Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фарове на Мерцедес 190Е

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фарове на Мерцедес 190Е

Здравейте, не знам дали темата е за този раздел,но не намерих подходящ.
    Проблемът е следният: имам Мерцедес 190Е и вчера ми изгасна десния фар, смених крушката, но пак не свети. На дълги свети, но много слабо. Замерих го с мултицет, на клемата за късите въобще няма ток, а за дългите има 11волта. Като цяло от дясната страна всички фарове си светят доста по-слабо от колкото от лявата. Къде може да е проблемът?

От: Фарове на Мерцедес 190Е

Kaто за начало подай един директен кабел от минуса на акумулатора до крушката на фара. Е, ще ти се наложи да я извадиш от самия фар, но ще разбереш дали причината е лоша маса на целия фар.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Нагорял цокъл?

Коментар

Лоша връзка някъде, маса или окислени клеми. Пробвай както ти казва Коко, ако не стане с маса, пробвай директно с плюс.
        .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
        Киа спортаж2000тди 98г
        Ауди А3 1.9ТДИ
        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Всичко казано по-горе, е верно.

Вземи и смени предпазителите -поне на фаровете - с нови!! Тук може да се види рядко срещаното явление - почти здрав предпазител.

Имаш ли модул за контрол на изгорели лампи?

Коментар

Контактния спрей и пръскане по всички букси, клеми, връзки и най вече масите. Все някъде ще има позеленяло (може и почерняло) окислено.
            Не важно кто напротив, важно кто рядом.

Коментар

При мен, при същите симптоми се оказа бушон - Ярис 1,3/2001. Странно, но при изгорял бушон фарът светеше съвсем слабо.
              Черно, мирише и разваля характера!

Коментар

Първоначално публикуван от drago_pishinkov Преглед на мнение
                Странно, но при изгорял бушон фарът светеше съвсем слабо.
                Явно е минавал ток по въздушно-капков път
                А всъщност имаше нек'ва система, която за разни пазари, след разни години е била задължителна. Тя има за цел, да не позволява да се кара само на габарити. Като си на габарит и запалиш мотора, фаровете ти светват с някакъв процент от нормалната им мощност. Вероятно е в случая да става въпрос за нещо такова.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Бях сменил бушоните на фаровете и проблемът си остана. На следващият ден смених всички бушони и всичко се оправи. Направи ми впечатление че половината бушони не отговаряха на ампеража а бяха заменени с по-мощни, явно предишният собственик е слагал каквито има. Сега фаровете светят много по-силно от преди.

Коментар

В такъв случай огледай местата, където се включват бушоните в таблото. Отдолу има букси, подобни на кабелни обувки, в които влизат двете крачета на самия бушон. Или поне тези бушони, които захранват фаровете и други подобни консуматори, с които има проблеми. Ако са слагали по-мощни предпазители значи, че е имало някакви проблеми със съответния консуматор /сложени по-мощни крушки, късо по веригата и т.н./. От това може да са нагорели буксите в таблото и от тях също да идва проблема с лошия контакт.
                    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

При тези мерцове това е често арещан проблем - лош контакт в буксата на фара .Често се налага да се подмени цялата връзка между инсталацията на колата и фара
                      Uaz 469 2.4 D MB
                      KTM 600 ROTAX
                      Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                      Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнение
                        При тези мерцове това е често арещан проблем - лош контакт в буксата на фара .Често се налага да се подмени цялата връзка между инсталацията на колата и фара
                        Така е . Нещо повече : при мен преди време - след подобни манипулации , от които ми писна , накрая подмених фара с нов .
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                          Вземи и смени предпазителите -поне на фаровете - с нови!! Тук може да се види рядко срещаното явление - почти здрав предпазител.
                          Първоначално публикуван от Felipe Massa Преглед на мнение
                          ..На следващият ден смених всички бушони и всичко се оправи
                          Сега фаровете светят много по-силно от преди.
                          Проблема и решението му...

Честито!

Коментар

Проблема и решението му...

Бе знам ли ?! Чета това :

...
                            Вземи и смени предпазителите -поне на фаровете - с нови!! .....

После чета това :

Първоначално публикуван от Felipe Massa Преглед на мнение
                            ....Бях сменил бушоните на фаровете и проблемът си остана.....
                            .... а накрая като е сменил бушоните за радиото , запалката , чистачките , мигачите и т.н. , фаровете (дето нямат нищо общо с тия бушони )взели че светнАли като ден ?!

... има нещо гнило тука !
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X