Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как си цепя дървата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как си цепя дървата

Сега открих темата и направо се накефих!Браво Видев ... находчиво и реализирано!
    Поздрави.

Коментар

На някой от клипчетата, които съм гледал със същото изобретение имаше заварен триъгълник под конуса. Хипотенузата ми беше към конуса, а по-дългия катет към работния плот. Предпазител, да не би да се забие някое дърво под конуса.

Няма да е лошо ако се предложи и нещо, с което да се бутат дървата та да не вземе да те хване конуса. ОЩЕ ПО-ДОБРЕ ЩЕ Е АКО СЕ ПРИСПОСОБИ НЯКАКЪВ СЪЕДИНИТЕЛ КАТО НА СТРУГОВЕТЕ ИЛИ ОТ КОЛА, ЗА ДА МОЖЕ ПРИ ЕВЕНТУАЛЕН ГАФ, ДА СА ОТЦЕПИ КОНУСА ОТ ЕЛЕКТРОМОТОРА. ЩЕ Е УДОБНО СЪЕДИНИТЕЛЯ ДА Е С ПЕДАЛ ДО ЗЕМЯТА. ДРУГА ЕКСТРА ЩЕ Е НЯКАКВА СПИРАЧКА, КОЯТО ДА СЕ ЗАДЕЙСТВА ПАРАЛЕЛНО С ОТЦЕПВАНЕТО НА КОНУСА ОТ ЕЛЕКТРОМОТОРА. ТАКА ЩЕ СПРЕ КОНУСА ПО-БЪРЗО АКО ТЕ Е ХВАНАЛ. (пиша с главни букви, защото ей сега ми дойде идеята и мисля, че е решението на проблема с безопаснотта на машината (не е агресивно викане))
      А и най-важното е работещия с машинката да си намотае ръкавите колкото се може по-нагоре, и задължително да е без ръкавици!!!
      ЗА ДА МОЖЕШ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ!!!

Коментар

За педала на съединителя трябва да се помисли дали ще е по-удобно да се натиска и да зацепва конуса или да се натиска, за да спре. С добавянето на редуктор няма да е проблем да се сложи монофазен двукиловотов електромотор, но на повечко обороти.
        С две колела на краката, собственика на машината може започне да обикаля и да си предлага услугине
        ЗА ДА МОЖЕШ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ!!!

Коментар

Може и да греша, но така като гледам - физическото усилие при работа с тази машина е малко по-голямо от това, нужно, за да се нацепят дървата с брадва... Да не говорим колко е опасна.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ами ,широколистна дървесина-задължително-сурова.Иначе -йок.Иглолистна обратно.Ама с топора май е по лесно.Личен опит -20 кубика на сезон.
            Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
              Колега Видев два дена ровя за да ти покажа това. http://www.vbox7.com/play:522c8e55
              Такъв конус съм виждал монтиран на силотводния вал на трактор "БЕЛАРУС"две лапи държат дървото и го подаваш отстрани с лостова система безопасно.
              ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Тази машинка ми се струва доста интересна. От доста време търся нещо, с което да се захвана. Най-вероятно, това ще е ... с малко помощ от по-голям, мисля че ще се получи.
                Дарин 0897042636
                ВАЗ 2105

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X