Извинявам се за невежеството но искам да питам за двг с натоварване за офроуд удачен ли е избора на двг с ангренажен ремък и има ли изобщо предимства пред двг с верига.
Визирам предимно разликата между двг на мицубиши 2.5 който е с ремък и 2.8 който е с верига.
Логично ми се струва избора на затворен тип като всичките руски реколта преди 2004 - все пак ми се струва по удачно и надеждно решение.
Визирам предимно разликата между двг на мицубиши 2.5 който е с ремък и 2.8 който е с верига.
Логично ми се струва избора на затворен тип като всичките руски реколта преди 2004 - все пак ми се струва по удачно и надеждно решение.
Но смятам, че веригата е по дуракоустойчива. Защото ремъка НИКОГА не се къса от натоварване, понеже то е константно, а от лоша поддръжка. Това включва не само смяна навреме, а и следене на натягането му и донатягане при нужда. Иначе и за двата двигателя, които споменаваш има данни за над 500 000км. пробег преди ремонт. Все пак 4М40 е по-новия вариант. И по-скъпия. При него веригата върти само разпределителния вал, а ГНП и балансиращите валове се въртят от зъбни колела, докато при 4Д56 има два ремъка
Така че за мене пак си е висока технология, нищо че е от времето когато високи технологии са били и банята с плочки до тавана и телефонът за частни лица ...
Коментар