Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде има курсове за автомонтьор или монтьор на тежкотоварна техника.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къде има курсове за автомонтьор или монтьор на тежкотоварна техника.

Колеги някой знае ли къде в Благоевградска област,София или Пловдив мога да намеря курс за автомонтьор или монтьор на тежкотоварна техника. Идеята ми да се понауча дотолкова до колкото са си поправям сам своя автомобил при внезапен проблем.

От: Къде има курсове за автомонтьор или монтьор на тежкотоварна техника.

За реална работа си трябва практика...а ако не ти е в кръвта,наи-много да се научиш да сменяш накладки...
    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Какъв е твоят автомобил?
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
        Какъв е твоят автомобил?
        Още от заглавието е ясно - тежкотоваревн!

Майтап, извинения за спама.

Коментар

Колко па да е тежкотоварен???

Питах, защото виждам че човека е моторджия, сигурно не е съвсем бос и си има нек'ва техническа грамотност. Та разните курсове вероятно ще са му излишни разходи, без много полза. По-полезно е да се запознае с конкретната техника и възможните проблеми, нЕма полза да учи десет модела и кое как е по принцип, а само как е при неговия автомобил.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Какво по - точно искаш да научиш? ДВИГАТЕЛИ, ХОДОВА ЧАСТ...?
            Защото всичкото на куп - не става.
            Имаше едни курсове в Димитровград преди 1-2 години.

Коментар

Искам да науча предимно двигатели. В аз леките коли до сега с четене и проба съм се оправял що годе,в момента карам курсове за категория "С" с мисълта да го работя и искам да си имам представа за какво става въпрос защото по време на работа винаги се случва нещо и колата която ти изкарва хляба ако не работи няколко дни и ти няма да ядеш няколко дни а ремонтите в сервиз са скъпи и отнемат време. Не че ще ставам ба си и майстора,но пак нещо да знам и да разбирам ми е идеята!

Коментар

Аз имам "С" и в учебника от който четох разни глупости, пишеше доста, за ДВГ и още куп глупости.
                Ако караш камион в някоя фирма, едва ли някой ще ти даде да бараш и да поправяш, повечето фирми си имат сервизи и там се правят - ремонтите. А, вече ако камиона е твой може да си го бараш. Трябва да четеш доста литература, за камионите или по - точно модели или общо казано. Ако искаш, за Димитровград мога да поразпитам как стоят нещата с курса.
                Или отивай на стаж в някоя фирма да им помагаш, без възнаграждение. Аз така правих 1 месец, просто от любопитство при познати. Научих доста неща. И ако ще ставаш - Driver. Се радвай да си само - Шофьор, а не автомонтьор и шофьор. След време ще разбереш, защо.

Коментар

Не мисля, че подобен курс би ти бил особено полезен. По скоро някой ремонтен наръчник на возилото което ти ще ремонтираш. Лично познавам един доцент с няколко издадени учебника и дългогодишен преподавател по технически дисциплини в университета които не може да познае дали му вие колесен лагер или водна помпа и не може да си смени чистачките сам.

Накратко, за тая работа се иска теоретична подготовка, технически умения и практически опит. Без едно от трите е мъка, без две е трагедия, без трите е опасно.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Джамбазов +1!
                    Теорията трябва да върви, ръка, за ръка със практиката и обратното. В училище по - електрообзавежда на транспортна техника, много знаеха даскалите, но само на теория. На практика, бяха пълна 0. Тъй, че практиката е от голямо значение.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
                      Аз имам "С" и в учебника от който четох разни глупости, пишеше доста, за ДВГ и още куп глупости.
                      Ако караш камион в някоя фирма, едва ли някой ще ти даде да бараш и да поправяш, повечето фирми си имат сервизи и там се правят - ремонтите. А, вече ако камиона е твой може да си го бараш. Трябва да четеш доста литература, за камионите или по - точно модели или общо казано. Ако искаш, за Димитровград мога да поразпитам как стоят нещата с курса.
                      Или отивай на стаж в някоя фирма да им помагаш, без възнаграждение. Аз така правих 1 месец, просто от любопитство при познати. Научих доста неща. И ако ще ставаш - Driver. Се радвай да си само - Шофьор, а не автомонтьор и шофьор. След време ще разбереш, защо.
                      В казармата служех в автовзвод и докато простите шофери си почиваха събота и неделя,имаше един талант от старите войници и се влачеха нонстоп "фуражки" да им поправя безплатно колите-разкатаваше се от работа...Малко познания не биха били излишни,но много пъти и вместо да си реша проблема,съм чупел нещо или правел по-голями белиОпределено истината е в тясната специализация,а и най-добрите специалисти просто са си родени за това-друг е въпроса дали не ги мързи...

Коментар

Аз мога да подкрепя колегата, макар че с един курс от месец-два няма да се научи човек кой знае какво. Аз уча сега в университета Транспортна техника и технологии. Завършвам сега, но както казаха колегите по горе, теорията върви с практика. Само на теория не става, а по някога без да се види на практика не може да се разбере. На мене практиката ми е помогнала да науча нещата по лесно и да ги осмисля, щото преди знаех само че трябва да се направи нещо, но защо се прави и майсторите не го знаят.
                        Около 2 месеца правих един проект за Водородните клетки. Оказва се че наистина тези които ги предлагат получават икономия, но не защото са сложили прослувутата водородна клетка. Двигателя и без нея може да даде 20-30% икономии в някой случай, но е настроен така за да не буде толкова токсичен.
                        В крайна сметка ги продават и заблуждават клиентите че е от водородната клетка, но никой не измерва какво излиза от ауспуха.

Коментар

Практика + инструмент!
                          Око да види, ръка да пипне.. Разглобяването лесно, но сглобяването по-трудно от разглобяването.. С отвертка можеш да направиш чудеса при разглобяване, ама не се знае, същата, дали ще помогне при сглобяване..Та, за това си трябва инструмент.. Това на база личен опит.. Нито съм майстор, нито претендирам, че разбирам кой знае какво, но ми се е налагало да присъствам на доста ремонти, при които инструмента е бил решаващ за постигането на целта.. А за ДВГ не смея да коментирам.. Там има много за четене, много за практикуване и нуждата от инструмент е сигурно 2 пъти повече от колкото при трансмисия и ходова част.. А бе тва си е цяла наука.. С един-два курса не мисля, че ще стане..

Коментар

Само с една гола теория нищо не става . Най добре намери някой приятел монтьор и поработи с него няколко месеца . Ако ти идва отвътре много неща ще научиш .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Нямам такива монтьори познати,но мисля да послушам някой съвети който чух тук и да си закупя някой книги и да пипвам тук там от време на време и с времето ще се науча поне малко на някой неща!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X