Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Унибали и шарнирни връзки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Унибали и шарнирни връзки

Та имам аз едно пежо при което вибрациите са малко повече (тъй като двигателя е с полиуретанови тампони, окачването е на лагери, а пружинките са бая твърдички и имам проблем с лостовата система за скоростите. Стандартните лостчета са с пластмасови втулки и при по-агресивно вкарване на скорост (като на обратния на писта Бургас миналата година) лостчетата изкачат и оставам сам на средтаа на завоя.

Та харесах си няколко решения и се чудя кое е по-подходящо:
    Накрайник с унибал:

Шарнирен накрайник:

Унибал накрайниците нещо не мога да ги открия в БГ. Има SKF, но цената им беше 40-50 лв за едно 8мм-ово. Това е най-големия проблем с тях, вторият е, че е малко по-сложна изработката (трябва да се правят втулки.

Шарнирните накрайници в ITT ги намерих, но и там цената е - за 6мм 2бр - седемдесе и пет лв. За 8мм 4бр - 106лв (с поръчка).
    От евроболт ми казаха, че за автомобили части не продавали, макар и да им обяснявах, че не е автомобилна част.

В този сайт цените са доста приемливи (дори и качеството да не е някаво аеро, пак ще ми вършат работа
    http://www.ondrives.com/products.asp?recnumber=136

Знаете ли къде в БГ може на разумна цена да се намерят такива елементи? Знам че и китайците ги правят, но къде да търся?

До: Унибали и шарнирни връзки

Трябва да направиш просто нови полиамидни втулки. И да ги смениш в чашките на краищата на лостчетата. Но извади една от твоите, понеже досега съм срещал три различни размера.

Коментар

Ами искаше ми се да се пробвам с един от горните варианти (по-лесно разглобяем е, а и ми вдъхва повече сигурност, след провала със стандратните пластмаси), но в крайна смекта, най-вероятно ще отида при стругаря с остатъка от нилатрона, който ми се търкаля (някакъв самосмазващ полиамид) и после яко тел.

Коментар

Знаете ли къде в БГ може на разумна цена да се намерят такива елементи? Знам че и китайците ги правят, но къде да търся?

Колега,малки унибали 6 и 8 има в магазин "ХУБАТА" ООД. Магазина се намира на ул."Охрид" 27.
        цените са 5 или 6 лева.
        SUZUKI SAMURAI 1.3 16V
        SUZUKI JIMNY 1.3 16V
        JEEP WRANGLER 2.5
        JEEP CJ 7 2.5

Коментар

Не трябва тел. Когато не са разбити, изобщо не можеш да измъкнеш топчетата от тях.
          Мерете внимателно. От външната страна има един ръб, който удържа сферата от измъкване, и който сега при тебе е изтрит. Сметнете колко трябва да го направите. Ако стане много висок, няма да успееш да го сглобиш правилно, а с големия чук пак ще го смажеш веднага.

Коментар

Ти имаш предвид да са износени самите втулки ли?
            За съжаление не са, чисто нови са.
            Топчетата е възможно да са поизносени с годините, но вместо да купувам нови планки за скоростите (защото така се продават) предпочитам да ги разпробия и с болтове през унибала или с това шарнирното съединение.

При тези хубата дали има накрайници с унибали, а не само унибалчета?
            Ще гледам да намина в петък от там.

Коментар

Какъв е проблема да се ползват стандартни накрайници, от нещо си...

Коментар

Ами прекалено големи са.

Коментар

само не разбрах какъв размер търсиш,най здрави ,евтини,но с голям размер са унибалите от навеса на трактор,по скраповете има колкото искаш на цени около 3-4лв/бройка.

Коментар

Ами трябват ми двечки с вътрешен размер 6мм и резба М6 и 4ри с вътрешен отвор 8мм и резба М8

Коментар

тракторните са от порядъка на 20-25мм. и 60-70мм дължина-нестават..
                      и какво ще правиш ако не е тайна?

Коментар

Това са лостчетата които трябва да се получат (с унибали)

Или пък с такива:

Коментар

Унибали има китайски и корейски. Само дето това нее баш унибал, а "Heim Joint". За твоя случай мисля че са екстра, понеже е на неотговорно място.

Магазина, където съм ги виждал е на ул.Охрид 27 в София. Внасят и всякакви лагери, предимно на SNR. Имат добра номенклатура с наличности. До него има и магазин за семеринги и всякакви уплътнения на "Хубата Сийлс". Та, китайски унибал с размер на опашката 30 милиметра, беше на смешната цифра от около 30 и няколко лева. Тия - малките ще са съвсем евтини.

Тия 2 магазина са доста ценни като асортимент и цени.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами аз днес звънях там, ама нещо не успяхме да се разберем с човека по телефона.
                            Тези накрайниците с унибали как се казват в България?

Коментар

Първоначално публикуван от ifchon Преглед на мнение
                              Ами аз днес звънях там, ама нещо не успяхме да се разберем с човека по телефона.
                              Тези накрайниците с унибали как се казват в България?
                              Не знам как. Най-добре направо отиди. Последно като ходих преди 3-4 месеца, имаха прилично разнообразие от размери. Със сигурност ще си харесаш нещо.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X