Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Манометарче за мерене на компресия,Компресорче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Манометарче за мерене на компресия,Компресорче

Здравейте искам да попитам какво ви е мнението за манометарчетата дето се продават в бриколаж дали ще стане ако се направи резба или преходник от стара свещ за да мога да си меря компресията на мотопеда.
    Имам и още 1 въпрос компресорче от стар хладилник дали ще може да се използва за помпане на гуми на велосипед и мотопед и ако не може ако му се сложи някаква бутилка дали това ще повиши налягането?
    Поздрави
    Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

От: Манометарче за мерене на компресия,Компресорче

Компресора от хладилника може директно да се използва за помпене на гуми стига да не е износен. Това, че искаш да му поставиш бутилка не означава вдигане на налягане, а само резерв от въздух. Такъв резерв от въздух е необходим, ако използваш пистолет за пръскане и ли нещо от този род. Тези компресори не са пригодни за продължителна работа, но за целта която посочваш ще върши работа. Не очаквай чудеса от него.
    Колкото до направата на манометър за мерена на компресия тук има вече отворена тема потърсия и ще разбереш какво ти трябва и какво трябва да направиш за да имаш такъв уред.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
      Компресора от хладилника може директно да се използва за помпене на гуми стига да не е износен. Това, че искаш да му поставиш бутилка не означава вдигане на налягане, а само резерв от въздух. Такъв резерв от въздух е необходим, ако използваш пистолет за пръскане и ли нещо от този род. Тези компресори не са пригодни за продължителна работа, но за целта която посочваш ще върши работа. Не очаквай чудеса от него.
      Колкото до направата на манометър за мерена на компресия тук има вече отворена тема потърсия и ще разбереш какво ти трябва и какво трябва да направиш за да имаш такъв уред.
      Абе, порових се, пък не я открих, някакъв линк да имаш под ръка.. Аз също съм навитак на едно такова приспособление..
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Приспособлението е елементарно. 1манометър на един шестостен в който е нарязана резба с леко испилен болт за да се испуска налягането.На шестостена е закачен маркуч за спирачки и към него вече навиваш къкъвто преход към мотора ти трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
          Абе, порових се, пък не я открих,
          Предполагам това, но то е за друго:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=80015
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
            Предполагам това, но то е за друго:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=80015
            То е горе/долу същото, мерси Божич!!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Здравейте значи за компресомера ще трябва манометър,възвратен клапан (въздуха да минава в едната посока за да остане показанието) и маркуч от спирачна система.Прочетох другата тема дали ще ми излезе по евтино да си купя готов руски от Цар симеон той сигорно директно ще пасне.
              За компресорчето на някой да му се намира (да продава).
              Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
                Здравейте значи за компресомера ще трябва манометър,възвратен клапан (въздуха да минава в едната посока за да остане показанието) и маркуч от спирачна система.Прочетох другата тема дали ще ми излезе по евтино да си купя готов руски от Цар симеон той сигорно директно ще пасне.
                Поздрави
                Аз, на там се запътих..За 30 лева, толкоз.. Пък и ако мерииии..Утре съм по магазините да проверя..
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Като провериш ще дадеш ли подробности искам да си направя измервания на симсона и на мз-то преди и след ремонта.

Коментар

Като провериш ще дадеш ли подробности искам да си направя измервания на симсона и на мз-то преди и след ремонта.
                    Ще дам, как няма да дам..!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Обиколих, всички магазини в Пловдив, за части ВАЗ и не намерих, остава да проверя, по тези магазини за инсктрументи.. Но щом при Симеон е имало по 30лева.. Се чуда дали да не си взема от него...Но как ще стане процедурата..И аз не знам..
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Има ги в магазините за автоаксесоари. Гарван,Автомания и от тоя сорт по-големи в бранша.
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Поздрави
                          Виж по вторичните има доста хладилници, почерпи ги там да ти свалят някое компресоирче по- внимателно и си готов. Аз няколко съм взел от вторичните и всичките работеха. Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                            Обиколих, всички магазини в Пловдив, за части ВАЗ и не намерих, остава да проверя, по тези магазини за инсктрументи.. Но щом при Симеон е имало по 30лева.. Се чуда дали да не си взема от него...Но как ще стане процедурата..И аз не знам..
                            Виждал съм на съботния пазар в Якоруда. Ако няма в момента - питай в моторджийския магазин, дето е пак там.
                            Или на Руския пазар в Филибето.

Коментар

Като минавам през някой пункт ще разгледам,а като сабера парите ще мине през Симеон.
                              Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X