Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изработка на детайли от пластмаси - как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изработка на детайли от пластмаси - как?

Тъй като не намерих нарочна тема по въпроса, а има доста детайли от пластмаса, които се чупят по колата и е трудно да се намерят, пък и доста идеи за интериорни решения има, ми е интересно как бих могъл сам да си изработя (излея, пресовам или по друг начин) детайлите и кои пластмаси на каква обработка подлежат.
    Ако има такава тема, която не съм открил, моля за линк.
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

От: Изработка на детайли от пластмаси - как?

Най простия и достъпен начин (без пресформи и матрици), остава използването на стъклопласти. В общия случай това е смола и стъклен плат, като използваш за модел вече пукнатия или повреден детайл. Съществено условие за успех е контролирано ниската влажност и постоянството на температурата.
    Успех!
    LZ1AIV

Коментар

За разни детайли като копчета по таблото, счупени пластмаси с липсващи фрагменти съм ползвал епоксидни комплекти от онези, дето са двукомпонентни и с консистенция на пластилин. Втвърдяват за около 10-15 минути, оформят се с леко излишество на габарита, който трябва да се постигне и след това-фина работа с Дремела. Следва боядисване в подходящия цвят и готово. Доста здрав материал, термо-износо- маслоустойчив.

Коментар

Преди време приятел на баща ми правеше пластмаса от стиропор, но това е единственото, което помня. Как ... не помня.
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
          ... има доста детайли от пластмаса, които се чупят по колата и е трудно да се намерят, пък и доста идеи за интериорни решения има,

Упи мисля, че в случаите, за които говориш най-адекватното решение са 3Д принтерите. Вчера гледах на Раковска (до френската гимназия), буквално на "улицата" ателие, в което ще ти "принтнат" едната бройка. Съществува доста голямо разнообразие от материали би трябвало да ти предложат. После ще си завършиш детайла ... шлайфане, полиране, боя, хром ... каквото ти трябва.
          ______2
          Е = MZ

Коментар

Хммм, явно съм изостанал - не знаех, че мога вече да си поръчвам такова ... Скачам да проверя. Мерси.
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
              Преди време приятел на баща ми правеше пластмаса от стиропор, но това е единственото, което помня. Как ... не помня.
              С бензин или друг силен разтворител,аз съм правил и от кофички за кисело мляко,но предложението на колегата си е чиста работа!
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Ако е за счупен детайл, най-добре епохсидната смола и мрежа за подсилване Иначе за изработка, най-удачен и лесен би бил примера на колегата gkesov
                Има на места правят и пластмасови заварки, стават за някой друг детайл
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Аз пък съм се замислил дълбоко за придобиване на такъв принтер. Но трудно намирам засега данни за здравината на материалите, с които се работи.

Коментар

В Амазон миналата година откриха цял раздел с машини, материали, програми и т.н. Виж и това
                    ______2
                    Е = MZ

Коментар

Баси, колко съм одъртял ... живея явно в някакви предишни векове . Димо, много мерси, че ме придърпваш в новото хилядолетие! До оня ден си мислех, че тия неща стават само по филмите, а сега се чудя дали да не си привикам някоя от вълшебните кутии .. по-скоро ги гледам коя от коя повече магии може да прави. К'ви ацетони, к'ви смоли, кви пластмаси ... баси...
                      0888 315 794
                      LZ1UPI
                      A1 (Rh+)

Коментар

Това е интересно.
                        I get High by going Down

Коментар

Първоначално публикуван от skitnik Преглед на мнение
                          Това е интересно.
                          Е, историята ни учи, че всяко изобретение рано или късно започва да се използва за убиване на хора.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Това е много, много встрани от "убиването". Решава съвсем друг проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Аз пък съм се замислил дълбоко за придобиване на такъв принтер. Но трудно намирам засега данни за здравината на материалите, с които се работи.
                              При евтините принтери обикновено се използва PLA.
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X