Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помпа на хидравлика на волана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помпа на хидравлика на волана

Първоначално публикуван от YOSIF Преглед на мнение
    С подходяща скоба няма ли да излезе вала с шайбата и развиването да е безпредметно?
    Успех и пишете за резултата.
    Ами точно това според мен е невъзможно (сигурно сме писали едновременно), понеже има зегерка от страната на шайбата.

Иначе непременно ще пиша какво е станало и какво съм съсипал. Само да си изясня възможните последици от евентуалния опит да изкарам само шайбата.
    БИО пчелен мед и пчелни продукти
    0888 66 59 73

Коментар

Незнам, аз погледнах бегло, със скоба ще се изкриви шайбата, ама тия отвори са нитове, ако се разпробият да се махне шайбата ще остане само валчето и основата за шайбата (там вече може да се сложи скоба), пък там може да има нещо друго... направо си е гатанка тая помпа
      Успех!
      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Аз почти съм сигурен,че там е сглобка с много голяма стегнатост и е сглобявана като е нагрят единия детайл.

Така е на БМВ помпите и сигурно и на други е така,но мойта е от БМВ и като сложих един път един много къс ремък и беше много стегнато и успя да я изкубе от вала. Подле не искаше да се наниже и след нагряването си влезна като дома си
        Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Значи аз разсъждавам така: за да се разглоби, трябва да се изясни как е сглобена и защо е използвана точно такава сглобка, а не някаква друга. До тук се установява, че има някаква втулка, на която е набита шайбата, обаче продължавам да предполагам, че от вътрешната страна на тази втулка има резба, която я свързва с вала.

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
          ама тия отвори са нитове
          Има вероятност това да са нитове за стягане на двете части на шайбата. Обаче защо имат дупки? Може би за целите на затягане на резбата на шайбата? Риторични въпроси, май.
          0888 66 59 73

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
            Аз почти съм сигурен,че там е сглобка с много голяма стегнатост и е сглобявана като е нагрят единия детайл.
            Значи, това е вариант: (не да използвам стегнат ремък) а да нагрея шайбата и да пробвам със скобата за лагери. С пистолет за горещ въздух дали ще стане?
            0888 66 59 73

Коментар

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
              Замислих се, обаче, за да излезе оста, трябва да се махне една зегерка. А тя е под шайбата. И нямам достъп. По-точно се вижда през дупките на шайбата. А тези три дупки между другото за какво може да са, ако се окаже, че няма резба?
              Щом зегерката е под шайбата, какво още пречи тя да си излезе заедно с шайбата?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Щом зегерката е под шайбата, какво още пречи тя да си излезе заедно с шайбата?
                Ако правилно разбирам, предложението е да напъна вала откъм шлиците и така да се избута зегерката? ОСвен, че ми се вижда малко варварско (не е проблем, ако е решение на ситуацията), ми се струва и невъзможно. Все пак предназначението на тази зегерка е да пречи точно на това движение. Тъй като мисля, че последователността при сглобяването е била такава: в корпуса се вкарва вала (с поставен на него семеринг) с шлиците напред, на вала се нанизва лагер и това всичкото се "заключва" със зегерката. Накрая се закрепва шайбата по начин, който засега е мъгла. Това е.
                0888 66 59 73

Коментар

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
                  Значи, това е вариант: (не да използвам стегнат ремък) а да нагрея шайбата и да пробвам със скобата за лагери. С пистолет за горещ въздух дали ще стане?

Ми пробвай.Шайбата е закрепена на нещо като главинка и при награвянето би трябвало да се охлаби и най много с някакво леко почукване да се откачи от вала. Само не мога да разбера защо са направили тая глупост шайбата да е заварена за главинката незнам.

По принцип за буталните болтове дават към 70 градуса награвяне. Тука може и малко повече да е но пробвай първо този начин преди всички други вандалщини. А ако може пък и да вкараш долната част в нещо студено-вода,масло или нещо подобно та за да може температурната разлика да е още по голяма ще е най добре.
                  Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Пробвах с нагряване. Не знам колко градуса беше, ама шайбата си стана гореща. И с по-силно почукване не помръдна. Все пак не прекалявах, че да не се изкриви шайбата.

Главинка, казваш. След последния неуспешен опит си мисля, че сигурно ще се окаже, че сглобката между главинката и вала е резба. И като гледам ще да е нормална дясна резба. А ремъкът върти на дясно и затяга ли затяга.

Нагряването може би ще помогне и за развиването на резбата. Обаче как да застопоря вала да не се върти? Май ударих на камък.

Благодаря за идеята за водата и маслото.
                    0888 66 59 73

Коментар

Едно потвърждение, че шайбата е закрепена на резба на вала. Намерих следната снимка на разглобена помпа. Уви, мойта шайба още не ще да се предава.
                      Прикачени файлове
                      0888 66 59 73

Коментар

И също потвърждение, че не ти трябва да откачаш шайбата. Валът ще излезе с лагера или без него, зависи къде е зегерката.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          И също потвърждение, че не ти трябва да откачаш шайбата. Валът ще излезе с лагера или без него, зависи къде е зегерката.
                          Зегерката закрепва лагера откъм шайбата (със стрелка на снимката). От другата страна лагерът опира в разширение на вала (пак със стрелка на снимката). Ако се избива откъм шлиците по посока на шайбата, няма ли опасност да се повреди зегерката или лагера? Защото при това движение зегерката "пречи" лагера.
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от inp; 20-03-09, 12:09. Причина: снимка
                          0888 66 59 73

Коментар

Аз си мисля за нещо от типа на ударната отвертка. Знаете я, дето се развиват клеясали винтове с нея и с помощта на чук. Та някакъв детайл със същите шлици, примерно такова колелце, което е бракувано, заварен за някакъв накрайник за въпросната отвертка, шайбата застопорена по някакъв начин, примерно с два здрави шипа, притегнати в менгемето, които да влязат в два от трите отвора на шайбата, самата отвертка настроена в посока развиване и бой с чука.
                            Има няколко варианта за краен резултат:
                            От вибрациите и силата, които отвертката създава при удрянето, валът постепенно се развива от шайбата и накрая се предава. Може да иска доста удряне, не се знае.
                            Валът да се изкриви, усуче или счупи.
                            Шлиците да се размажат или изронят.
                            Шайбата да се изкриви, деформира или скъса.
                            А може и да не стане нищо в крайна сметка. Възможна причина за това е силният натиск и дифузията между шайбата и вала, при което те са се споили един вид едно с друго и са станали едно цяло. Вярно е, че дифузията е доволно бавен процес, но предвид силния натиск и при достатъчно време си оказва влияние.

Коментар

Теоретично добра идея. На практика, обаче, положението е друго. Като изключим, че не разполагам с "бракувано" колело, има голяма вероятност шлиците да се изронят или повредят.
                              0888 66 59 73

Коментар

колега единия вариант е да си намериш дорник за шлицовото валче и да го хванеш на менгеме и после с някакъв уред с три щифта да развиеш шайбата.
                                другия който не е сигурно дали става на всички резбови съединея е да занесеш това на яка преса и да го избие,но така после трябва да правиш нова резба.
                                и последния ако се укаже че не е на резба с обратен чук на трите дупки на колелото и го вадиш (или с яка скоба).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X