Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем табло Chrysler Voyager 2.8 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем табло Chrysler Voyager 2.8 CRD

Здравейте , имам проблем с таблото на Chrysler Voyager 2.8 CRD , 2006 г. - понякога , като подам контакт , стрелките отиват до крайното им положение , връщат се , и чак тогава светват всички лампи . Това не ми пречи да стартирам двигателя и не мога да намеря логика в това , кога ще го направи и кога - не ?! Моля , ако някой има идея , да сподели . Поздрави , Жоро .

Последно редактирано от amsterdama; 11-11-13, 17:50. Причина: Допълнение .
    Chrysler Voyager 2.8 CRD LX , automatic , 2006

От: Проблем табло Chrysler Voyager 2.8 CRD

Губи понякога захранване......
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Имам Вояджер със същия двигател и проблем.Мерих акумулатора с товарна вилка и всичко е ок.Като се кара всеки ден всичко е наред,но като не го паля няколко дни и тогава се появява проблема.
      И аз ще съм много благодарен на някаква насока.
      Jeep Grand Cherokee limited LX ZJ 5.9; SUBARU VIVIO 0.66 MPI
      Land Rover Discovery II V8
      0898 пет 989 пет 9

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Губи понякога захранване......
        Тайно се надявах да се включиш с мнение по проблема . Някаква идея какво може да причинява загубата на захранване ? И аз мерих акумулатора - няма проблеми . И при мен когато го карам всеки ден по-рядко се наблюдава това явление . Смятам да сваля таблото и да го огледам , въпреки , че какво ще гледам и аз не знам ... Другата ми идея е да си купя ново табло . Много се дразня , като нещо по колата ми не е в ред . При мен кола и жена да си . Тези дни ще разглобя таблото и ще снимам , имам си удобен и топъл гараж , но свободното време все не ми достига . Поздрави , Жоро !

Коментар

Днес за първи път при даване на контакт , ми светнаха всички лампи на таблото , изчезнаха показанията на километража и се включиха късите светлини , запалих двигателя , но лампите не угаснаха. Нямам автоматично включване на светлините . След като загасих и стартирах отново двигателя , нямаше никакъв проблем . Сега ще ходя да я закачат на компютър за евентуални грешки и според резултата смятам да сваля таблото и да го огледам .

Коментар

Грешки няма да ти даде, някъде генерално имаш лош контакт може + може и "маса". Т.е. де що връзка има, оглеждаш, разкачаш, чистиш, закачаш....

Коментар

Грешки няма да ти даде, някъде генерално имаш лош контакт може + може и "маса". Т.е. де що връзка има, оглеждаш, разкачаш, чистиш, закачаш....
              Прав си , не ми даде никакви грешки . Свалих ръководство за ремонт и обслужване от един руски сайт , с не много добро качество , но ще ми свърши работа и тази вечер ще почета , а утре ще разглобявам таблото . Ще прегледам контактите , връзките , разкачане , чистене и закачане , както ме посъветва Дядо Владо . Открих и една друга зависимост и я снимах . Когато дам контакт , стрелките се обръщат до крайна степен , връщат се и светват лампите по таблото . Изключвам контакта , отново давам контакт и същото се повтаря . На третия път вече няма проблеми ?!

Акумулатора ми е Банер , но на него не пише нито ампераж , нито стартов ток . Смятам да си купя нов , но нямам представа какви параметри трябва да покрива . Моля , ако някой има информация , да я сподели .
              Поздрави , Жоро !

Коментар

72 ач........а за зависимостта - виж и клемите на контактния ключ

Коментар

Според мен влизаш в някакъв тестов режим. Заложена програма която се изпълнява при ресет на софтуер. По някаква причина всеки път ти се рестартира.

Случайно гледах на скоро клип за пускане на тест кодове на Вояджър, ето го.....

Последно редактирано от Haji; 13-11-13, 05:05.
                  Т5
                  Crossrunner

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
                    Според мен влизаш в някакъв тестов режим...... По някаква причина всеки път ти се рестартира.
                    Баш таман, когато отпадне захранването на таблото и после се върне (минавам на чуждийо език) хардуера си вади софтуер да се самочекне........а що отпада захранването ( на стамбулски "доич") их хабе хал хабер нихт

Коментар

Много мнения изчетох в чуждестранните форуми и се оказа , че проблема е често срещан . Едно от мненията , потвърдено от много собственици на такива ванове , е , че проблема идва от клемите на акумулатора и след замяната им всичко е наред . Огледах моите клеми , но не виждам нищо нередно . Продължавам да чета и търся решение на проблема .

Коментар

Първоначално публикуван от amsterdama Преглед на мнение
                        Огледах моите клеми ......
                        Гледаш значи - гледаш, сваляш, чистиш, мериш, слагаш, мериш......иначе и кучето гледа месарая

Коментар

Гледаш значи - гледаш, сваляш, чистиш, мериш, слагаш, мериш......иначе и кучето гледа месарая
                          Прегледах и замерих всички бушони , релета , акумулатор и зареждане . Утре смятам да разкача акумулатора и да почистя клемите и полюсите . Ще прочета клемите с какви ги заменят и ще сменя и тях . В момента са оригиналните метални , не оловни . Също така смятам да поразгледам за хлабава маса . Не е проблем да откарам колата в сервиз , просто искам сам да си го направя , доставя ми удоволствие .

Коментар

Първоначално публикуван от amsterdama Преглед на мнение
                            Не е проблем да откарам колата в сервиз ,
                            Сам, сам! В сервиза може и да не ти свършат работа, ако случайно не го открият веднага, ще минат на поблоково сменяне и ценово ще стане мяууууу

Коментар

Днес , преди да запаля двигателя , замерих акумулатора - 11,70 ... Вижда ми се малко ... Веднага след това закарах един съсед до бензиностанцията , че му беше свършило горивото , след което замерих пак - 12,56 . Ще оставя акумулатора да се зареди , тъй като вана го карам само на къси разстояния последните два месеца , с включени фарове , радио и климатик . Може и да съм го скапал и проблема да идва от това ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X