Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пенопласт на големи парчета - откъде? Изработка на каска.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пенопласт на големи парчета - откъде? Изработка на каска.

Всъщност, задачата е да се изработи каска с особена форма за дете с особени нужди. Детето е на възраст да се учи да ходи (и да пада), а поради ред причини има под кожата на тила си хидравлична система, която да отвежда зловредните количества течност от мозъчната кухина в коремната. Въпросният тръболяк не е особено чуплив, но пък едно евентуално счупване, скъсване, изместване или прегъване е трудно за овладяване и вероятно ще има окончателен характер.

Материалът не трябва да е особено еластичен, за да се оформи по главата и да не позволява въртене спрямо нея, а освен това да се обработва достатъчно лесно, за да се направят няколко екземпляра - различно подплатени, с отвори отгоре/отстрани, а и различни размери - на тази възраст главата забележимо си расте. Представям си каска, подобна на тези, които ползват велосипедистите, но обхващаща по-голяма част от главата, с канал, издълбан на специалното място, така че да не позволява натиск и удари където не трябва.

Давайте идеи откъде да се вземе материал, а после ще мислим и как да го оформим.

От: Пенопласт на големи парчета - откъде? Изработка на каска.

Привет!Аэ произвеждам EPS - екпандиран полистирол. Блоковете излизат с размер 1000/2000/500 мм ,мога да ги нажежа по какъвто искаш размер , а за направата на каската може да умуваме...

Разбира се , всичко е безплатно от моя страна.

Коментар

А! Това е приказка. Я дай още сведения - с какво се реже и лепи това? Имам известни подозрения, че черупката ще трябва да се прави на половинки. Валидна ли е добрата стара технология за рязане с нагрята тел?

Коментар

Ще потърся. Имах в гаража 2-3 бр. заготовки от пенополистирен /абе стиропор/ за вътрешен пълнеж на мотоциклетни шлемове. Изпрати ми ги един Дидо от Плевен и бяха ефтини. Човека ремонтира каски. Ама беше отдавна та не знам дали още му пазя данните някъде и дали още работи същото.

Мисля , че ако открия тези заготовки ще е най-лесно. Оформени са си като каски , само ще трябва да с доизрежат малко и да им се добави нужната дебелина дунапрен. Имам и някакви парчета плат импрегниран с дунапрен /за вътрешна тапицерия/.

Ясене ако ти се струва удачно моля те подсети ме по-късно привечер да ровя из Авгиевите обори.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:boks-kaska-.gif
Прегледи:1
Размер:45.4 КБ
ID:5273370
          Сигурно си го минал този вариант, ама аз да си кажа... И регулирането на размера е в доста големи граници.

Коментар

Не бе, никакви варианти не съм минал и съм отворен към идеи, както и родителите на детето. Тази е първата, която ни дойде след известно мислене и прехвърляне на познати варианти.

Какво е това?

Коментар

Това е предпазна каска за бойни спортове. Размера се регулира с отпускането или стягането на едни дебели връзки. Отделно си има и номерация предполагам. Има много снимки из нета... и е готов вариант! Може да се погледне още днес- дали ще отговаря на нуждите.

Коментар

Въпросът е не в самата каска, а в предпазния улей на определено място в нея. На това не знам как ще му се направи, а и главицата на 10-12 месечно дете едва ли я има като размер в аксесоарите за кикбокс.

Коментар

Чакай да добавя. От строежа на къщата имам и парчета стиропор с различни дебелини от 5 до 20 см. отзад в двора към 1,5-2 куибка общо та от тях може също да си се дялка всичко.
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Гипсова отливка и полиуретанова пяна - те са различни, има и здрави - не само като по дограмите. Общо взето за начинаещ склуптор (моделист) ще е фасулска работа. Това и за идея какъв човек да търсите. Аз имам идея за един - малко ми е далече(н), но е вариант за помощ.
                    Technical Rescue Direct - life lies in courage
                    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Стиропорът теоретично пак е експандиран полистирен, но той има гнусната склонност да се рони. Нямам и още идея с какво ще се покрият порите на материала, за да не събира прахоляк и други подобни.

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                        Гипсова отливка и полиуретанова пяна - те са различни, има и здрави - не само като по дограмите. Общо взето за начинаещ склуптор (моделист) ще е фасулска работа. Това и за идея какъв човек да търсите. Аз имам идея за един - малко ми е далече(н), но е вариант за помощ.
                        Далече, далече, колко да е далече. А ако е много далече, ще намерим някой по-близо. Въпросът е и да вземе идеята присърце.

Гипсовата отливка и аз си я представях като етап, но за някакви латексоподобни материали. Те пък са склонни да тежат. Как се взема отпечатък от бебешка главица също ми е малко неясно.

Коментар

Вратарят на Челси Петер Чех!

Коментар

И какво за него?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              И какво за него?
                              Роден е с каска ....
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X