Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Верига, която не може да бъде срязана с флекс - има ли такава?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Верига, която не може да бъде срязана с флекс - има ли такава?

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
    За диаманта ли става въпрос ?
    Иначе най-здравия метал засега е титана, но под здравина май се разбира друго, а не устойчивост на абразиви.
    Аха.
    А "здравина" е друга бира.Основно има устойчивост: на опън, натиск, усукване, срязване, огъване,температурни въздействия .....

Коментар

Ами значи на човека му трябва диамантена верига, армирана с титаниеви нишки. Пускаш флекса обаче удряш на диамант, пускаш оксижена пак диамант. Грабваш чука обаче диаманта армиран. Натрошаваш го на две-на три и хоп опираш до титана. Айде пак оксижена и флекса, обаче вече е късно е белезниците шракват зад гърба ти. Е, поне си натрупал опит как се режат белезници и решетки.

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
        Ами значи на човека му трябва диамантена верига, армирана с титаниеви нишки. Пускаш флекса обаче удряш на диамант, пускаш оксижена пак диамант. Грабваш чука обаче диаманта армиран. Натрошаваш го на две-на три и хоп опираш до титана. Айде пак оксижена и флекса, обаче вече е късно е белезниците шракват зад гърба ти. Е, поне си натрупал опит как се режат белезници и решетки.
        Всичко опира до последователноста на действията.Диаманта гори при нагряване с открит пламък. А за после си знаеме.

Коментар

Гледах ги катинарите на Abloy - пише, че са "case hardened". Гледах и на Abus - пишат хората, че техните неща са много добри, а и веригите и катинарите са "core hardened", което според малкото информация, която успях да намеря е още по-добре.

Вярно, че са доста скъпи... към 600лв излиза "най-добрата" им верига + катинар.

Много съм любопитен колегата ninja_1 ако може да покаже снимки на въпросния катинар изял петте диска?

Коментар

Колега, дано да не сметнеш, че се заяждам, но нали не мислиш, че ако някой наистина е хвърлил око на мотора ти няма да го вдигне? Ако се замислиш, колко време мотора е без веригата? Точно тогава този, който е решил да го открадне, ще действа. Иначе, може и в банков сейф да го сложиш, все тая. Според мен, най-непробиваема е застраховка, при читав застраховател.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Deyan108 Преглед на мнение

Гледах ги катинарите на Abloy - пише, че са "case hardened". Гледах и на Abus - пишат хората, че техните неща са много добри, а и веригите и катинарите са "core hardened", което според малкото информация, която успях да намеря е още по-добре.

Вярно, че са доста скъпи... към 600лв излиза "най-добрата" им верига + катинар.

Много съм любопитен колегата ninja_1 ако може да покаже снимки на въпросния катинар изял петте диска?
              Колега,ела да те заведа.Не съм го снимал,но ще ти покажа ножицата за арматурно желязо.И катинара,естествено.И съм написал че не е евтино...Тази тема започва да се обезмисля...
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Колега, дано да не сметнеш, че се заяждам, но нали не мислиш, че ако някой наистина е хвърлил око на мотора ти няма да го вдигне? Ако се замислиш, колко време мотора е без веригата? Точно тогава този, който е решил да го открадне, ще действа. Иначе, може и в банков сейф да го сложиш, все тая. Според мен, най-непробиваема е застраховка, при читав застраховател.
                Съвсем си прав даже. 100% гаранция няма. Случаят е такъв - живея в софия, имам гараж, в гаража мотор. Когато карам не го изпускам от очи. Притеснява ме сигурността докато моторетката си седи в гаража и мен ме няма за кратко или по-дълго. Имам СОТ, но исках и верига, за максимално сигурно.

Днес си поръчах и възможно най-добрата верига, само че тъй като всички тука са толкова мнителни, едва ли ще кажа каква, за колко, или да публикувам снимки от тестовете за здравина, които ще направя като пристигне.

Честно казано като пусках темата очаквах по-интересна дискусия да стане - опазването на машините не е ли все пак актуално? Едва ли само аз се интересувам от това, или може би всеки толкова се плаши, че дори не пише за това. Може би публичен форум все пак не е подходящ за обмяна на такъв тип информация в нашата страна.

Коментар

Може да бъркам, но диаманта не се ли разтваряше в най-обикновен оцет Сори за спама!

Коментар

По правило това което е супер устойчиво на абразиви е супер неустойчиво на чук и обратно. Истината винаги е някъде по средата.
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от powwer Преглед на мнение
                      Може да бъркам, но диаманта не се ли разтваряше в най-обикновен оцет Сори за спама!

това с оцета е валидно за перли, бисери, зъби и разни варовици

диаманта се кефи в оцета, като Нефертити в млечна баня

Коментар

По принцип до сега нищо не ми се е опряло на пернишкия резак а плазмените са доста по нова и добра технология.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Deyan108 Преглед на мнение
                          Съвсем си прав даже. 100% гаранция няма. Случаят е такъв - живея в софия, имам гараж, в гаража мотор. Когато карам не го изпускам от очи. Притеснява ме сигурността докато моторетката си седи в гаража и мен ме няма за кратко или по-дълго. Имам СОТ, но исках и верига, за максимално сигурно.

Днес си поръчах и възможно най-добрата верига, само че тъй като всички тука са толкова мнителни, едва ли ще кажа каква, за колко, или да публикувам снимки от тестовете за здравина, които ще направя като пристигне.

Честно казано като пусках темата очаквах по-интересна дискусия да стане - опазването на машините не е ли все пак актуално? Едва ли само аз се интересувам от това, или може би всеки толкова се плаши, че дори не пише за това. Може би публичен форум все пак не е подходящ за обмяна на такъв тип информация в нашата страна.

Чиста проба егоизъм. Нинджата ти пише, че има и говори ли говори, ти сега си намерл, ама няма да кажеш. Е за кфо е тоя форум? Ако едни споделят, а други черпят само на готово? Браво, намерил си, може и да не са ти помогнали тук, но си затрай, к'фо злорадстваш. Не ми допада подобно отношение. Това, че има и различни от твоето мнение, не е причина да се държиш грубо с останалите. Не е задължително да казваш каквото и да е, но да злорадстваш ми се струва напълно излишно. Надявам се да не те засегне казаното от мен. Ти си в правото си да търсиш помощ, но и да откажеш такава. Много ясно, че няма да споделяш лични неща на всеослушание, които да те излагат на опасност, но чак пък да се цупиш... 100% има и други заинтересувани от темата, ако си открил нещо полезно е добре да го споделиш, адекватно и дискретно. Ако не искаш, не пиши нищо. Така написаното от теб звучи доста груго и с разрез спрямо разбиранията и порядките тук. Идеята на този форум е да си помагаме ако можем и да не си пречим, не да се доказваме или да се репчим...
                          Извинявам се за това отклонение от темата и също ако звучи обидно, нямам лоши чувства, напротив, надявам се ме разбираш правилно...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                            Чиста проба егоизъм. Нинджата ти пише, че има и говори ли говори, ти сега си намерл, ама няма да кажеш. Е за кфо е тоя форум? Ако едни споделят, а други черпят само на готово? Браво, намерил си, може и да не са ти помогнали тук, но си затрай, к'фо злорадстваш. Не ми допада подобно отношение. Това, че има и различни от твоето мнение, не е причина да се държиш грубо с останалите. Не е задължително да казваш каквото и да е, но да злорадстваш ми се струва напълно излишно. Надявам се да не те засегне казаното от мен. Ти си в правото си да търсиш помощ, но и да откажеш такава. Много ясно, че няма да споделяш лични неща на всеослушание, които да те излагат на опасност, но чак пък да се цупиш... 100% има и други заинтересувани от темата, ако си открил нещо полезно е добре да го споделиш, адекватно и дискретно. Ако не искаш, не пиши нищо. Така написаното от теб звучи доста груго и с разрез спрямо разбиранията и порядките тук. Идеята на този форум е да си помагаме ако можем и да не си пречим, не да се доказваме или да се репчим...
                            Извинявам се за това отклонение от темата и също ако звучи обидно, нямам лоши чувства, напротив, надявам се ме разбираш правилно...
                            Прав си - така е.

Малко късно в темата започнах да зацепвам защо повечето хора си траят. Форумът е публичен и тука влизат всякакви хора - никой не би написал какви предпазни мерки взима против кражба например. Затова и в крайна сметка реших, че е безполезно да се опитвам да изкопча повече информация, и си дадох сметка, че може би е по-добре да не пиша и аз нищо по въпроса. Не можах и да се сетя за дикретен начин да споделя какво съм купил, направил и т.н.

С тази тема и тези свои въпроси започнах да се чувствам едва ли не като джамбазин...

Коментар

Сега може и да ти понаспамя темата амааа....

Като поразшири кръгозора малко извън веригата сам си си виновен.

Аз съм възприел защитна жизнена философия в това отношение и гледам всяко отделно МПС от гаража ми да не надвишава пазарна стоиност 4-5000 лв. Чувал съм , че горе долу такива са разходите на крадците да му оправят документите после. Значи под тази стойност сериозните гепаджии губят интерес. Остават гаменчетата , от които човек по-лесно се опазва.За тях съм си взел китайска сиджимка с цифров катинар за колело от 5 лв. Верно , че в Боровец пред един хотел на паркинга го бяха пробвали с ножовка , ама ядец. Да чукам на дърво до сега не са ме крали.

Друго правило - в чуждо населено място /неотговарящо на регистрационната табела/ паркирам за по-дълго само на охраняем паркинг......

За по-скъпи возила - яки застраховки и никакво емоционално привързване.

Абе МИЛА РОДИНО ТИ СИ ЗЕМЕН РАЙ.
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X