Та имам аз едно пежо при което вибрациите са малко повече (тъй като двигателя е с полиуретанови тампони, окачването е на лагери, а пружинките са бая твърдички и имам проблем с лостовата система за скоростите. Стандартните лостчета са с пластмасови втулки и при по-агресивно вкарване на скорост (като на обратния на писта Бургас миналата година) лостчетата изкачат и оставам сам на средтаа на завоя.
Та харесах си няколко решения и се чудя кое е по-подходящо:
Накрайник с унибал:

Шарнирен накрайник:

Унибал накрайниците нещо не мога да ги открия в БГ. Има SKF, но цената им беше 40-50 лв за едно 8мм-ово. Това е най-големия проблем с тях, вторият е, че е малко по-сложна изработката (трябва да се правят втулки.
Шарнирните накрайници в ITT ги намерих, но и там цената е - за 6мм 2бр - седемдесе и пет лв. За 8мм 4бр - 106лв (с поръчка).
От евроболт ми казаха, че за автомобили части не продавали, макар и да им обяснявах, че не е автомобилна част.
В този сайт цените са доста приемливи (дори и качеството да не е някаво аеро, пак ще ми вършат работа
http://www.ondrives.com/products.asp?recnumber=136
Знаете ли къде в БГ може на разумна цена да се намерят такива елементи? Знам че и китайците ги правят, но къде да търся?
Та харесах си няколко решения и се чудя кое е по-подходящо:
Накрайник с унибал:

Шарнирен накрайник:

Унибал накрайниците нещо не мога да ги открия в БГ. Има SKF, но цената им беше 40-50 лв за едно 8мм-ово. Това е най-големия проблем с тях, вторият е, че е малко по-сложна изработката (трябва да се правят втулки.
Шарнирните накрайници в ITT ги намерих, но и там цената е - за 6мм 2бр - седемдесе и пет лв. За 8мм 4бр - 106лв (с поръчка).
От евроболт ми казаха, че за автомобили части не продавали, макар и да им обяснявах, че не е автомобилна част.
В този сайт цените са доста приемливи (дори и качеството да не е някаво аеро, пак ще ми вършат работа
http://www.ondrives.com/products.asp?recnumber=136
Знаете ли къде в БГ може на разумна цена да се намерят такива елементи? Знам че и китайците ги правят, но къде да търся?
Коментар