Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Удължаване на рама на платформа с двойна кабина?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Удължаване на рама на платформа с двойна кабина?

Здравейте.
    Потърсиха ме днес относно този проблем. Чисто конструктивно и технически, мога да изпълня задачата. Напира в мен един въпрос редно ли е? Целта е да се измести задния мост на буса, за да прехвърли "кантара". Някакви насоки и препоръки относно заданието?

От: Удължаване на рама на платформа с двойна кабина?

Дали е редно, не знам. Ако въпроса ти е дали може да се хване тази интервенция при следващи ГТП , прехвърляния - много малко вероятно, ако не изглежда правено като в час по трудово и не е удължено два метра.

Проблемите са два

Сходимоста на преден и заден мост - решението за мен е прихватки и проверка на стенд. Когато резултата е задоволителен се продължава с окончателно заваряване.

Карданите. Най просто и два пъти по евтино е да се удължи само един сектор. Обаче дори карето да може да поеме новия ъгъл между карданите, много е вероятно на висящия лагер да му дойде тежко и да почне често да сдава багажа. Въпреки че се сменя за четвърт час, и струва дребни пари, ако стане на път обаче щетата става много скъпа. За мен лично е по добре прпорционално да се удължат съставките.

Другото са дреболии.

Коментар

Най вероятно става въпрос за пътна помощ(копърка).
      На Фиат Дукато става перфектно- удължава се с не повече от 50см !!!
      Просто завиването става трудно- ще се качва по тротоарите.
      Само въжето за ръчната се коригира.
      С поздрав Борето
      и тръбичката за спирачките,
      кабелите

Коментар

Зависи какъв е буса. Правили сме го със спринтер. Удължавахме кардана, тръбички на спирачките, кабели. До колко е редно- не е, стига да не те хванат.
        На сърбела майката му е чесането.
        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Общо взето при регистрирано ППС проблем няма, ама ... в България. В чужбина-та не пасът трева. Ако обаче ППС-то не е регистрирано и тук има известни проблеми.
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Регистрирано е, става въпрос за дукато и удължаване от околко 100-110см. Мисля да срежа гредите по диагонал и съответните усилвания във вътрешността на гредата.

Коментар

Каквото и да правиш, когато и да го правиш / преди регистрация или след/ - трябва да си "вържеш гащите" . т.е. - да бъде узаконено. Дали ще е в Технотест или другаде - няма значение. Важното е да има одобрението на Сертифициращия орган - той да му мисли при евентуално произшествие, а не ти. Иначе застрахователят ще те погуби , особено ако има жертви. Може и ти да не си бил виновен.
              Последно редактирано от stilnik; 24-02-16, 01:28.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                Каквото и да правиш, когато и да го правиш / преди регистрация или след/ - трябва да си "вържеш гащите" . т.е. - да бъде узаконено. Дали ще е в Технотест или другаде - няма значение. Важното е да има удобрението на Сертифициращия орган - той да му мисли при евентуално произшествие, а не ти. Иначе застрахователят ще те погуби , особено ако има жертви. Може и ти да не си бил виновен.
                Първоначално публикуван от maptod Преглед на мнение
                .............. Мисля да срежа ........
                При евентуален проблем със сигурност заинтересованите (разбирай, който плаща) ги интересува кой аджеба е сътворил нещото. Отделно дето на пътя поне 90% са в час, че рамата е удължавана (личи от километри дето се казва). ВЕрвай ми!
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Аз не бих го направил.
                  Вече и в БГ-то стана строго. Много строго! За Европа не ми се мисли. При евентуално ПТП, еле па, ако има жертви, или ранени .......... брат ми, ще влезеш в затвора, повервай ми! Няма измъкване! Контролните органи и Полицията не са серсеми. Дори и да няма катастрофа достатъчен е един обикновен контрол на автомобила, една банална проверка на пътя. И ще изгорите сите заедно. Да не говорим, че на ден днешен със 'сичките там компютри и комуникации една такава издънка ти се пише в досието и ти виси като камък на врата до гроб.
                  Представи си, че те спрат в Германия за проверка на аутобана с личната ти кола и семейството ти. Най-обикновена проверка на някой аутохоф. Нема да ти казвам как обичат бугарски, румунски и полски коли, там винаги има мърша. Винаги! Документи за проверка, пъхат ти книжката, или личната карта в компютъра и досието ти лъсва на всички езици. По избор. Охооооооооо, трафик на коли, далавери с номера, пренабити рами, Али Баба и Хитър Петър. От него момент нататък ти за тях си вече престъпник. Пък после 'оди доказвай, че немаш сестра.
                  Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                  Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Добре де сега поне има избор на заводски бусове с каквито се сетиш дължини на рамата . На времето отказах такава интервенция на приятел . Човека ме разбра правилно и си купи готова заводска пътна помощ .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

В какви филми влязохте.
                      Затвори, арести по чужбина.

На човека му предлагат да направи две заварки.

Нито ще издава фактури, нито договори ще прави. За ангажименти за узаконяване и гаранции пък и дума не може да става.
                      Така че това, което е свършил за да изкара някой лев след това със същия успех могат да набедят всеки от вас за този бус.

По тази логика всеки, който има лебедка няма да излиза от затвора, а тези с джипките тръбарки по състезанията трябва да ги издирват с червена бюлетина от Интерпол.
                      Последно редактирано от wert; 24-02-16, 10:35.

Коментар

Първоначално публикуван от wert Преглед на мнение
                        В какви филми влязохте.

Нито ще издава фактури, нито договори ще прави. За ангажименти за узаконяване и гаранции пък и дума не може да става.
                        Така че това, което е свършил за да изкара някой лев след това със същия успех могат да набедят всеки от вас за този бус.
                        Ти май не сващаш , че въпросът е принципен. Гледаш повърхостно и безотговорно на нещата. Дали ще е той , механика ,/изпълнителят/ , или собственика,/ поръчителят/ -няма никакво значение за двете заварки. Реконструкция на своя глава, без съгласувано одобрение става единствено само за гората и полето, и то в собственият ти терен, но не и по републиканската пътна мрежа. Не забравяй, че застрахователните компании са частни , и разполагат с много добри юристи при евентуално произшествие.

А колегата пита "...Някакви насоки и препоръки относно заданието?..." . Не става тук въпрос за "филми" , а за реално съществуващи ситуации.
                        Последно редактирано от stilnik; 24-02-16, 10:42.

Коментар

Това го обясни на всички офроуд състезатели тук, защото не подозират колко са застрашени.

Коментар

Това го обясни на всички офроуд състезатели тук, защото не подозират колко са застрашени.
                            Не пипай състезателите , ако не схващаш за какво става дума!

Коментар

В какви филми влязохте.

По тази логика всеки, който има лебедка няма да излиза от затвора, а тези с джипките тръбарки по състезанията трябва да ги издирват с червена бюлетина от Интерпол.
                              Да набедят всеки от нас????? !!!!!!!!!! Със същия успех?! Абе ти кво говориш, бе!???
                              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                              Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X