Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв е този компресор - български, двуцилиндров - виж снимките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв е този компресор - български, двуцилиндров - виж снимките

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Полипрорилена е сладка работа нито замръзва зимата нито пуска боклуци .
    Ами всъщност замръзва(няма как конденза вътре под 0 градуса да не замръзне), но хубавото е че тръбите не се пукат.И аз като див грях сума ти време в студа тръбите с пистолета за горещ въздух и след като се размразиха направих следната хитрина: навих върху участъците от тръбопровода които минават отвън наоткрито нагревател за подово отопление и поставих изолация на тръбите, края на нагреватела завършва със щепсел и сега когато се наложи размразяването е детска игра.Много полезни са както си писал и точките за източване на конденза, като най-добре е да са автоматични(например на всеки 15-20 минути), че когато е ръчно често се забравя.
    Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Там системата беше изградена с много пари 2 броя ресивери по 800 литра неръждавейка разпределител неръждавейка 200 литра с вграден в него електрически исушител . На ресиверите и исушителя има автоматични дехидрататори на практика в системата конденз няма . Ние тръгнахме от разпределителя нататъка . Богата фирма. Аз сега се боря да купя евентуално един от старите им компресори те бяха две спарки с по два два броя 800 литрови ОМА върху ресивер 800 литра .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Е,при мен работата ще е скромна от към консуматори.Засега работя сам.Няколко дребни консуматора-гайковерти,флекс,бормашина,секач,шлайф на въздух.При боядесването около 300 л/м.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
          Е,при мен работата ще е скромна от към консуматори.Засега работя сам.Няколко дребни консуматора-гайковерти,флекс,бормашина,секач,шлайф на въздух.При боядесването около 300 л/м.
          Трасе изградено с РР20 е напълно достатъчно, но ако планираш бъдещо повишаване на консумацията пусни РР25 с отклонения РР20-както те е посъветвал колегата.Тръбите и фитингите не са скъпи, но биха ти спестили преправяне за в бъдеще.
          Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Значи компресор от порядъка на 500 литра в минута ще ти стигне . Гайковерите особено по ментетата като моя харчат доста въздух .

Коментар

Значи компресор от порядъка на 500 литра в минута ще ти стигне . Гайковерите особено по ментетата като моя харчат доста въздух .
              Обичам презапасяването в някой отношения -изпадна ми един триглав компресор Боге с дебит 850 л/м,но още немога да му намеря ресивер.Сегашния е с 350-400 л и мисля че ще му е малък.
              И аз сега бачкам с китайски машинки-Бъдджет-и са доста лакоми за въздух.

Коментар

1070 лева без ДДС е нов ресивер 500 литра от завода в Главиница . Ще питам при едни познати които продават и сервизират компресори за нещо втора употреба от нещо гръмнало в гаранция .

Коментар

1070 лева без ДДС е нов ресивер 500 литра от завода в Главиница . Ще питам при едни познати които продават и сервизират компресори за нещо втора употреба от нещо гръмнало в гаранция .
                  1000- кинта не ми се дават.Просто ги няма излишни.Излизат разни отврече на време.Ма преди имаше по вторичните,а сега няма.

Коментар

1000- кинта не ми се дават.Просто ги няма излишни.Излизат разни отврече на време.Ма преди имаше по вторичните,а сега няма.
                    По вторичните не се знае къкво им е състоянието колко е корозирал съда от вътре . Много са стари вече тия ресивери а това е съд под налягане и е рисковано .

Коментар

Обичам презапасяването в някой отношения -изпадна ми един триглав компресор Боге с дебит 850 л/м,но още немога да му намеря ресивер.Сегашния е с 350-400 л и мисля че ще му е малък.
                      И аз сега бачкам с китайски машинки-Бъдджет-и са доста лакоми за въздух.
                      Не е малък, стандартно на 7,5 kW/1000 л./мин. е 500л. ресивера, та за посочения от теб дебит 400л. е напълно достатъчен.

Коментар

По вторичните не се знае къкво им е състоянието колко е корозирал съда от вътре . Много са стари вече тия ресивери а това е съд под налягане и е рисковано .

+1
                        Тези съдове под налягане подлежат на надзор всяка година, както и манометрите и защитните клапани.
                        Потърси фирма която произвежда газови бутилки.За нов ресивер в Киров искаха около 3000лв., в Олимпик ми го направиха на половин цена-с регистрационна табела, сертификат за изпитания за якост, прахово боядисан и беше по мой чертеж/размери.Разликата е огромна.Успех!

Коментар

Ето го легендарния УК 100 в разглобен вид . На този специално съм му правил основен ремонт преди поне 7 - 8 години може и повече да са . Работи на 10 атмосфери всеки божий ден . Само с едно хубаво масло след толкова много часове работа практически няма износване в нито една от триещите се групи . Има леки надирания по буталата което е нормално за толкова години работа .Няма даже и счупени пластиничати клапани само един пръснал сепаратора лагер заради който се разглобява целия . Така или иначе съм го пръснал ще му направя пак един почти основен ремонт с всичко ново вътре и е готов за експлоатация . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6741.jpg
Прегледи:2
Размер:162.9 КБ
ID:5314700 Буталата 100мм от ЗиЛ скъсяват се режат им се полите .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6743.jpg
Прегледи:1
Размер:226.1 КБ
ID:5314702 Коляновия вал . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6742.jpg
Размер:235.1 КБ
ID:5314701 Главите и клапанните плочи .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6744.jpg
Размер:156.6 КБ
ID:5314703Цилиндри .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6745.jpg
Размер:136.3 КБ
ID:5314704
                          Последно редактирано от sek.1; 25-10-11, 06:39.

Коментар

• Deyanch
                            Deyanch коментира
                            Редактиране на коментар
                            Здравейте,
                            Видях, че преди години сте ремонтирали успешно от българските компресори УК-100. Наскоро взех 2 бр УК-100 и искам да ги възстановя за лично ползване, имам пясъкоструйна камера. Описали сте, че има някои тънкости при ремонта на тези компресори, бихте ми споделили какви са те, защото искам да го отремонтирам както трябва, за да няма проблеми. За момента сме разглобили единия от двата компресора, взехме нови бутала комплект с ризи от зил 130, нови сегменти, лагери и т.н. Знаете ли какви трябва да бъдат ключовете на сегментите, предвид факта, че това имаме въздушко охлаждане, а не водно.
                            Оставям и телефон за връзка: 0897294466. Ще бъда много благодарен ако ми помогнете с информацията за тези компресори.

Приблизително какви пари излиза такъв ремонт?Че при мен от доста време виси едно УК-50.Сега ми го предлагат за 150 лв,та да видя имали смисъл да го взимам...
                          Поздрави.

Коментар

Приблизително какви пари излиза такъв ремонт?Че при мен от доста време виси едно УК-50.Сега ми го предлагат за 150 лв,та да видя имали смисъл да го взимам...
                            Поздрави.
                            В тоя компресор има за смяна всичко 4 лагера и две зилови бутала дори и цилиндрите да шлайфаш пак не виждам за какво толкова може да се охарчиш . Другото е труд може да се наложи шлайфане на клапанните плочи и нови пластинчати клапани те се правят от стомана 65Г навремето имах готова лента сега ги режа от стара лента за дърводелски банциг . Има някои тънкости при ремонта ако ще го правиш свиркай да ти ги кажа .

Коментар

Колега ,закъсахме го вчера със същия компресор.Какво му разплисква маслото,и до къде му е нивото,защото когато маслото е на мах. нищо не го докосва и хвърли втулките на буталните болтове.

нула 8 осем 9 58 15 19

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X