Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стенд за ротори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стенд за ротори

Колеги,роторите нали ги проверяват на нещо като електромагнит.Може ли някой по-грамотен от мен да каже как се прави туй чудо и да скицира нещо.Че аз съм по железата и от токове не грея нищо.А ми се налага да си направя такова нещо,че напоследък все с ротори се разправям.Включително и на ел.мотора на Нивата.Обаче ще помоля да е с думи прости,като за...мен.Имам разни книжки по електротехника,но това го няма никъде.Или го смятат за прекалено елементарно,или е висш пилотаж и не е за папуаси.А гледам,че във всяка работилница за ел.мотори го има.
    Благодаря Ви предварително.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

До: Стенд за ротори

Колега, някъде из кочината у нас имах схема на зумер за проверка на ротори.Качваш котвата на зумера и я въртиш на различни положения.Над нея държиш някакъв лист от метал - лист от ножовка върши добра работа.Където има някакъв пробив листа от ножовката почва да трепти.Сега ще поразровя в учебниците по електротехника и в тези за ремонт на автомобила.Ако не го намеря това, другата седмица ще питам учителката по ел. машини.Тя със сигурност знае за какво става дума.Много ли е спешно?
    С "Фармахим" - непобедим
    Дизел - само дънки!

Коментар

Не е спешно,разбира се.Но точно това,което си описал ми трябва на мен.Искам да си го направя,даже във работилницата на един майстор,като го бъзикаше с листа от ножовка,то писукаше при пробив.Е,те такова ми трябва и на мен.Разчитам на тебе за схема,по възможност със звуково или светлинно известяване за пробив.Аз ще намеря начин да го направя,само кажи как.
      Благодаря за интереса.

Коментар

За сега намерих само това, но ще е от полза.Ако не намеря схемата поне ще мога да покажа на инженер-госпожата точно за какво става дума.
        Прикачени файлове
        С "Фармахим" - непобедим
        Дизел - само дънки!

Коментар

Е,те точно това ми трябва.Значи даже и име си има - зумер.Казвай как се прави и го почвам.

Коментар

Това си е вид трансформатор.Покрай тая Победа у нас стана нечовешка кочина и вече нищо не си намирам.Все подреждам и пак нищо не става.Прегледах набързо няколко учебника по ел. машини от онези години, но не видях нищо за този зумер.Ще поровя още малко, току-виж излязла схемата.Ако не ще гледам да се домъкна някак си в петък до техникума, че на всичкото отгоре се и разболях.
            С "Фармахим" - непобедим
            Дизел - само дънки!

Коментар

Оздравявай,не бързаме за никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                Оздравявай,не бързаме за никъде.
                Да, при родители лекари няма шанс да не оздравея.Добре, че не са хомеопати, че и другата година ще си кашлям .Но до петък трябва да съм на крак, защото излизаме ваканция и работата със зумера ще остане за след средата на януари.Това е за сега положението - ако намеря нещо ще пиша, ако не - в петък.
                С "Фармахим" - непобедим
                Дизел - само дънки!

Коментар

Машината представлява два магита под формата на буквата V но по разперена има амперметър и още нещо.Тея дни ще ходя в сервиза дето се намира и ще ти я снимам и разпитам вътре какво има.

Коментар

Все едно разрязан статор. Ама е безнадежна за правене. Номера с токовете на Фуко на Маниака са реално изпълнимото. Най - ужасното е че и аз трябва да имам някъде тая книга, ама къде е ...
                    Хало бе, що не дойдеш в къщи? Нали трябваше да минавам да вземам някакъв диск? Ще купим бира, ще търсим книгата. Ще търсим още, ако трябва ще измием рафтовете и пак ще търсим. Казват праха много се бършел с бира. Па ако я и намерим - още по-хубаво.

Коментар

Да минат празниците и ще ти се обадя на ЛС,че ми е много натоварена програмата.И без това трябва да направя още дискове,че имам нови неща.

Коментар

Не ща да чувам за дискове и книги. Изгърбих се. Терабайтове книги. Без каталог и без заглавия. Не знам колко нощи още ми трябват. После ще има радост за всички, ама после.

Коментар

този уред се казва индуктор.работя с такова нещо вече5-6 години(занимавам се с поправка на ел инструменти).та този уред не показва винаги когато има укасяване,ако ротора леко е отлепил ламел пак не показва.единствения сигурен начин е с ампермер,показва винаги точно дали роторния двигател е изправен или не

Коментар

Може ли да обясниш как се мери с амперметър ротора ?Защото имам амперметър и ще ми е по-лесно.

Коментар

даи телефон.ще се чуем и ще ти обясня подробно.ще ти кажа и за индуктора

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X