Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с хидравличен крик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с хидравличен крик

Извинявам се ако темата не е за тук, но тук открих подобна и за това пиша тук.
    Разглобих, почистих и напълних с хидравлично масло един 5 тонен немски крик.
    Успешно вдигнах Газ-ката за проба и си помислих че съм готов.
    Почистих крика и го боядисах, но след няколко часа забелязах, че между буталото и първичния цилиндър (ако изобщо се казва така) тече масло, също така от винта за сваляне на крика. Внимателно изчистих маслото и когато опитах да сваля гумената пробка, доста въздух под налягане "изсъска" и теча от буталото и винта за сваляне изчезна.
    Когато се замислих, налягането се е образувало след като съм развил винта за сваляне и съм натиснал голямото бутало, съм създал налягане във масления резервоар (кожуха на крика) което се освобождава като избутва маслото през тези две места (буталото на първичния цилиндър и винта за испускане ).
    Та въпросът ми е, това налягане трябва ли да го има или някъде в горният край на крика има някоя малка дупчица за изпускане на това излишно налягане която съм запушил с боята или просто семеринга на буталото на първичния цилиндър е изпуснал както и гуменото уплътнение на винта за спускане. Но при вдигане на крика няма никакви течове от първичния цилиндър и вдига бързо и лесно. Изобщо малко съм в шах, така че ако имате някакви идеи както и информация къде мога да си взема нови семеринги, моля споделете.
    С уважение,
    Димитър Младенски
    LZ1DSM

От: Проблем със хидравличен крик

Пропуски се получават от недобре подбрани размери на гумените пръстени или маншетно уплътнение. Примам, че монатжът е приемлив, както и повредите по повърхностите за уплътнение.
    Налягане се получава вътре, и ако маслото е много повече от нужното да вдигне, остава намален обем за по-свиваемия въздух, предвиден да се свие.

Коментар

От: Проблем с хидравличен крик

Не се шашкай, просто си го обезвъздушил, то и операцията е подобна.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X