Реших днес да си купя едно китайче за 4 лева за по-удобно проверяване на гумите, но показва с 0.5 атмосфери повече от манометъра на помпата, който пък подозирам да показва с около 0.2 атм по-малко от реалното! Има ли вариант да проверя колко реално му е грешката? По всички бензиностанции и гумаджии манометрите показват различно и ми се иска най-сетне да знам колко е точно налягането!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Точност на манометър?
Свий
X
-
От: Точност на манометър?
Ако искаш по-голяма точност,хвърляш китайчето и си купуваш качествен манометър-Мишелин,или оригинален немски-цени от 12 до 30 лв приблизително.Аз така направих,и сега си меря и помпам на ръка сам гумите.Е на бензиностанциите не са точни
-
Имам оригинален немски VDO, но от 70те и му се скапа гумичката и не уплътнява добре. Китайчето е приятно за употреба - добре залепва, но точността явно е приблизителна!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Немския се оказа Motometer и си беше комплект с Мерцедеса, който баща ми купи през 1972. Поразглобих го малко и се оказа в перфектно състояние, резнах му едно парче маркучле и взе да отчита! Китайчето даваше +0.4 от неговите показания и реших да му проверя стрелката, свалих я и просто отново я сложих на същото място и о чудо - взе да показва точно като немеца! Не ми е ясно какво стана, но се намести и вече става за работа.Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Имам същия китаец, но моя си показва вярно още откак го купих. Сравняван е с електронен такъв, уж по-марков, както и с още един китаец.
Ако от накъде можеш да намериш читав електронен - по-добре е отвсякъде. Практически всичките обикновни, с които съм работил, са зависели от скоростта на натискане върху винтила - колкото по-бързо, толкова повече показват. И това и за маркови, и за не-маркови, поне от тия, които са ми попадали в ръцете. Електронния си осреднява и не зависи от това.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Аз не съм го избрал случайно - баща ми има такъв и от там го харесах, неговия също показва вярно! Но съвсем очаквано, аз успях да намеря един дефектен - дано да се е оправил и да мога да си го ползвам занапред.Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнениеМожеш да си направиш стенд със стъклена тръба и "У" коляно с шлаух, и ако цар Киро ти услужи с малко живак, ще имаш най точния манометър.Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
Сега намерих един калкулатор в нета който ми сметна, че за да получа налягане 1 атмосфера от помпа с диаметър 20мм трябва да я натисна с 3.14 килограма сила. Това вече мога да го пробвам!Honda XL600LM, 1987
Коментар
-
От лидъл си купих електронен мери еднакво с другите три китайски които имам,живак може да се набави от едни токови ключове ,представляват стъклени колби с дебели медни уши,предназначени за голям ток няколко стотин ампера,и точно положение на ампулата,във такав буркан има около килограм живак.Виждал съм изхвърлени на територията на бившето ззуGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Манометрите на помпите могат да дават големи нелинейни отклонения заради маркучите, които се деформират. На ръчна помпа за 5 лв. съм сложил маркуч за пневматични системи на световноизвестна марка (за доста повече от 5 лв.) и вече е много по-трудно помпането на велосипедна гума (около 2.5 - 3 бара). За по-състезателни автомобили и за шосейни велосипеди вече трябват 6-7 и повече бара, което ми се струва непосилно. С гумения маркуч няма проблеми. Но пък манометъра какво ще покаже и той самия не знае, дори и да е най-точния в света.
Ползвам едно китайско нещо като на снимката (но с червена скала в непрофесионалната единица bar). При второто мерене се оказа, че черната продълговата част е две части, нахлузени една върху друга. Стрелката се завърта на различен ъгъл, в зависимост от взаимното положение на частите. Намазах ги с лепило и ги събрах максимално, работи добре. Естествено не му вярвам (допускам грешка +/- 1 бар), но нямам с какво да го сравня и нищо не ме тревожи. Веднъж го ползвах да си изравня наляганията в четирите гуми на колата, нямаше как да не свърши работа.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар