Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Черен хром

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Черен хром

Имам един детайл - блок на пистолет, който е никелиран фабрично от производителя. Искам по няколко причини да направя блока черен. След консултации се разбра, че никелирано покритие се сваля много трудно - чрез абразивно действие, което мен не ме удовлетворява. Разбрах, че преди години по химичен път са извършили операция, при която хрома е придобил черен /тъмен/ цвят. Някой има ли мнение за решаването на проблема?
    Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
    "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

От: Черен хром

Механичното въздействие е песоструй . Трудно но става правили сме го .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
      Имам един детайл - блок на пистолет, който е никелиран фабрично от производителя. Искам по няколко причини да направя блока черен. След консултации се разбра, че никелирано покритие се сваля много трудно - чрез абразивно действие, което мен не ме удовлетворява. Разбрах, че преди години по химичен път са извършили операция, при която хрома е придобил черен /тъмен/ цвят. Някой има ли мнение за решаването на проблема?
      Първо дай да уточним вида на металите-никел или хром!
      Второ тая работа освен механично ще стане само електрохимично или само химично.
      Трето -хвърли някое хубаво фото.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Понеделник ще взема детайла. На 99.999999% е никел.
        Допуснал съм досадна грешка в пъвия пост. Става дума за никелиран детайл.
        Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
        "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Никела пада доста по лесно от хрома .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Трохаров и той не хромира ни в черно, ни в бяло. Според мен правилното решение е (ако не си навит за експерименти и да си прежалил желязото) - продаване и закупуване на каквото ти е по сърце.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X