Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нютон , либри и аксиални натоварвания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нютон , либри и аксиални натоварвания

Здравейте,

Онзи ден ми се наложи да използвам лебедката по нетрадиционен начин. Дърпах с нея кабел през една подземна тръба .
    Първият проблем до който стигнах е че допустимото натоварване при изпъване на кабела е дадено в нютони в случая 3000 нютона , а на лебедката в либри 3000 либри
    Има ли някаква зависимост по която могат да се "изчислят" , защото нито ми се ще да прецакам някаде кабела още по малко да изгоря лебедката.

Вторият проблем е че когато кабелът се предвижва през тръбата се усуква. Направих си приспособление като заварих на един лагер две "уши" на срещуположните стани.
    На едното е закачен кабела на другото лебедката /нещо като при поводите за куче, пробвах с повод не се получи просто спира да се върти/.
    С лагера се получи избегнах усукването, кабела тръгна .... докато лагерът не се разхвърча . Сега мисля да направя нещо с аксиален лагер и приемам съвети.
    088455338две
    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
    Джамбазов 2010г..

До: Нютон , либри и аксиални натоварвания

3000 нютона са 300 кг. грубо.
    3000 либри са 1500 кг пак грубо. (1либра=0,45359кг)
    Очевидно можеш да повредиш кабела, ако запъне някъде.
    Кабелът се усуква, ако не се развива от кангала (макарата) правилно. Трябва да е изправена вертикално на стойка макарата и да се развива, а не легнала на земята например.

Коментар

До: Нютон , либри и аксиални натоварвания

Нужното ти устройство се казва вирбел. Има ги по магазините за такелаж и даже в железарията. Има с карабини, с шекели, с уши, всякакви.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X