Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЦИФРОВ КОНТРОЛЕН ЕЛЕКТРОМЕР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ЦИФРОВ КОНТРОЛЕН ЕЛЕКТРОМЕР

Искам да си направя електромер, който да мери само 1 уред за да му извадя потреблемието от общото. Попаднах на това http://www.constructor.bg/mk/ziffer.htm но няма да се справя сам с направата му и ми хрумна да питам тук за идеи. Ако не това то друг начин да замервам отделно да кажем бойлера, но реално и несамо, уредът е много полезен и от сега му намирам огромно приложение в ежедневието...

До: ЦИФРОВ КОНТРОЛЕН ЕЛЕКТРОМЕР

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
    Искам да си направя електромер, който да мери само 1 уред за да му извадя потреблемието от общото. Попаднах на това http://www.constructor.bg/mk/ziffer.htm но няма да се справя сам с направата му и ми хрумна да питам тук за идеи. Ако не това то друг начин да замервам отделно да кажем бойлера, но реално и несамо, уредът е много полезен и от сега му намирам огромно приложение в ежедневието...
    Продават се такива. Изглеждат като щепсело-контакт с дисплей. Не се сили да правиш измерителен уред, еле па интегриращ такъв, ако не си поне бегло запознат с материята.

Ще се сетя аз къде ги гледах.

Мога да ти подаря един механичен електромер, който ползвах за целта. Недостатък - докато мери, трябва да е прав. Иначе нищо не мери.

Коментар

Щепселов ще е най-доброто за мен ако се сетиш казвай...

Коментар

В Cоnrad ги има . Наистина не си струва да го правиш, и калибрираш. Вземай горното. Мисля че е към 50-60лв. А понеже съм почти убеден че това е китайско, напълно е вероятно да го има и на по-ниска цена. Просто потърси по специализираните фирми за електро материали(ТМТ и др.)
        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Ako пък в гореописаната схема замените индикаторната част с прост електромеханичен брояч, ще получите доста надеждно и евтино устройство. Въпросната памет при него е неизбежна .
          Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Няма да се справя аз с направата, трябва или да платя на някой да го направи или да си купя готово такова, а щом има много вероятно да купя...

Коментар

Един нормален монофазен електронен електромер за търговско отчитане на фирма MPS е около 60-70 лв с точност надвишаваща твоите изисквания.
              Офиса и е в завод Електроника. Преди 1 месец купувах от там въпросния електромер.
              Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
              LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
              Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Споменатата схема има един недостатък - тя не отчита напрежението в мрежата и в райони със силно колебание на напрежението ще мери невярно.

Коментар

От: ЦИФРОВ КОНТРОЛЕН ЕЛЕКТРОМЕР

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:m_2026_ENVI-CC128-Kit-Black.jpg
Прегледи:2
Размер:4.5 КБ
ID:5312200

Безжичен електромер - доста добро решеие за контрол на консумираната енегия. Следите го по всяко време което дава информация кои са ви основните консуматори (понякога се изненадвате) и статистика за поледните 1, 7 и 30 дни ... работи доста добре - изкл. лесен за инсталиране ... при излизана от къщи може просто да го погледнете за да видите дали не сте забравили нещо включено. Допълнително има и връзка с комп. Също допълнително има и връзка с дистанционен сървър - вързва се дисплейя с бридж и от там в рутера. Настройка на тарифите - дневна/нощтна. Сами ще се убедите е просто уникален помощник за оптимизиране на разходите за електренргия. възможна е и допълнителна връзка с още 2 измервателни клипса за трифазни системи. Дисплейя позволява до 10 измервателни трансмитера!
                  Имам го - ползвам го - много добро решение е!

Измервателния клипс е по-малък от този на снимката - което е и добре.

Коментар

126 лв. ми се струват множко за тази техника.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

и аз не бих си купил шапка като твоята ... но всеки сам си решава какви са му приоритетите ... скъпо/евтино - не знам ... за мен си е ок ... аз лично не виждам как нещо което е направено по тоя начин с такъв дисплей, безжична връзка, ампер клипс + трансмитер за него + батерии + още 9 канала за допълнителни датчици + 20% ДДС за държавата + 2г мисля беше гаранцията - ще струва по-малко ... но пък Китай може да ни изненада със всичко ... но пък аз лично не бих си купил подобно нещо за 20 лв и да очаквам че ще работи абе не знам ... но пък уважавам мнението на всеки ... така че и ти си си прав за себе си

Коментар

Първоначално публикуван от majmuncho Преглед на мнение
                        [ATTACH=CONFIG]373751[/ATTACH]

Безжичен електромер - доста добро решеие за контрол на консумираната енегия. Следите го по всяко време което дава информация кои са ви основните консуматори (понякога се изненадвате) и статистика за поледните 1, 7 и 30 дни ... работи доста добре - изкл. лесен за инсталиране ... при излизана от къщи може просто да го погледнете за да видите дали не сте забравили нещо включено. Допълнително има и връзка с комп. Също допълнително има и връзка с дистанционен сървър - вързва се дисплейя с бридж и от там в рутера. Настройка на тарифите - дневна/нощтна. Сами ще се убедите е просто уникален помощник за оптимизиране на разходите за електренргия. възможна е и допълнителна връзка с още 2 измервателни клипса за трифазни системи. Дисплейя позволява до 10 измервателни трансмитера!
                        Имам го - ползвам го - много добро решение е!

Измервателния клипс е по-малък от този на снимката - което е и добре.

Проявявам интерес от къде може да си закупя същия електромер? Благодаря Ви предварително...

Коментар

http://www.capital.bg/politika_i_iko...?ref=cheteno24
                          Втори електромер може да гарантира по-прозрачни сметкиТакава възможност предвиждат нови правила на енергийния регулатор
                          Само че искам да нямат достъп до него, ако ще да е същия като техния. Ще намеря начин да го екранирам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X