Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мека манивела

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мека манивела

Не знам дали темата е за тук и дали изобщо има решение на проблема, но реших все пак да попитам.

Манивелата за УАЗ-а се огъна след няколко завъртания. Явно материалът от който е изработена не отговаря на усилието.

Единственото, което ми хрумва е някаква термична обработка. Обаче каква? И какъв ще е резултатът? Да не вземе да стане крехка и вместо да се гъне да се скърши?
    БИО пчелен мед и пчелни продукти
    0888 66 59 73

До: Мека манивела

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
    Не знам дали темата е за тук и дали изобщо има решение на проблема, но реших все пак да попитам.

Манивелата за УАЗ-а се огъна след няколко завъртания. Явно материалът от който е изработена не отговаря на усилието.

Единственото, което ми хрумва е някаква термична обработка. Обаче каква? И какъв ще е резултатът? Да не вземе да стане крехка и вместо да се гъне да се скърши?
    Баси, Кво тренираш? Направи я от шестограм.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
      Баси, Кво тренираш?
      Сигурно се води някакъв многобой. Включва и дисциплината "палене с манивела поради паднал акумулатор."
      Всъщност първият път от компресия ли от що ли манивелата подскочи, та се опита да ми счупи китките. Така ли? При следващия опит я хванах по здраво и тя се поогъна.

Това за шестограма сериозно ли е?
      0888 66 59 73

Коментар

Сериозно, потърси си друга манивела, тази явно е менте, не се занимавай с закалки или шестостени.
        Вариант 1--- ходене по вторични суровини, военни машини колкото искаш там, все нещо ще намериш
        Вариант 2--- отиваш в някоя агенция за военна техника и подменяш с твойта

офф.топик: аз кривя ключовете за развиване на гайките на гумите
        -------Honda CR-V 128к.с.--------
        "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Манивелата или е менте, или е от някакъв друг автомобил, което е по-вероятно. Ако я разгледаш със шублера, ще се разбере. По-тънките са от Москвич и Жигула, поради почти два пъти по-малката им кубатура. Дебелината на УАЗовата трябва да е 20 милиметра мисля.
          Колегата madmaximus е написал най-добре как да си набавиш истинска.
          Не забравяй и правилния захват - в ортопедията не е гот.
          С "Фармахим" - непобедим
          Дизел - само дънки!

Коментар

Сигурно се води някакъв многобой. Включва и дисциплината "палене с манивела поради паднал акумулатор."
            Всъщност първият път от компресия ли от що ли манивелата подскочи, та се опита да ми счупи китките. Така ли? При следващия опит я хванах по здраво и тя се поогъна.

Това за шестограма сериозно ли е?
            Такова подскачане или "ритане" на манивелата се получаво от не добра центровка.
            0887632135-Краси

Коментар

Първоначално публикуван от krasi0573 Преглед на мнение
              Ако не си достатъчно решителен в захвата и въртенето, се получава и при правилна настройка.

Коментар

Правилно.Напълно съм съгласен с теб.
                0887632135-Краси

Коментар

Първоначално публикуван от krasi0573 Преглед на мнение
                  В смисъл ъгъл на изпреварване? Възможно е понеже съм дал малко по-голям ъгъл заради газта. Иначе при топъл двигател на бензин си запали от раз с манивелата.

С тия вторични ще е трудна работа - няма много по нашия вилает.

А манивелата я купих нова от вносителя на УАЗ. Ама излезе калпава.
                  0888 66 59 73

Коментар

..............А манивелата я купих нова от вносителя на УАЗ. Ама излезе калпава.
                    за съжаление вече и руснаците занижиха качеството, даже и за военната си продукция, а и не е съвсем сигурно вносителя на УАЗ дали не "внася" някои продукти и части от "жълтите руснаци с дръпнати очи".

Поне агенция за военно имущество нямали в града или наблизо. Обикновенно са в някое от бившите поделения и дет са вика все някъде из тоя район ще има някоя манивела, поговори с охраната на района, може за една почерпка да направят нещо.
                    -------Honda CR-V 128к.с.--------
                    "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнение
                      за съжаление вече и руснаците занижиха качеството, даже и за военната си продукция, а и не е съвсем сигурно вносителя на УАЗ дали не "внася" някои продукти и части от "жълтите руснаци с дръпнати очи".
                      От вносителя на УАЗ съм само с положителни впечатления досега. Само тая манивела е проблемна.
                      0888 66 59 73

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X