Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НУЖЕН МИ Е СПЕШЕН СЪВЕТ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• НУЖЕН МИ Е СПЕШЕН СЪВЕТ

Здравейте, вече от няколко дена съм притежател на шофьорска книжка и сега си търся кола. Не успях да заделя много средства, в момента разполагам с около 3500лв. Но искам да си купя кола, която ще се вмести в този бюджет и, която ще е икономична, и с евтина поддръжка. Също така да не е по стара от 2001-2002г. Спрял съм се се на FIAT STILO 1.6i 16v и си мисля за газов инжекцион. Като колеги с по голям стаж ви моля за съвет. Не искам бърза и мощна кола, а просто автомобил с който да ходя на училище и да водя приятелката си на срещи. И аз като всички мои приятели съм привърженик на мощни и бързи коли, но такава ще си взема след време когато събера повече парички, а за сега си мисля, че като за първа кола фиата е супер, но искам да чуя и вашето мнение, защото все пак аз съм още новобранец. Благодаря ви предварително

От: НУЖЕН МИ Е СПЕШЕН СЪВЕТ

Предложение:
    Задели ПОЛОВИНАТА от тия пари и издебни каква да е кола от някой познат/приятел за подобна сума. Няма как за месец-два някой около тебе да не тръгне да продава някоя таратайка. Като стане на войнишка манерка за първите 3-4 месеца хем няма да те е много яд, хем ще са ти останали пари за потягане.

Хич не се и хвърляй на нещо което ти е около или над бюджета. Първата повреда ще те събори. И няма да е последна, вЕрвай ми. Нито някой се е научил да кара на шофьорския курс, нито е уцелил свястна първа кола.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Предложение:
      Задели ПОЛОВИНАТА от тия пари и издебни каква да е кола от някой познат/приятел за подобна сума. Няма как за месец-два някой около тебе да не тръгне да продава някоя таратайка. Като стане на войнишка манерка за първите 3-4 месеца хем няма да те е много яд, хем ще са ти останали пари за потягане.

Хич не се и хвърляй на нещо което ти е около или над бюджета. Първата повреда ще те събори. И няма да е последна, вЕрвай ми. Нито някой се е научил да кара на шофьорския курс, нито е уцелил свястна първа кола.
      Подкрепям с две ръце, много мъдър и прагматичен съвет!
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ти умен ще дойдеш ако послушаш на Ясен сьвета.

Вчера телих една Хонда Цвик на една кака под 24 годинки която си вкарала парите в кола,покарала я няма и 2 месеца и се врьтна вчера на магистралата та странично и избидесните гуми и окачването.ООООО знам,че такива неща на нас не се случват,но вярвай ми,живее се по-спокойно след това.Сега се чуди да я изхвьрля ли или да я прави,че за второто пари няма.

Лесно и просто за ремонт и подрьжка,евтино и сравнително здраво за да не ти скьса и нервите и джоба,а това значи СТАРА кола,нещо от рода на Голф 2 / тия живи ли са още / или подобен таралясник.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

И аз съм за Голф-2. Евтина, корава, лесна за ремонт, име в бранша. Огледай я отдолу за ръжди и удари/кривини.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            И аз съм за Голф-2. Евтина, корава, лесна за ремонт, име в бранша. Огледай я отдолу за ръжди и удари/кривини.
            Глупости. И да няма удари, той ще се погрижи. С ръждата е даже още по-лесно, тя сама си върви.

Коментар

Astra F 1.6 mono. НО не се хвърляй на първата срещната , че вече са на години и си имат ръжди. Чат-пат излизат свестни коли. Най-важното е да не бързаш.
              Моят първи мотор си го избирах около година, и не съжелявах и за миг, колата си я намерих за... абе да го наречем 2 минути- ей така приятел я продава, уж много хубава, уж на много добра цена... е не мога да кажа че съм съжелявал много, но има една такава горчивина.
              Кольо Динев

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=25438
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                  Ей това е най-краткия и изчерпателен отговор на въпроса за първа кола.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Ей това е най-краткия и изчерпателен отговор на въпроса за първа кола.
                    Ама и наличностите там са изчерпани към момента....
                    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Братчед, за кво ти кола след 2001-2002 година? За да си по-вървела пред кварталните пръдли, за това ли? Момък, хубавите автомобили са до 1999 година, оттам насетне всичко е боклук, че даже и МБ, ако не е АМГ, или Гега.
                      По-нагоре Трапера и Ясен ти го казаха - твойта кола е VW Golf 2-ка, или 3-ка. Аз бих добавил да е дизел.
                      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Много добри съвети от всички колеги.
                        Разбий една бричка и тогава си вземи нещо по-по.
                        Аз като първа, разбих едно Уно набор '86
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                          Ама и наличностите там са изчерпани към момента....
                          Тъкмо ще се научи на търпение. Там през седмица излиза нещо. Той човекът пише спешно за съвета, ама спешно кола няма шанс да купи.

Коментар

'земи си Фиат Брава.
                            Имам на двора един дето седи в темата за 1 лев. Като ти притрябва нещо, идваш и си сваляш.
                            Аз до лятото сигурно няма да събера ентусиазъм да го изрина.

Иначе слушай Ясен. Той макар и модератор, не проЗ..
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Всички съвети до сега са много точни
                              А хубав газов инжекцион си е една трета от колата която си харесал!
                              Ако нямаш постоянни доходи наблегни на малкия размер и мотор.
                              И най важното гледай да е масов модел който във всяка морга го има!
                              На твоите години мечтаех за транспортер т3 и уаз буханка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X