Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проклет съединител - на горещо спира да отделя.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проклет съединител - на горещо спира да отделя.

Колите са Рено Еспас 1 и 2, и двете са 2.2 бензин 4х4. Виждал съм го и на Рено Туинго, ама там го връщах на майсторчЕтата докато го оправят защото се появи след ремонт на съединителя и не знам какво точно му направиха.

При студен двигател всичко работи нормално. При добро загряване (градско движение при околна температура 30 градуса и повече) съединителят започва да отделя лошо и да затруднява смяната на скорости. Процесът се ускорява и задълбочава с включването на климатика. Като изстине колата всичко се оправя и все едно не е било, до следващото загряване.

При едната кола е слабо изразено и само изисква по-старателно настъпване на съединителя. При другата (по-новата) прави напълно невъзможно движението и на няколко пъти вече се стига до извадени шарнири на скоростния лост.

Поради что е това и как се оправя?

От: Проклет съединител - на горещо спира да отделя.

Течност сменяна ли е? Да не е менте и да пуска мехури?

Коментар

Съединителя с хидравлично командване ли е , или механично? Рено от тези години ползваха жило. Пък и Ясен да не се сети за течността.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Този ефект го имах на Пижо, но от ефтин комплект със съдържание притискателен диск, феродов и лагерче на една фирма дето завършва на 07, но после го смених и заспа. Виж дали не е купуван от там, по народност е китайски
        Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Да се присъединя с едно рено 19, същия проблем, според разбирач е от предполагаемо кофти феродо на съединителя.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Некачествена диафрагма на притескателя като загрее и омеква и не отделя;хлабави скорости при монтажа на се стегнати към двигателя;попаднал твърд предмет между маховика и съединителя ;счупени пружини на феродов диск;клеясали шлици на амбреажната ос не позволява феродовия диск да се движи аксеално;блокирала амбреажна ос в упората на маховика и от там съединитела се движи с еднаква скорост с оборотите на двигателя.

Коментар

Питането е малко по-различно, но все пак да спомена, че може симптомите да не са разтълкувани правилно.
              Имал съм подобен случай - при продължително шофиране, съединителят започваше да работи все по-зле и педалът да става все по-твърд. Проблемът се оказа в жилото на съединителя - средната му част се беше вкопала в бронята. След смяна на жилото с ново, проблемите изчезнаха.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                Съединителя с хидравлично командване ли е , или механично? ...
                Та собственика на проблема да сподели, все пак...
                Имах Самара с подобни дертове, които се оказаха от проблем с опората на бронята на жилото..
                Ама то и собственика на проблема имаше самара, ако се не лъжа..

Коментар

Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение
                  Този ефект го имах на Пижо, но от ефтин комплект със съдържание притискателен диск, феродов и лагерче на една фирма дето завършва на 07, но после го смених и заспа. Виж дали не е купуван от там, по народност е китайски
                  Същият проблем с Рено 19. Със съединител от същата фирма. За няма и 10000 км от смяната му, само че беше турски МАПА. След смяна с LUK - около 80 000 км никакви проблеми. Според разбирачи е от кофти материал на диафрагмата, който си променя еластичността с нарастване на температурата
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Е чак пък толкова.... Там температурата нормално надали надвишава 100 градуса. При често ползване (без "палене") в градско да кажем, че е около 200. Ако ще от черно тенеке да са диафрагмените пружини, не би трябвало да им оказва такова влияние, че да почнат да се огъват и да не отделят. Ама знае ли човек... По-скоро феродото става "лепкаво" според мен. Или има мехури в течността, ако системата е хидравлична. Последното лесно може да се провери като се направи едно бързо обезвъздушаване на загрял двигател или се полеят цилиндърчето и помпата с вода. Възможно е и гумичките да изпускат като загрее течността. Абе, в общия случай според мен като почне да го прави тоя номер трябва един да натисне съединителя и един да гледа хода на цилиндърчето. Ако е нормален, значи съединителя е кофти, без значение дали са пружини или феродо. Ако е с жило, направо нов съединител (след проверка на всичко останало де, че може причините да са повече от една).
                    П.П. Възможно е и да има раздути отвътре полузапушени маркучи и течността да не се връща достатъчно бързо в помпата, както и отвора на помпата към компенсационното казанче да е позапушен.
                    Последно редактирано от kuzdov; 03-09-15, 21:46.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Няма хидравлика, съединителят се задейства с жило. Самара нямам отдавна, там не са ми се случвали такива неща.

Коментар

При мен е нещо подобно но от свършил съединител.
                        Вече приплъзвa при някои нaтовaрвaния и зaгрявa кутиятa. Топъл ми е чaк скоростния лост. Вседствие се променя мaзaнето...
                        Тaкa си го обеснявaм aз.
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                          Е чак пък толкова.... Там температурата нормално надали надвишава 100 градуса. При често ползване (без "палене") в градско да кажем, че е около 200. Ако ще от черно тенеке да са диафрагмените пружини, не би трябвало да им оказва такова влияние, че да почнат да се огъват и да не отделят. Ама знае ли човек...
                          При мен, освен другото, педалът беше много твърд. Смених две жила (вярно че евтини от 15 лв), но второто жило си остана с LUK-а и повече не се скъса. Имаше и видимо сериозно изяждане на диафрагмата, там където натиска лагера. А беше сменен целият комплект преди 10-12 000. Проблемите започваха при достигане на работна температура. От начало първа и задна започваха да влизат с хъркане. След време и втора влизаше трудно, после и трета ... Като изстине - никакви проблеми.

Тогава ми го сменяха в съседния севиз, собственост на съсед, с който живеем врата срещу врата и му имах доверие. Тогава ми хвана цена на съединител 240 лв + 100 за труд. После се оказа, че въпросната МАПА струва 90 лв целия комплект в Еврото, без отстъпки. Колата седя три дена в сервиза, много псуване от майсторите, че била Френска, а французите могли са правят само ....

При втората смяна дйде един познат, който не е майстор но е технически грамотен. За два часа свали кутията и за още толкова я качи, след работа, с едно Гедоре в чантата, пред гаража, дори канала не пожела да използва.

Ясене, провери механизма за самообтягане на жилото. На 19-ката ми беше с пластмасова тресчотка над педала, която според колеги във форума правела проблеми (но не и на мен). На Лагуната ми беше с един капсулован топуз на самото жило. Но този механизъм не би трябвало да се влияе от температурата. Също и вилката на съединителя се изяжда на леглото, къдто лагерува на ябълката, дори пробива дупка. Познава се по това, че има прекалено голям луфт.
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

След като процеса се ускорява и задълбочава след включване на климатика , и според мен проблема е в жилото , по-точно бронята , от високата температура омеква и поддава при натискане на съединителя. Като се появи проблема , може да охладиш жилото с вода , и ако се оправи , значи е от него.
                            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Aко съединителя отделя нормaлно ниско под половинaтa нa ходa нa педaлa и нямa никaкви aномaлии ,кaто приплъзвaне и тресене,знaчи е жило.Пaтил съм с турско зa Форд изкaрa 3месецa и преди дa се скъсa прaвеше точно тaкa,a aз се усъмних в трешчоткaтa нa педaлa,зa aвтомaтично нaтягaне.Aко е вилкa ,лaгер,слънчевите плaстини нa притискaтелния върху които нaтискa лaгерa ще го прaви ВИНAГИ.Плaстините прaвят мaгaрии нa студено,феродовия също.....тресе и не включвa добре.Кaтегоричнa пробa може дa се нaпрaви нa кaнaл с нaпъвaне с лост върху вилкaтa нa топъл мотор ,нa ръчнa и нa високa предaвкa, дa не стaне беля!
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X