Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спираща дъха машинка!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спираща дъха машинка!!!

Здравейте колеги!
    Тъй като нямам приятел или познат който да се навие да направим подобно нещо се обръщам към Вас за помощ. Ето за какво става вапрос:
    http://vbox7.com/play:dddc5951
    Както вече видяхте идеята ми е да сложа двигател от Хонда 900 или някакъв подобен в рама от карт. Определено тази машинка би донесла невероятен кеф не само на мен а и на доста от вас
    Като цяло проекта не ми изглежда много сложен на теория. Но на практика ще имам нужда от помощ тъй като нямам необходимите условия и опит в направата на нещо подобно. Не изключвам и възможността да си платя на някой да ми го направи- стига да е на разумна цена разбира се
    И така. Очаквам всякакви мнения, съвети, предложения и всичко което би ми било от полза
    Благодаря Ви предварително

До: Спираща дъха машинка!!!

Абе имаше едни с опит ама не пишат във форума. Мисля че Уилямс се казваше фирмата .
    А сега сериозно, има и много по ефтини начини да се пребиеш
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

първо сложи 250 400 от истински пистов мотор на картинг да видиш какво е после се фъргай на 900 кубика

Коментар

Аз като тренирал картинг преди години , от моя скромен опит ще споделя, че тази машинка гумите ще ги стопява за секунди . А тези гуми бяха доста скъпи. Възможностите да караш тази машинка са до 80/100 км в час . По висока скорост си е самоубийство.

Коментар

Със 100 куб. см и около 45 к.с. и хубави, меки гуми при тръгване и превключване до 3 ск. вдига предница и задния бар опира в асфалта и ръси искри, а 60 кубиковото комерче на сина ми с мен отгоре вдигаше 100 км/ч. на правите, а сина ми на писта имаше средна скорост около 58-65 км/ч.
          Не ми се мисли за 900 куб. см.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

С двигател 125 и 250 куб.см/някига имаше и такъв клас/ сме карали с доста много над 100км/ч.
            Още през 1986г. на европейския шампионат по картинг Формула-Е/250 кубика/и мощност над 80 к.с. на пистата "Силвърстоун" караха с над 250км/ч.
            Скъпо е.Една професионална гола рама напр. "КАЛИ-карт" струваше над 2000 долара,но мерак се гАси с пари.Не си и помисляй да сложиш такъв двигател на нещо,което си събрал набързо в гаража.
            А относно това,че е опасно,ами то за това ни кефи,нали.
            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
            -----------------------------------------------
            Питието определя съзнанието....
            0887770735

Коментар

Идеята е страхотна, тоя клип като искочи и се надъхах и аз още по-здраво за такова чудо, карал съм картинг като дете и знам какво е, но имам много проекти (ретро автомобили) по които да работя докато стигна до това, но ако няма кой въпреки, че се занимаваме с реставрация на ретро автомобили, тва проектче блазни с малкото място, което ще заема в халето и ако не е нещо супер спешно мога да приема проекта. Иначе имам започнато една спираща дъха машинка, която е с 2 двигателя и 2 скоростни кутии - отпред с двутактов с водно, отзад с боксер с въздушно и в момента прилича на голям картинг с 2 мотора...
              VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
              SXS-Restorations 0886513079
              Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Ооо Bugman породи интереса в мен.Има ли някакъв шанс да снимаш машината с двата двигателя да я видим как изглежда?Предполагам, че и на мнозина други ще им е интересно.
                Иван Маринов
                Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

извинявам се че аз съм лошия ама слезте малко на земята ве хора в българия 250 кубика 80 коня това нали се кара две състезания ремонт в българия тия 250 кубика по рентабилни по 40-60 коня от пистов мотор и с едни 13" лети с ниски гуми и се пристъпа гъзарската

Коментар

хм, това нещо не е както трябва
                    преди много, много години, някои от вас още не са били родени
                    тогава имаше клас 125 - карахме с мотор на CZ 125 cross - и тогава машината беше със същата неудържимост...

гумите и тогава, и сега , си бяха цифра...

и при положение, че драйвъра от клипа кара на само на 2-3 до ограничител, и то само да се врътка, то това чудо е направено да харчи гуми и да кефи сеирджиите

това не е карт за каране
                    не е и за състезания, щото няма с кой да се състезава...

просто е карт без смисъл...
                    има физични закони, за триене, за гравитация, и още много други
                    те, уви, не могат да бъдат прескочени

не, че имам против да стопя 4 чифта Бриджстоуни сухи, с тая бъзикация, ама само за 10 минути....

ами, глупости пиша, ако имам възможност, ще си ги стопя, с удоволствие,

и ще ги платя,
                    с неудовоствие.....

пичове, някой помни ли колко струваше една VV - това е видинка, за тия, дато не знаят, и се търка, все едно е дунапрен....

ех, години
                    много назад...

Коментар

А помниш ли,че слагахме на задната ос по две "видинки" от едната страна т.е. 4 задни гуми,защото широки сликове имаше само за националния отбор. Е-ех, какъв ентусиазъм беше.
                      Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                      Питието определя съзнанието....
                      0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        хм, това нещо не е както трябва
                        преди много, много години, някои от вас още не са били родени
                        тогава имаше клас 125 - карахме с мотор на CZ 125 cross - и тогава машината беше със същата неудържимост...

гумите и тогава, и сега , си бяха цифра...

и при положение, че драйвъра от клипа кара на само на 2-3 до ограничител, и то само да се врътка, то това чудо е направено да харчи гуми и да кефи сеирджиите

това не е карт за каране
                        не е и за състезания, щото няма с кой да се състезава...

просто е карт без смисъл...
                        има физични закони, за триене, за гравитация, и още много други
                        те, уви, не могат да бъдат прескочени

не, че имам против да стопя 4 чифта Бриджстоуни сухи, с тая бъзикация, ама само за 10 минути....

ами, глупости пиша, ако имам възможност, ще си ги стопя, с удоволствие,

и ще ги платя,
                        с неудовоствие.....

пичове, някой помни ли колко струваше една VV - това е видинка, за тия, дато не знаят, и се търка, все едно е дунапрен....

ех, години
                        много назад...
                        А от по-новите времена според температурата и вида на асфалта твърдоста на гумата беше отбелязана с различен цвят точки
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
                          Ооо Bugman породи интереса в мен.Има ли някакъв шанс да снимаш машината с двата двигателя да я видим как изглежда?Предполагам, че и на мнозина други ще им е интересно.
                          За съжаление машината е зазимена и освен покривалата върху нея има купе от VW Костенурка и няма да казвам на какво прилича, освен, че ги карат в Америка, но проекта не е това, когато напролет (надявам се) остане малко време да го довърша ще пусна специална тема първо тука, най-малкото защото ще разчитам на помошници основно от вашата гилдия като PACH(който и свали предните пружини да ги слага на джипа и още не ги е монтирал обратно - въпреки, че не станаха за него) и още 2-3-ма на които не им знам никовете, ма да се стягат(щото кой ще ги вади от калта), после в aircooled - форума и накрая ще зарадвам с темата и Варбург феновете...
                          VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
                          SXS-Restorations 0886513079
                          Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Ако още ти е мерак мога да се включа с това...

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...28&postcount=3
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X