Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на икономичен автомобил за градски условия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на икономичен автомобил за градски условия

Аз се замислям за икономична и лесна за подръжка кола. Трябва ми за работата, общо 120км на ден. 2000лв примерно бюджет, но колко още трябва да приготвя? Колко вида Каско има? Ниския данък до колко коня е?

Май тук съм чел за Сузуки Суифт, но здравото купе е с две врати...ще ми се да е с 4.
    За Пунто четох препоръки, макар да не ме кефи външно.

Японското ме привлича, но наистина ли са скъпи за поддръжка?
    Нещо хечбек ще да е, и да не е със много малък просвет.
    Първото условие е да е икономична. Предполагам ще е газ. Ако няма уредба, то моно-инжекция ли да се търси (по-евтина уредба)?
    Ако ще е дизел, дали ще е удачно да се меша с олио?

5-7/100км на газ постижимо ли е извънградско? Говорим за средногабаритна кола, а не консервна кутия. 60% от трасето е магистрала.
    Последно редактирано от hakama; 24-06-15, 22:02.

Коментар

Първоначално публикуван от hakama Преглед на мнение
      Аз се замислям за икономична и лесна за подръжка кола. Трябва ми за работата, общо 120км на ден. 2000лв примерно бюджет, но колко още трябва да приготвя? Колко вида Каско има? Ниския данък до колко коня е?

Май тук съм чел за Сузуки Суифт, но здравото купе е с две врати...ще ми се да е с 4.

Първото условие е да е икономична. Предполагам ще е газ. Ако няма уредба, то моно-инжекция ли да се търси (по-евтина уредба)?

5-7/100км на газ постижимо ли е извънградско? Говорим за средногабаритна кола, а не консервна кутия. 60% от трасето е магистрала.
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...09#post2785409
      Качваш се и караш. Разход от 5,5 до 8 лева на 100км. в зависимост от тежестта на крака. Масло за смяна след 4500км.(днес го проверява баща ми кога е сменено). Не е толкова малка колкото изглежда отвън. Вътре е по-широка от повечето коли среден клас. Доста е висока за лек автомобил. Не е бегачка...
      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
      Телефон - в профила!

Коментар

Колега колкото до сузукито имам такова тук в Лондон и смело мога да кажа че е уникално здрава кола. Моята е 2002ра година с 5 врати 1.0 3 цилиндара. Всеки ден минава по 70 мили и разхода е между 5.1 и 5.4 смесено градско в задръствания и магистрали 1 към 3. Купих я за 350 паунда преди близо 3 години на36000 мили с идеята да я карам докато изтече прегледа, тя пък се оказа идиотски здрава.... За поддръжка 99 процента от нещата се правят пред вкъщи дори и с подръчни иструменти просто е страшно ремонтно пригодна а и няма какво да счупиш даже и хидравлика на волана и въздушни възглавници липсват. Агренажен ремък със ролката и водната помпа се сменя за 2 часа с почивките а и има защита ако се скъса само слагаш новия. Моноинжекцион е и има всичко на всичко 3 кабела една ламда сонда и един датчик за темперетурата за входящия въздух. Висока е и то доста, спира учудващо добре за кола със барабани отзад и без ABS. За цената на частите не знам как е в БГ но тук не са по скъпи от тези за корса и клио. Маслото е малко по скъпо по каталог се кара с 5W30. За около 50000 мили съм сменил като изключим консумативите един семеринг на лява полуоска и акомулатор. Минусите са че бая лесно ръждясва, небалансиран мотор на празен ход има леки вибрации, изключително спартанско обзавеждане липсва даже централно заключване и огледало в сенника, вози доста твърдо, бая шумна е вътре при висока скорост, специялно моита се оказа че е произведена в Унгария.
        Общо взето ако искаш кола която да караш без да мислиш и която всеки може да ремонтира с комплект гаечни ключове и 2 отверки пред блока Суифта е без конкуренция...
        0-

Коментар

Първоначално публикуван от badboy86 Преглед на мнение
          Общо взето ако искаш кола която да караш без да мислиш и която всеки може да ремонтира с комплект гаечни ключове и 2 отверки пред блока Суифта е без конкуренция...
          Като изключим факта, че само прозорците и стъклата на стоповете не ръждясват.
          На сърбела майката му е чесането.
          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Honda Jazz 1.2

Коментар

5 години карах чисто ново сузуки суифт,освен мигачи ключ за палене друго нямаше,никога не е влизала за ремонт на нещо,беше товарна,непомня колко е давала разход,наистина здрав и прост автомобил.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Моите пет стотинки по темата-колата, която търсиш е Рено-19 хечбек! Търсиш да е втора фаза, двигателя да е F3NL-740(1.8 mono, 73h.p.) и да е поддържана и карана нормално. Верно, че вече са старички, но за 1500-2000лв. се намират много добре запазени екземпляри. Двигателя, който препоръчах е един от най-коравите не само в гамата на Рено и издържа на газифициране без проблем. Колата е достатъчно голяма, вози меко и седалките са много удобни. Поддръжката е много евтина и е без конкуренция.
                много автомати-слаби резултати!

Коментар

И аз като колегата по горе - качваш се и караш

Сменени ангренаж и филтри , всичко е платено 8-10/газ смесено. Ако я одУшиш ще падне с още литър два. Леко е повдигната - нямаш грижи с бордюри и легнали полицай. Данък 13 лв , ако намериш къде да ти напълнят климатика , направо щр ми се прииска да си я запазя

Иначе за тоя бюджет , гледай общото състояние
                  Последно редактирано от I.Stoyanov; 25-06-15, 09:28.

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                    Моите пет стотинки по темата-колата, която търсиш е Рено-19 хечбек!
                    Баща ми вече 7-8 година кара такова на газ... Наистина е яко технически..

P.S. но вече го е нападнала ръждата, явно няма да издържи още много и то не като двигател/цена на поддръжка, а като нужда от по-сериозен 'тенекиен' ремонт...
                    Последно редактирано от slowtraveler; 25-06-15, 09:35.
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                      Баща ми вече 7-8 година кара такова на газ... Наистина е яко технически..
                      Аз също карах такова 10 години и споделям мнението на колегите. Лошото е, че най-младите вече са на 20 години.
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Поизчетох из форумуте по темата, та...

1) икономичен, здрав (5-7л/100 извънградско, газ?!), под 100к..с
                        2) сравнително добра возия (да не усещам всяка бабуна), да не е тип Нисан Микра (като размери)
                        3) 1500-2000лв (може да вдигна още малко ако попадна на нещо в много добър вид)
                        4) предимство давам на японските (до сега не сме имали японска), но не изключвам европейските марки.

Хондите давали по 5-6л/100 извънградско на газ:
                        Honda Civic 96-98
                        Honda Civic 1999-2003г
                        ЕДИТ: има и 4-вратки:

*** Без линкове към обяви! ***

До коя година японските са японски?

Какви са предимствата/недостатъците на дву- и четиривратките? Понеже някои от моделите са само с 2+1 врати. (Сивик, Колт...някои Сузуки Суифт)
                        Ще ми се да е с 4врати, понеже сме имали семейна двувратка (Форд Таунус) и си беше неудобство. Но пък аз съм сам засега, та не знам а и ограничавам избора.

Друг вариант, който се сещам е да търсиш модел на Хонда или Тойота с lean burn двигател.
                        Някой по-запознат какво ще рече това?!

Тойота Корола от 90те много ми харесва, по-точно тази модификация! Виждам, че има и с 4врати, но в обявите само с две видях. Това се доближава до идеалът ми за дизайн на японска кола.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:30167480002_large.jpg
Прегледи:1
Размер:202.1 КБ
ID:5669151

Сузуки Суифт - ако возията е съпоставима с тази на Опел Астра 92ра - значи влиза в листата.
                        И кой по-точно модел препоръчвате, преди две години някой ми писа, че двувратното купе е по-читавата версия - вярно ли е? Сега чакам да ми кажат на кой модел газифицирането не се е понравило изобщо.

Рено 19, добре, но колко харчи на газ? Четох, че спирачките им били слабо място.
                        И коя от двете модификации е с този двигател, тази от 91-2 изглежда доста ретро, 92-3 вече по-хваща окото. Все пак гледам и да ми допадне на външен вид.

Ако ще е с готова газова - трябва ли да гледам нещо и по нея (старата газова таралеж в гащите ли е?)? По-скоро плюс ли е ако е с газова?
                        Този цитат трябва ли да ме притеснява?
                        "Видиш ли газифицирана за под 2000 лв. бегай далеко, освен ако не знаеш, че газта и е от скоро. Човек слага газ за да кара много, извода е ясен."

Друго, което срещнах в нета: Рено Клио 1 от 91ва, но май отиваме на четвърт век вече...

Мицубиши Колт (но е с две врати).

Поло
                        95-98г
                        Toyota Corolla 96-98г. (но с тези детски фарчета... не мога да я гледам)
                        "Nissan almera 1.5 90-100bhp бензин. Дават му 5.5л/100 извънградски разход 8.6 в града. Колата е доста нова и комфортна за парите си."
                        Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-06-15, 18:19.

Коментар

Поизчетох из форумуте по темата, та...

1) икономичен, здрав (5-7л/100 извънградско, газ?!)
                          2) сравнително добра возия (да не усещам всяка бабуна), да не е тип Нисан Микра (като размери)
                          3) 1500-2000лв
                          4) предимство давам на японските, но не изключвам европейските марки

Хондите давали по 5-6/100 извънградско на газ:
                          Honda Civic 96-98
                          Honda Civic 1999-2003г

До коя година японските са японски?

Какви са предимствата/недостатъците на дву- и четиривратките? Понеже някои от моделите са само с 2+1 врати. (Сивик, Колт...някои Сузуки Суифт)
                          Ще ми се да е с 4врати, понеже сме имали семейна двувратка и си беше неудобство. Но пък аз съм сам засега, та не знам а и ограничавам избора.

Някой по-запознат какво ще рече това?!

Какво ще кажете за Мицубиши Колт (но е с две врати).

Тойота Корола от 90те много ми харесва, по-точно тази модификация! Виждам, че има и с 4врати, но в обявите само с две видях. Това се доближава до идеалът ми за дизайн на японска кола.
                          [ATTACH=CONFIG]810714[/ATTACH]

Сузуки Суифт - ако возията е съпоставима с тази на Опел Астра 92ра - значи влиза в листата.
                          И кой по-точно модел препоръчвате, преди две години някой ми писа, че двувратното купе е по-читавата версия - вярно ли е? Сега чакам да ми кажат на кой модел газифицирането не се е понравило изобщо.

Рено 19, добре, но колко харчи на газ? Четох, че спирачките им били слабо място.
                          И коя от двете модификации е с този двигател, тази от 91-2 изглежда доста ретро, 92-3 вече по-хваща окото. Все пак гледам и да ми допадне на външен вид.

Ако ще е с готова газова - трябва ли да гледам нещо и по нея (старата газова таралеж в гащите ли е?)? По-скоро плюс ли е ако е с газова?
                          Този цитат трябва ли да ме притеснява?

Друго, което срещнах в нета: Рено Клио 1 от 91ва, но май отиваме на четвърт век вече...

Поло 95-98г
                          Toyota Corolla 96-98г. (но с тези детски фарчета... не мога да я гледам)
                          "Nissan almera 1.5 90-100bhp бензин. Дават му 5.5л/100 извънградски разход 8.6 в града. Колата е доста нова и комфортна за парите си."
                          Без да се засягаш , ама за тия пари кво толко и гледаш. Ходиш , пробваш , гледаш да не е много изгнила. Ако не и ручат лагерите и не къди синьо - зимаш. След 2 години пак. За тия пари се гледа общото състояние , а не колко безпроблемни били преди 20 години.
                          Първо щи омръзне , второ такава кола се зима или за работна или за учебна. Ако не се научиш за 2 години или не си избие парите , ще си най много 1к назад.

Поздрави
                          п.п. погледна ли изобщо фордчето от предния ми пост
                          Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-06-15, 18:20.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                            Един колега тук в търговския раздел, продава Пежо 106 1,5 Дизел. Това е градската кола.
                            Карах ситроен ах 1,4д. Много издухана беше- не и смогвах на края на масло,въпреки това палеше лесно зимата. На дълго-4л/100, в града 5л/100 и вървеше на самолет(над 100км/ч вече излиташ)
                            "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Първоначално публикуван от hakama
                              Всъщност има Сивик с 4врати!

Да, но от Форд имам лоши спомени.
                              Ти си знаеш , само гледай с тея японки да не е много флинстоун возилото.
                              Аа и избвгвай vtec историите
                              Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-06-15, 18:20.

Коментар

Дaже не могa дa рaзберa зa кaкво е темaтa.
                                Срaвнение нa 20 годишни мaлолитрaжки?
                                Линковете също сa безполезни понеже нaскоро сменях нa женaтa колaтa и ми изтекохa очите в интернет. Нa снимкa -ок,a нa живо гробницa.
                                Търсене с достa по-сериозен бюджет без претенции зa големинa, мaркa, цвят,рaзход...се видях в чудо. Просто се търсеше зaпaзенa колa.
                                Тръгвa се по пързaлкaтa и кaто се умориш -купувaш нещо.
                                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X