Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Машина за скубене на пилета
Свий
X
-
От: Машина за скубене на пилета
Интересно! Дай повече инфо. Гумените пирони от автомобилни вентили за безкамерни гуми ли са? Колко са оборотите на ротора и с каква мощност е мотора?Първоначално публикуван от Дио Преглед на мнение
-
Здравейте.
Извинявайте, че не отговарям по-бързо. Ето още един клип, но други не успях да направя защото свършиха бройлерите.
http://youtu.be/fVGnmBYoJAc
Пилетата се попарват като водата трябва да е 67-70 градуса максимум.
Тампоните са специални и са доста по-големи от вентил на гума. Ел. двигател е трифазен 0,75 kw, при диск около 600 mm оборотите му трябва да са между 160-180. Ние използвахме шайба за диска от автоматична пералня. Пробвахме и с домашни петли, при тях се налага и стандартното пърлене, докато при бройлерите това е излишно(не че не съм ги пърлил) защото падат и мъхчетата.Общо взето аз колех и понеже не успявах да смогвам не можах и много да снимам.
http://youtu.be/X_FXgfdQAL4
Относно патента, благодаря но ние не сме открили топлата вода. Водата от пръскалото е студена и служи да отмива перушината.
Поздрави.
Коментар
-
Явно си вегетарианец...
Не си ли виждал живо пиле? Докато от живо пиле, кълвящо разни неща от земята се превърне в замразено в тарелка в Лидл или Кауфланд неизбежно се минава през този етап. Иди в някое село да видиш как се коли с брадва-Настъпват се крилата с крак, краката се държат с едната ръка, а с другата се удря с брадвата по врата на пилето. Понякога не се уцелва, и главата се разсича наполовина. Гледката е по-гадна, определено.
Между другото ако отидеш в някоя кланица ще видиш, че и там пилетата се слагат в такива фунии, само, че на поточна линия. Как мислиш, там какво е?..
Яж си боб и не се тормози с начините на колене на животните... Всъщност има теория, че и растенията страдат когато ги откъсваш. Ще стоиш ли гладен?...Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Между другото дори и без глава, (ако го изпуснеш) поне 2 минути подскача по двора докато се кротне. Верно неориентирано, но все пак.
Не се стряскайте от действителността. Да не би в птицекомбината да им пеят песнични и да ги колят безкръвно ...Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.
Коментар
-
-
Колега,машинката е много добра.Ще трябва да се прави , и да я лашкам на комшията да я истества.
Иначе у село пилето се коли с осстър нож
,спомням си баба ми лека и пръст, как колеше петли с един абен нож,докато го заколи го беше удушила
Коментар
-
Машината като идея е много добра,а пък вече на принципа" Направи сам" всеки може да си я направи както може,в зависимост от това с какви материали разполага и как ще я ползва.Важно е да върши работа.Пък и от експерименти може и дасе подобри,човек знае ли???
Коментар
-
Остави ги да ядат трътки расли на корен. Кажи от какво са гумените "пирони"- другото технически грамотен човек може да си го сглоби.Първоначално публикуван от Дио Преглед на мнениеУффф явно съм причинил психическо неудобство на някои колеги
, моля да ме извените. Ако броилерът не се обездвижи по някакъв начин то той целият (крила и бутчета) ще се почупи.
Поздрави.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар