Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Посока гуми унимог

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Посока гуми унимог

Чета си тука кротко и напоително

https://www.flickr.com/photos/rbgerr...2247/lightbox/

и не вдявам защо да се обръща посоката

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

От: Посока гуми унимог

До колкото си спомням, преди доста време и тук във форума имаще такова разискване.
    Мисля,че и някой пробва да кара с обърнати каймани. И май имаше добър ефект за проходимостта.
    Може и да бъркам.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
      До колкото си спомням, преди доста време и тук във форума имаще такова разискване.
      Мисля,че и някой пробва да кара с обърнати каймани. И май имаше добър ефект за проходимостта.
      Може и да бъркам.
      За бъркане бъркаш - идеята е точно обратната - стабилност на асфалт. Ама чети де - те са си го написали.
      Не че се съмнявам в инженерите на Мерцедес, просто не схващам логиката.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        ... идеята е точно обратната - стабилност на асфалт. ....
        Не че четох горното, ама с колко аджеба требе да лети тоя Унимог, че да се търси по-голяма стабилност на асфалта?
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
          Не че четох горното, ама с колко аджеба требе да лети тоя Унимог, че да се търси по-голяма стабилност на асфалта?
          Емиии, ни нам. Абе виж първия линк - извадка от книжкаата на унимога е.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
            Точно на модела от картинката не зная,, но нещо ми се върти около 80 км/ч. На следващите два модела-95. След това 105-115. Това по спомени от тех.док. която ми бяха предоставили 92-ра г. На всичко що излиза от завода по това време гуми обърнати няма, за преди това не знам. Имам обаче подозрение че така е правено защото унито се движи на реверс, демек в режим на трактор. Буташ лост и обръщаш движението напред-назад без да сменяш скорости.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Същото нещо го правят тук на тракторите - един път питах моя приятел Мишел, стар фермер, защо си обърнал гумите? - За по-голяма проходимост, ми казва той, а и по-малко кал се налепвало по гумите така, когато е валяло предния ден .
              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
              Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0977.jpg
Прегледи:1
Размер:82.7 КБ
ID:5605276

Ей този на снимката празен без оборудване на 2800 оборота поддържа 95км по равното. По интересното беше миналата седмица когато се пробвах да карам назад на огледала по затворен прав път,на седма и около 45-50км. започна да ми се вие свят беше доста странно изживяване.
                . LRE Bulgaria.
                RRC SE V8 91г.

Коментар

Това което ти е казал Мишел,не е така,при рибената кост е точно обратното.Трябва да загребват пръста/калта и да се чистят при развъртане.Това че ги обръщат не помага,напротив пречи.

поздрави

Коментар

Добре де, някой прочете ли какво точно пише в линка към книжката на унимог?

Коментар

Аз ли бъркам нещо или верно си превеждам, че при движение по асфалт предните гуми трябва да са със спазена посока на въртене а задните да са с обърната, докато при движение извън пътя всички следва да са с обърната посока на въртене т.е. това на снимката е ни рак ни риба - предните са обърнати а задните са правилно поставени (ако правилно разгадавам шарката).
                      42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                        Аз ли бъркам нещо или верно си превеждам, че при движение по асфалт предните гуми трябва да са със спазена посока на въртене а задните да са с обърната, докато при движение извън пътя всички следва да са с обърната посока на въртене т.е. това на снимката е ни рак ни риба - предните са обърнати а задните са правилно поставени (ако правилно разгадавам шарката).
                        Не бъркаш, така си е.

Така се осигурява равномерно износване и поведение на асвалт при "висока" скорост, под поведение аз разбирам стабилност и спиране.

Който е карал такова нещо с такива гуми ще разбере, 80 км/ч с тия гуми е като да вдигнеш 140 с каруца, силата на този модел не е в скоростта а в проходимостта и товароносимостта.
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                          Точно това пише. И затова и въпросът - каква е логиката с обърнати гуми отпред да е по-стабилно

Коментар

При леко или рязко спиране и завой с обърнати гуми грайферът и тялото на гумата около работещото в момента парче грайфер ще са много по-малко огъващи се. А за кално си мисля че при спиране предницата ще става по-управляема според оригиналния начин на работа на тази гума, за сметка на влошаване на движението напред под товар. Обърнатите предни са задължителни при велосипедните гуми с подобно действие. Пише фронт/реар з посоката и са обратни.

Коментар

И на моторите предните се монтират на обратно за по-добро спиране.
                              0885602543- Стефан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X