Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвети и идеи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля за съвети и идеи

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Ох, и аз го имам този проблем от около 30(тридесет) години насам.Инженер съм по тоците, но друго преносимо, освен генератор с ДВГ за сега няма.Говоря за цитираните мощности, иначе за 10-20 Вата има други решения.
    Какви са те , може нещо да ми е убегнало, а да търпи развитие като концепция. Моля, сподели!

Коментар

Аз имам компромисна идея:

Инверторен генератор на пропан-бутан около 1.5-2 кВт. Не мирише изобщо, шуми много по-малко от дизела, изкарва много чисто напрежение и евентуално може да се допълни с акумулатори (малки). Като е натоварен малко, харчи малко и шуми малко.

Примерно Хонда EU20i - има заводска опция на пропан.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Инверторен генератор на пропан-бутан около 1.5-2 кВт. Не мирише изобщо, шуми много по-малко от дизела, изкарва много чисто напрежение и евентуално може да се допълни с акумулатори (малки). Като е натоварен малко, харчи малко и шуми малко.

Идеята е добра има и по малки EU10i. Вярно,че цената е малко височка, но май си заслужава...

Коментар

Колега, ако си с каравана, то би трябвало тя да има разводка за захранване с 12В, и хладилника ти би трябвало да работи на 12, 220В и на газ. Със сигурност има и фабрично инсталирана газова разводка и лампа на газ. А иначе фотоволтаичен панел с мощност 12Вт и напрежение 12В е около 250лв. , инвертор за 220В - още 250лв. , акумулатор 1- 2 бр. и си готов. С изключение на акумулаторите, щото са тежки, другото е в e-bay:
          http://search.ebay.co.uk/search/sear...rger&category0=
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Точно и аз си мислех за нещо такова - генератор на газ или на метан. Така или иначе за готвене се ползва пропан, а идва неудобно да се носят няколко вида горива само за един уикенд ...
            Само конкретни модели не знаех ...

Коментар

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
              ...конкретни модели не знаех ...
              Произволен 4-тактов генератор се газифицира тривиално. Има и специални изпарители, под кодовото название "изпарител за мотопед"

Коментар

Тази мощност от 2-300 W колко време на денонощие се консумира, т.е. колко KWh са нужни, ако се ползва 10% от денонощието, мисля че Фотоволтика е най-рационалното решение, с ефективна площ около 2 кв. м. - един панел - 12 волта, не трябва да ви притеснява дори да е 60 V панела защото максималния ток зависи от мощността на панела и няма опасност да изгори каквото и да било.
                За стационарни съоръжения има доста по ефективни (тежки и обемисти) решения. Успех в екоенергетиката!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X