Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Верига / въже за опазване от кражба.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Верига / въже за опазване от кражба.

Има 1-2 подобни теми във форума, но от тях нищо не се разбира.

Та, взех едно АТВ и мисля да го съхранявам в гаража(има СОТ). Обаче ми се иска да го ‘завържа’ с нещо здраво за бетона. Обмислям варианта верига и асансьорно въже с катинари.

За катинарите съм се ориентирал как ще стане работата, обаче незнам откъде да намеря подходящи верига и въже. Има някакви abus из интернет, но цените изобщо не ми харесват, пък и те са преносими, т.е. прекалено са тънки и леки за моите нужди. Идеята ми е да намеря някой, който произвежда/внася подобни неща и да си взема по 2-3 метра. Веригата, предполагам, трябва да е от специално обработена стомана, за да не се реже лесно, а пък асансьорното въже да има „уши” от двете страни...

А въпросът е, откъде мога да намеря тези неща в София? Може и на лични, ако ще се счете за реклама.
    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

От: Верига / въже за опазване от кражба.

http://www.sapani.com/Виж това само за ориентиране/сапани/,има и до ТЕЦ Сф,до гробищата.Помисли и за твърда връзка/скоба към земята-най вероятно ще е най-евтин вариант.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Разходи се до площад Възраждане,до хотел Ренесанс има магазин за такелажи всякакви и цените са им добри
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Кауза пердута...
        Ако някой сериозно е решил да открадне машината-никакви вериги и въжета няма да го спрат.
        За съжаление не може да се даде и работещ съвет в случая. Но според мен гаража със СОТ е достатъчен, стига охранителите да реагират навреме на сигнала.

А в сегашната ни държава да си опазиш имуществото си е и до късмет...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

моите сапани си ги поръчвам от максимум сентер софия. правят им уши и не е скъпо. дават и сертификати.

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Кауза пердута...
          Ако някой сериозно е решил да открадне машината-никакви вериги и въжета няма да го спрат.
          За съжаление не може да се даде и работещ съвет в случая. Но според мен гаража със СОТ е достатъчен, стига охранителите да реагират навреме на сигнала.

до някъде си прав, но те тия неща се правят, за да забавят достатъчно онзи, който е решил да краде... а все си мисля, че въже 16мм ще ги забави... докато дойде сот-а!

Коментар

Re: От: Верига / въже за опазване от кражба.

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Кауза пердута...

Прав си колега, но има един праг, при който крадците се отказват... примерно колата ми на 2 пъти се опитват да я крадат, ама ядец - и същото нещо искам да постигна за АТВ-то, само ми трябват подходящите материали... а най-важното е да се действа нестандартно, а не с някакви заключалки от ибей.
            "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Re: Верига / въже за опазване от кражба.

Синджирите се режат по трудно от въжетата, голям и скъп катинар закачен за бетонира в пода халка от примерно 2 санта дебела стомана, ще се озорят доста.

Коментар

Офф от темата,вие си преценете сами обаче

Ние по лодките си носим резачки - в случай на нужда се режат такелажни ванти,катинари,а в зависимост от размера на резачките и котвена верига.В магазина не се мьчат толкова,там резачката е на хидравлика и реже половин инч котвена за около 30 секунди без ония да бьрза.Говоря за дебелина на веригата + - женски палец или мьжки показалец.Катинара даже не го слагам в списька,че такива дебели не сьм виждал.

Добре е веригата да е поцинкована,а още по-добре нерьждавейка.Имат ли мерак,знания и най-вече инструменти..............
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Офф от темата,вие си преценете сами обаче

Ние по лодките си носим резачки - в случай на нужда се режат такелажни ванти,катинари,а в зависимост от размера на резачките и котвена верига.В магазина не се мьчат толкова,там резачката е на хидравлика и реже половин инч котвена за около 30 секунди без ония да бьрза.Говоря за дебелина на веригата + - женски палец или мьжки показалец.Катинара даже не го слагам в списька,че такива дебели не сьм виждал.

Добре е веригата да е поцинкована,а още по-добре нерьждавейка.Имат ли мерак,знания и най-вече инструменти..............
                  Точно за това говорех за метална(закалена)шина и секретен анкер-така е по разни необслужваеми апаратури в отдалечени места.Забавяне до появата на СОТ.
                  Даника

Коментар

Сьгласен и подьржам с горното мнение.

Няма и на какво да ги научим та ще кажа последно какво ползвахме за рязане на верига.Клещи резачки около метьр и половина дьлги.Дрьжките им вьрзани кьм скоба която е вьрзана за хидравличен цилиндьр и макина наподобяваща крачна помпа.Единственото кофти нещо е,че веригата хвьрчи като я отреже,една вьзглавница под нея обаче и 2-3 парцала вьрху и до там.Котвена верига на 20 метрова лодка,за 12 метра ми взеха 35 долара на метьр.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Миналата година по това време се срещнахме с Димо и sabin във Виена.
                      Димо спомена за сайт в който е написано за колко време професионалист отваря катинар с верига ... различни видове и марки.
                      Най-дълго им е трябвало за някаква си верига която струвала една средна българска заплата .... 30тина секунди.
                      Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                      Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                      Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                        Миналата година по това време се срещнахме с Димо и sabin във Виена.
                        Димо спомена за сайт в който е написано за колко време професионалист отваря катинар с верига ... различни видове и марки.
                        Най-дълго им е трябвало за някаква си верига която струвала една средна българска заплата .... 30тина секунди.
                        то това се знае, но профисионалист няма да тръгне да краде атв от гараж със сот... риска му е прекалено голям и неоправдан

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                          то това се знае, но профисионалист няма да тръгне да краде атв от гараж със сот... риска му е прекалено голям и неоправдан
                          Тема: Устройства за заключване на мотори

от veskov Писал съм го и тук-ако АТВ-то си заслужава професионалист,ще краде и още как.Виж ако случайно не си виждал други подобни,че те са колкото всички писания в целия форум,а и са само зрънце в тази сложна наука.http://www.vag-info.co.uk/
                          Последно редактирано от veskov; 11-05-12, 09:11. Причина: п.п.
                          Даника

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X