Здравейте колеги въпросът ми към вас е в следствие на споренето между мен и вуйчо ми който също е млад шофьор ... ТА при пълен завой с подаване на газ на заледено примерно за да може да се изнесе предницата повече тъй като хечбека ми свива малко може ли да закача с задницата външно предмет който е странично на 20 см от колата (а при без подаване на газ при пълен волан просто).Като цяло ми е нужно да разбера траекторията на задницата при пълно навит волан къде минава и в същата ситуация само че с въртене на гуми тъй като до сега да чукна на дърво съм се изнасял без да намеря допирни точки с предмета от външната страна на завоя при изнасяне на задницата...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ВЪПРОС КЪМ ШОФЬОРИТЕ
Свий
X
-
От: ВЪПРОС КЪМ ШОФЬОРИТЕ
Я потърси книгата " Безопасна скорост" от Собиеслав Засада.
..и като я прочетеш, на толкова въпроси ще имаш отговори..., и след тия отговори и след малко, опс, немалко практикуване ще видиш тогава колко въпроси ще имаш.
Някъде из форума имаше линк към pdf-а.
Коментар
-
Няма да я намери.Додето се научи да кара поршето(Засада),то се минаха 10 год.-пак според същия.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Аз лично нищо не разбрах
Какви предмети да закачаш, на колата ли?!? на пътя ли са?!? за някакво тясно пространство ли говорим ?!?
И в крайна сметка всичко зависи първо с какво предаване е колата (предно, задно, а може 4х4), също така и какви гуми. Да не говорим, че отпред може да са зимни, а отзад летни изтърканиСтрахът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
Коментар
-
колеги въпроса ми беше дали като съм спрял с колата а тя е с предно и примерно искам да завия на някъзе но немога да изпълня всеки радиус понеже свива малко и за да не връщам назад давам пълен ляв или пълен десен и ако е заледено с малко газчица предницата се изнася и колата си свива но въпросът ми е каква траектория изпълнява задницата ако примерно съм спрял на 10-20тина см от дирек може ли да го закача с задницата.ТОВА СПОРЕХ С ВУЙЧО ЗАЩОТО АЗ МУ КАЗВАМ ЧЕ МОЖЕ ПРИ ПЪЛНО НАВИТ ВОЛАН И ПОДАВАНЕ НА ГАЗ С ЦЕЛ НАМАЛЯНЕ НА РАДИУСА ЗАДНИЦАТА ДА ЗАКАЧИ АВТОМОБИЛ НА 10ТИНА СМ И ПОВЕЧЕ ОТ НЕГО А ТОЙ НЕ ТА НЕ! Казва ми че това е кола с малка задница а не е автобус! НО И ТАКА ДА Е ОБЯСНЕТЕ МИ ЗАЩО АКО ВИ Е ПОНЯТНО??
Коментар
-
та въпроса ми беше от място при пълно навит волан на малка количка хечбек на хлъзгаво с подаване на газ с цел изнасяне на предницата (защото радиуса на завоя ми е малък и често се налага) задницата на колата може ли да закачи друг автомобил или предмет на разтояние 10ина см или повече?
Коментар
-
Първоначално публикуван от rokcho Преглед на мнениета въпроса ми беше от място при пълно навит волан на малка количка хечбек на хлъзгаво с подаване на газ с цел изнасяне на предницата (защото радиуса на завоя ми е малък и често се налага) задницата на колата може ли да закачи друг автомобил или предмет на разтояние 10ина см или повече?Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.
Коментар
-
Какво е разстоянието от задното колело до най-задната част на колата - демек заден надвес. Не каза с какво предаване е колата, но изглежда е с предно. Ако е така, задницета няма да се пързаля. Няколко пъти ти казаха да уточниш питането, ама си траеш, а така нема да стане.Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
Не бе, явно иска да се научи да я върти на място, от място.
Нищо няма да разбереш, преди да я пробваш. Освен по принцип, е и индивидуално за всяка кола, а също и за една и съща когато наляво и надясно. Не са симетрични.
Предното предаване ще го врътнеш по-лесно на заден ход, с обратен волан, и сигурно с малко помощ с ръчната спирачка, но там колата ще се държи съвсем различно наляво и надясно.
Така или иначе, не си мисли че това може да е щатна маневра, а такова каране може и да ти спести някоя маневра, но ще ти бръкне в джоба дълбоко. Намери някъде голяма площадка дето хора не минават, наслагай леки колчета да не я одерат много, и пробвай.
И гледай бащите ви да не научат какво тренирате, че ще стане голямо въртене с въргал, а това е много сложна вертикална маневра)
Коментар
-
Нямам пайнт да направя рисунка че да ме разберете но ще се опитам и с думи
-колата е с предно предаване и разтоянието е към няма и половин метър от задната гума до задната броня... колата е ауди а3... та ме интересува при спряна до друга кола примерно ако другата кола е до мойта от дясно и аз искам да излеза с пълен ляв но не ми достига радиуса при подаване на газ с цел по добро завиване(презавиване) задницата ще закачи ли колата ако е на 10тина и повече см примерно... П.п най вече ме интересува този половин метър
ще се изнесе ли напред достатъчно че де не закачи нещо близо до него като правя описаната маневра?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар