Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Импровизирана рампа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Импровизирана рампа

Това ми хрумна след мъчно ровене под колата. Идеята е да се налагат пред гумите, колата да се покатери отгоре и под нея да зейне място за човъркане. Наклонът е 14 градуса.

Мащаб на чертежа - 1:10 (1мм = 1см).

Материал - дървена греда 4000х100х100 милиметра, условно в червено на чертежа. Идеята ми е от една греда с подходящо кроене да се получат 4 броя такива подложки с височина 200мм, ширина 100мм и дължина 1000мм.

Шпилки с гайки - синьо.

Ориентировъчна цена на материалите за 4 бр - 20 лева. Креоенето - собственоръчно

Все още не съм го реализирал, но смятам да се заема при първа възможност. Извинявам се за аматьорския чертеж
    Прикачени файлове
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

До: Импровизирана рампа

С тази ширина 10 см.(гумата ти е два пъти по-широка) и височина 20 см. става толкова нестабилно дори на равен асфалт, че ако легнеш отдолу и напънеш да отвиваш някоя гайка ще падне върху теб!

Коментар

Ванка не си играй с живота и здравето, собственото и на околните!

Ти май беше в къща( или се лъжа )ако е така копни 2-3 кубика пръст 2 тобри цимент малко пясък и желязо от вторични и ще си имаш канал за чудо и приказ

С тия дръвчета малко "мексиканска работа" виж ако намериш траверси е друга губерня, за такъв вариант и аз съм навит, с купешко дърво обаче скъпичко ще излезе... за да стане с нужната здравина и надежност...
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        С тази ширина 10 см.(гумата ти е два пъти по-широка) и височина 20 см. става толкова нестабилно дори на равен асфалт, че ако легнеш отдолу и напънеш да отвиваш някоя гайка ще падне върху теб!
        Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
        С тия дръвчета малко "мексиканска работа" виж ако намериш траверси е друга губерня, за такъв вариант и аз съм навит, с купешко дърво обаче скъпичко ще излезе... за да стане с нужната здравина и надежност...
        Идеята е да са по две или три една до друга за да се получи обща ширина 20 см или 30 см. Здраво хванати една за друга със шпилки. Купешите греди с посочените горе размери са по 12-15 лева бройка. Сметката е от една греда да излязат 4 подложки със ширина 10 см и височина 20. От там на татък за да постигна 4 броя със ширина 20 см ми трябват 2 греди, за 30см - 3. По груби сметки 50 кинта според мен ще стигнат, та и за бира ще остане
        Последно редактирано от Иван Горчев; 04-08-08, 07:18.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Имаше рисунки на една много по хитра естакада с произход Росия. Сега ще пусна една търсачка

ПП Намерих го във VW форума:
          http://62.44.109.33/forum/viewtopic....b16990baa291c8
          Последно редактирано от Myyy; 04-08-08, 22:23.
          Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

http://photofile.name/users/natey-golenko/233252/

Коментар

Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнение
              Имаше рисунки на една много по хитра естакада с произход Росия. Сега ще пусна една търсачка

ПП Намерих го във VW форума:
              http://62.44.109.33/forum/viewtopic....b16990baa291c8
              Мда, това е хитро. Мойта реализация е с "малко" повече мат'риал
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Стефане, това не е ли склонно да се изниже изпод колата със страшна сила? Трябва да нещо да се забива в земята или в колата, мисля си аз.

Оппа, разбрах. Забива се където трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                  Това ми хрумна след мъчно ровене под колата. Идеята е да се налагат пред гумите, колата да се покатери отгоре и под нея да зейне място за човъркане. Наклонът е 14 градуса.

Мащаб на чертежа - 1:10 (1мм = 1см).

Материал - дървена греда 4000х100х100 милиметра, условно в червено на чертежа. Идеята ми е от една греда с подходящо кроене да се получат 4 броя такива подложки с височина 200мм, ширина 100мм и дължина 1000мм.

Шпилки с гайки - синьо.

Ориентировъчна цена на материалите за 4 бр - 20 лева. Креоенето - собственоръчно

Все още не съм го реализирал, но смятам да се заема при първа възможност. Извинявам се за аматьорския чертеж

При мен в сервиза сме направили нещо подобно, по-широко( 25см ), пак толкова високо, но всичко е железна конструкция. Неудобно е, че е малко тежичко, но иначе си е стабилно. Според мен площта, която е в най-високата точка, където се качва автомобила, трябва да бъде по-дълга. Поне при нас идват образи, които не си усещат колите и са на косъм да полетят
                  Успех!
                  Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                  Mercedes w212 E350 4matic
                  Ducati Monster 600
                  O888795575

Коментар

Добре де, защо го мислите толкова сложно, за 50-60лв се купуват комплект /2 бр./ хубави /от 3-4мм ламарина и лети елементи/ триножни стойки?! Тези стойки са и много по-компактни от рампите, могат да са винаги в колата.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      Добре де, защо го мислите толкова сложно, за 50-60лв се купуват комплект /2 бр./ хубави /от 3-4мм ламарина и лети елементи/ триножни стойки?! Тези стойки са и много по-компактни от рампите, могат да са винаги в колата.
                      Ами защото трябва и акъл Въобще не се бях сетил за триножниците.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Какви 50-60- лева???В практикер са по 16 лева...Тичай да взимаш ,после ще чакаме бирата
                        08седемшест5едно513четири

Коментар

Ударението в горното ми мнение е на "хубави" - Драпер, Бош и др. под. /произхода, разбира се е Китай/.
                          Тези от по 15-20лв, като че ли са от капачки за буркани.
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Аз да ти кажа действам по друг начин(за това и не ме интересува особено стойките да са супер-здрави):Пъхвам под предна или задна броня в средата джека,вдигам до максимум,след това пъхвам под мостовете двете стойки и си бачкам спокойно...Но стойките всъщност единствено служат да не се клатушка наляво-надясно джипа...Ако обаче искаш стойките да поемат основната тежест,наистина е добре да си вземеш по-хубави...
                            08седемшест5едно513четири

Коментар

Ако разполагаш с флекс,бормашина и телоподаващо/електрожен,триножните стоики,можеш да си ги направиш и сам.В гаража имам четри правени,вършат идеална работа.Другато предимство на тези стоики е възможонстта,да свалиш колелото на повдигнатия автомобил.
                              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X