Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да направим електромобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да направим електромобил

Не знам дали темата е за този под-раздел, но ми е интересно как от конвенционален автомобил (дизел, бензин) може да се направи електрическа кола.
    Понеже във форума поне 2-3 човека са го направили, мисля, че ще е интересно (и не само за мен) да споделят накратко как става преобразуването...
    Не желая всичко да се описва в пълни подробности, само основните неща точка по-точка, а ако някои има конкретни въпроси, той ще си ги зададе допълнително...

Пример:
    1. Маха се двигателя
    2. Слага се електромотор, (какъв) свързан със...
    3. Електромотора се захранва от...

И т.н.

От: Как да направим електромобил

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=29600
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Има ли някой който работи по такъв проект
      МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Подозирам, че интереса към подобна глупост е изчезнал през тия 15 години.
        "правенето" на ел. автомобил беше интересно 1990г, когато някакъв софиянец караше трабант с мотор от електрокар в София.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо O888557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Софианецът е карал "малко фЯтче" или казано иначе, полски Фиат 126П, с двигател и батериии от електрокар. Доскоро колата стоеше в двора му.
          Каза че още пазел управлението, но батериите отдавна са отишли в надин.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

В САЩ има доста сервизи, специализирали конверсия към електрически автомобил.Мисля, че струваше над 70-80000 долара.Това е играчка за богати хора, които искат да са уникални.Сам човек да си го направи, трябва да е наистина много знаещ и можещ.Ако може, и иска да губи пари от нереализирани приходи, докато се занимава с това, няма лошо.Кеф цена няма.Не са много клиентите, които биха оценили и платили подобаващо за това.Повечето си мислят да минат евтинкоТук се спрягаше преди 3-4 години стойност на конверсия към 20000 евро, но автомобилът ставаше със смешен акумулатор и пробег

Коментар

Преди 3-4 години акумулаторите бяха 3-4 пъти по-скъпи и 3-4 пъти по-тежки от сегашните. Аз виждам смисъла от подобна гаражна конверсия в отстраняването на фабричните малоумия.
              Въпреки всичко предпочитам да си купя, не да откривам тепърва Америка.
              Не, че ще си купя електричка в съвременна България.
              Вальо O888557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

• Пламен Атанасов
                Пламен Атанасов коментира
                Редактиране на коментар
                При сегашните цени и програми за поощряване на продажбите на ел превозни средства ,не си струва както и да го смяташ. Примерно в немско в момента новите бонуси достигат 6 х.евро , някои производители добавят и от тях допълнителен . При някои достига размера на ДДС- то .

• jkd
                jkd коментира
                Редактиране на коментар
                В норвежско беше още по-брутално - без ддс, мито при внос, годишен, безплатно паркиране, разрешение за движение в автобусните ленти и т.н.

Накрая, трябва да мине Технотест.У нас това беше невъзможно, допреди 3-4 години, сега не зная как е.Хората бяха отишли в Букурещ с такъв правен електромобил, и от там им бяха дали заветния дукумент.Иначе няма регистрация

Коментар

За това написах в "съвременна България". Тука всичко е наопаки. Даже зарядните по бензиностанциите са на цената на газта, а може и по-скъпо.
                Иначе, ако ти се занимава, има достъпни решения. 7-10к евро е пълен комплект за конверсия.
                Вальо O888557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Тая работа е пълно алабалисимо.

Кат' се махне моторетката трябва да се добави електродвигател, батерия, съпътстваща я кинкалерия, зарядно и някакви контролни прибори. Например, спиртомер за оставащ пробег.

Уви, нещата не приключват дотук.
                  Трябва да се добави хидравлична помпа за сервото на волана.
                  Трябва да се добави вакуум помпа за сврвото на спирачките.
                  Трябва да се добави нещо което да захранва 12V системи на автомобила. Ако той е с електрическа кормилна рейка, джаджата требе да е баята.
                  Отопление? Охлаждане? Или това е лукс у двадесет и първио век?

Със сигурност пропускам още нещо което требе да се добави.

Лесно било то... Лесно е да си шляпаме по клавиатурите и да философтваме колко е лесно. Друго си е живо бачкане!
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Какво отопление и охлаждане в електричка ?

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  Подозирам, че интереса към подобна глупост е изчезнал през тия 15 години.
                  "правенето" на ел. автомобил беше интересно 1990г, когато някакъв софиянец караше трабант с мотор от електрокар в София.
                  Вальо даже при електрокарите има обратна конверсия . Вашите в Пловдив првеха от двутонните електрокари газокар . Обикновено с двигател Форд и ХДП Алисън . Ние имахме такъв правен в софийския Балканкар някъде около 1992 година преди да го ликвидират . После масово внесоха всичката скрап от запада и малко обезсмислиха финансово преработката . Това по рождение е 2 тона електрокар . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_737895.jpg
Прегледи:0
Размер:87.6 КБ
ID:7025094 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_737894.jpg
Размер:48.9 КБ
ID:7025095 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_737891.jpg
Размер:157.0 КБ
ID:7025096 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_737890.jpg
Размер:170.2 КБ
ID:7025097 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_737892.jpg
Размер:162.2 КБ
ID:7025098
                  Последно редактирано от sek.1; Днес, 07:36.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

И аз съм бил пионерче и съм ходил на кръжоци по ТНТМ. В този проект не разбрах как са компенсирали тежестта на батерията, която играе противотежест.
                    Но... с горния кит и малко добавки, можеш да си обърнеш мотокара от газ на ток, ...ако ти излезе сметката.
                    Вальо O888557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                      И аз съм бил пионерче и съм ходил на кръжоци по ТНТМ. В този проект не разбрах как са компенсирали тежестта на батерията, която играе противотежест.
                      Но... с горния кит и малко добавки, можеш да си обърнеш мотокара от газ на ток, ...ако ти излезе сметката.
                      Противотежестта отзад е по голяма . По принцип не трябва много батерията тежи 1 тон и е в средата . Мотора с ХДПто е поне 500 кила . Такива имаше и серийни с 3 цилиндровия Перкинз и плевенското ХДП . Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_737893.jpg Прегледи:0 Размер:51.8 КБ ID:7025145
                      Последно редактирано от sek.1; Днес, 18:04.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 3 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на 30-01-26.

Зареждам...
                      X