разбира се че е така. Крана е за вдигане на товари! За хора има други подемни съоръжения.

Коментар

Някаква идея към кого да се обърна ?
                  "Краностроене" в индустриалната зона "София север" .....но както Чинела и Стефан казаха ЗАБРАНЕНО ......решението е авто вишка или нещо подобно
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

колко ще е височината на която ще се издига?
                    ако не е повече от 10м. може да ползваш ел.платформа,преставлява ел.шаси на което има подемен механизъм подобен на крик отгоре има платформа около 3х2м.

Коментар

До колкото знам и аз е забранено ,Но за бънджи реално погледнато няма законен вариант за скачане с малки изключения (ако това е идеята де)

Коментар

Ммм ... Тогава трябва да идеш в някой Лунапарк, и така че да не ги уплашиш, да питаш какви документи, и по кои БДС-та им искат инспекторите. Закон за цирка няма отдавна, трябва да са някъде в асансьорните съоръжения. Може да имам някъде някакви ГОСТове и БДСта, но само за въжетата. Изискванията са различни за ръчна и механична тяга. За останалото никога не съм имал никакви нормативни документи.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Ммм ... да питаш какви документи, и по кои БДС-та им искат инспекторите. Закон за цирка няма отдавна, трябва да са някъде в асансьорните съоръжения. Може да имам някъде някакви ГОСТове и БДСта, но само за въжетата. Изискванията са различни за ръчна и механична тяга. За останалото никога не съм имал никакви нормативни документи.
                          Наредба 28 от 1976г. цитирам по памет, имам я наредбата но в офиса няма да му свърши работа в никакъв случай.
                          Утре мога да звънна на шефа на Държавна агенция за метрология и технически надзор, той узаконява кранове, асансьори, газови уредби на коли и др....

ЕТО я наредбата чети и успех.
                          Последно редактирано от Chinela; 10-04-09, 21:26.

Коментар

Видно за бънджи питаш
                            Във Варна,във "Флотски Арсенал", завода за кораборемонт,на сухия док има два крана,с които пренасят от земята до кораба моряци и работници.Как са сертифицирани клетките ,не знам,но лично в продължение на 3 дена се возих насам - натам с тях...Ако има колеги от там,да кажат повече инфо.
                            Пътят е целта.

Коментар

Височината ще е над 30м., обикновено е 50м. Или колкото позволи крана, горна граница почти няма...

@ Chinela: Ще съм ти благодарен, ако провериш

@ Charger: Благодаря за инфото.

По отношение на бънджи скоковете - това, че няма нормативна уредба по въпроса, по никакъв начин не означава, че можем да си позволим да правим нещата, не както трябва и както е най-безопасно.
                              Именно заради това, изискването е гондолата да е 100% сертифицирана, в противен случай, няма да я поръчвам и няма да се произведе.
                              Per aspera ad astra.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X