Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Найлонови торбички

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Найлонови торбички

има ли тнякой идея какво може да се прави от тях, като се съберат повечко. Нещо като тухлички за декоративна ограда на цветя или нещо друго. В домашни условия, де. Разграждат се бавно, знам. Освен това грозно се ветреят навсякъде. Блогодаря предварително.
    Последно редактирано от Kent; 17-10-08, 17:22.

До: Найлонови торбички

Първоначално публикуван от Kent Преглед на мнение
    има ли тнякой идея какво може да се прави от тях, като се съберат повечко. Нещо като тухлички за декоративна ограда на цветя или нещо друго. В домашни условия, де. Разграждат се бавно, знам. Освен това грозно се ветреят навсякъде. Блогодаря предварително.
    Единственото умно( дали) нещо, което съм измислил досега, е да ги събирам в една по-здрава и при седмичната скара да ги горя в камината...Някак ми се струва, че така са най-малко опасни за природата и околните...
    Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
    KTM 350 SX 2011

Коментар

Тук имаше тема за торбичките Още една петиция: против полимерните торбички. Малко не е съвсем по темата, но все пак има някаква дискусия по порблема.
      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от miki64 Преглед на мнение
        Единственото умно( дали) нещо, което съм измислил досега, е да ги събирам в една по-здрава и при седмичната скара да ги горя в камината...Някак ми се струва, че така са най-малко опасни за природата и околните...
        А не е ли по добре да се оставят за рециклиране?Защото при преработката се правят нови неща от тях(нз точно какви),а при горенето в камината се отделя CO2 и други гадости.Не само хартията и метала се преработват.Найлона също.
        Нали знаеш за Зелените ,Жълтите и Сините контейнери.Слагай ги там.Хората ги рециклират някак.Даже имаше пунктове в София където изкупуват и найлон,но не мисля че ще имаш файда да ги издаваш(просто им е малка стойността).
        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
          Нали знаеш за Зелените ,Жълтите и Сините контейнери...
          Това е само пожелание. Накрая отиват на едно място!
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

правят се на прежда ис тях може да се плетат разни работи виждал съм чергила ,чанти и т.н
            не издържат на слънце.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
              Това е само пожелание. Накрая отиват на едно място!
              Мене точно тва ме дразни.И ние имаме такива контейнери във Варна естествено.... но в тях има хвърлени всевъзможни неща, де. Някой дори не се поддават на химически анализ Дори...
              Последно редактирано от Kent; 30-10-08, 21:56.

Коментар

То че е дразнещо е ясно, ама не се ли промени тая работа поне малко, вече ? Жълтите (за пластмаса) не ги ли извозва отделна фирма някаква ? Тоест, те наистина да се рециклират ?
                Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
                  То че е дразнещо е ясно, ама не се ли промени тая работа поне малко, вече ? Жълтите (за пластмаса) не ги ли извозва отделна фирма някаква ? Тоест, те наистина да се рециклират ?
                  Ние си играем на разделно събиране.Идва камиона,товари всичо заедно.После работници пак разделят баклука http://capital.bg/showblog.php?storyid=556463
                  Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Звучи абсурдно, обаче човек явно се движи с мръсотията около себе си!

Земеделец съм, стопанисвам около 600 дка в много красив район...

Обикалям територията с едно АТВ и постоянно събирам найлонови пликове и боклуци.
                    Най-интересното е че падат все едно от небето!
                    Района е забутан, на пътищата към него имам своего рода контрол и въпреки всичко отвсякъде идва мръсотията!

Направих разследване и установих, че :

- поддържката на високото напрежение веднъж месечно минават на ревизия и изглежда "маркират" с боклуци пътя, за да не се загубят.
                    По мои изчисления трябва да са напълнили УАЗа със смет за да им стигне!

- Ловците! Страхотия! След тях може да разбереш къде са спрели за по цигара - а при "пикник", става "нужник"!

- Местния кравар! Голяма гад, не прилича на хуманоид, ама всеки ден внася гадости на невъобразими места! Понеже съм го заплашил че ще го накарам да изяде някой от боклуците ги крие по храстите и веднъж таман да взема един един голям ЦЕЛОФАН, забелязах че тоя питекантроп го е ползвал за тоалетна хартия! Егати феномена! Това въобще става ли за такива цели?

Затова когато се появи някой в района, му "прикачам" един от моите работници, да го следва и да събира всичко.

А веднъж почисти ли се се поддържа лесно, стига да не се допускат хора!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X