Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дърворезачка - малко помощ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дърворезачка - малко помощ!

Притежавам дърворезачка Партнер -351. Проблемът е че постепенно започна да пали все по-трудно. Замерих компресията и показа 3.8 - мисля че е прекалено малко. Въпроса ми е ; може ли да заменя само сегмента или трябва да се смени и цилиндъра. Цилиндъра и главата са едно цяло и ако трябва да се сменя вероятно ще отида на вариант - нова резачка.
    Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

До: Дърворезачка - малко помощ!

Нищо не пречи да пробваш, по-зле няма да стане. За двутактов двигател налягането трябваше да е около 6-7 атмосфери, ако не се лъжа ....
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Не става ли като на колите.Шлайфане и друго бутало с лагери и сегменти Защо не я откараш в шлайфбазата и да ги питаш.Мисля че там ще знаят от какво има нужда.
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
        Не става ли като на колите.Шлайфане и друго бутало с лагери и сегменти Защо не я откараш в шлайфбазата и да ги питаш.Мисля че там ще знаят от какво има нужда.
        Не става цилиндъра е с никасилово покритие,което не се обработва по никакъв начин.Само с нов

Коментар

В сервиза ме убежават за основен ремонт срещу много пари - като някои от частите били с поръчка и ако искам може да са и втора употреба!
          Ама каква е гаранцията че ако я ремонтират в сервиза ще сложат нови части или някакви ментета. Решил съм да я ремонтирам сам и приемам всякакви идеи и предложения.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
            Не става цилиндъра е с никасилово покритие,което не се обработва по никакъв начин.Само с нов
            Това означава ли че не мога да подменя само сегмента или няма смисъл?

Коментар

Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнение
              В сервиза ме убежават за основен ремонт срещу много пари - като някои от частите били с поръчка и ако искам може да са и втора употреба!
              Ама каква е гаранцията че ако я ремонтират в сервиза ще сложат нови части или някакви ментета. Решил съм да я ремонтирам сам и приемам всякакви идеи и предложения.
              Моя съвет е да не се занимаваш с нея,обаче като си решил си купи части и си я прави.Тези марки са малко като отборите ,,Б,,група.Работят ама за бог да прости.Е естественно аз гледам от гледна точка на профи-работа.

Коментар

Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнение
                Това означава ли че не мога да подменя само сегмента или няма смисъл?
                Пробвай ,в края на краищата едни сегменти не струват повече от 30 лв.

Коментар

Още като я купувах бях на ясно че това не е професионална техника и очаквах да се скапе доста по бързо - устиска цели 4 години като си е върнала парите. Ама някяк си не ми се иска да я бракувам.
                  Другите резачки и те ли имат по един сегмент или това е само при еднодневките?

Коментар

Само щил е с два сегмента,и при тях ремонта е доста повече от твоят,но и карат повече от твоята,там вече е професионална техника,не за любители,и ние имаме партнер и 3 години никакви ядове,мисля че с замяна на един сегмент ще я ползваш поне още 1 година.

Поздрави

Коментар

Колега,преди 2 месеца правих същата процедура на един приятел.Купи си сигмент,струва около15-16лв. и го сменяй.Каквото и да ти казват става само със сигмент,зачисти буталото с водна шкурка,и когато го сглобяваш,спази луфта на електронното запалване,трябва да е около един станиол от цигари прегънат на две.Успех

Коментар

Не съм от разбирачите, но според мен тия работи се правят с определен живот. Явно и е дошло времето. Ще започнат да се износват и другите чарколяци. Купи си нова щом тази си е избила парите.
                        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Определено си прав,това е решение за закърпване на положението след 100-150кубика,ще подаде вала,щото увеличаваш натоварването върху него.Но пък за 15-20лв.можеш да свършиш с нея още много работа.

Коментар

Дано не се счупи само в разгара на работата.
                            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

При условие че си е изкарала парите,с едно 20-30 лв,да изкара както казва колегата едни 100 кубика още и на буклука,народът на китай работи за нас

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X