Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мъка по вторичните :(

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мъка по вторичните :(

Колеги искам да си споделя мъката ((
    Скапания закон, който не позволява да се продават железата от вторичните на обикновенните хора според мен е много кофти работа. Онзи ден минах през вторичните и видях кръстата маса в много добро състояние, НО не мога да я купя Изхвърлят се неща, на които стойността е най-малка два пъти повече от тая на вторичните........
    Кофти полужение
    ЗА ДА МОЖЕШ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ!!!

От: Мъка по вторичните

Защо да не може ? Аз си пазарувам редовно от вторични всичко си зависи от хората на пункта.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не знам. Ако те познават и ти имат доверие. Иначе не става. Не дава и това е.......
      ЗА ДА МОЖЕШ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ!!!

Коментар

Законът забранява изкупуването от, а не продажбата на частни лица.

П.П. Всъщност, май все още, е проекто-закон.
        Последно редактирано от giorgio; 13-12-10, 08:08.
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

И аз го знам по този начин като Джорджо.
          RAV 4
          F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от graf_fon_kochev Преглед на мнение
            Скапания закон, който не позволява да се продават железата от вторичните на обикновенните хора според мен е много кофти работа. Онзи ден минах през вторичните и видях кръстата маса в много добро състояние, НО не мога да я купя Изхвърлят се неща, на които стойността е най-малка два пъти повече от тая на вторичните........
            Кофти полужение
            Толкова ли нямаш познат с фирма.

Коментар

Промени в закона няма . Някой от умниците в правителството беше предложил да се забрани изкупуването на вторични суровини от частни лица но за сега все още не е прието. Друг е въпроса че на някои пунктове се правят на велики но в крайна сметка те губят зашото изкупуват на около 40 стотинки Стомана Перник им го плаща на 46 - 50 а на нас ни го продават на поне лев .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз не съм чул подобно нещо.Търговията върви с пълна сила,тука из нашия регион продават на около 1-1.50лв/кг.Но и пазарлъка върви.И наистина там вървят изкупните цени макс 60ст. Тука нали ти расправях за далаверите на нефт и газ,режат,но не продават за нищо на света.

Коментар

Първоначално публикуван от graf_fon_kochev Преглед на мнение
                  Кофти полужение
                  Булшит!
                  Навсякъде продават.
                  Забранено им е само да подаряват, но не от закон, а от босовете.

Коментар

И това ще стане един хубав ден, както тук - във Франция НЕМОЖЕШ да продадеш на вторични нещо си, ако не си фирма.
                    А акумулатори даже неможеш и да ги купиш, просто не ти ги продават. Например, ако си фирма и имаш пътностроителни машини, и трябва да сменяш акумулаторите, фирмата, която те снабдява с нови ТЯ взима старите, нямаш право да продадеш на друг. Ако го направиш - почва се следствие и ти повдигат обвинение.
                    Скоро от България един приятел ме помоли да намеря 20-ина тона /първоначално/ стари акумулатори, предимно от мотокари, щото негов роднина в старозагорско, ги рециклирал, а пък мотокараджийските са много скъпи, та с две думи голяма далавера щяло да стане. Добре. Почнах аз едно търсене и верно, няма проблем, намерих акумулаторите, обаче категорично отказаха да ми ги продадат /беше голяма фирма за строителна техника, с които имам контакти от години/. Даже предложих на шефа да инсценираме, че са откраднати от контейнерите, в които ги съхраняват. А той вика - ''пак не става, нали камиона ще минава граници, може да го спре митница навсякъде по пътя за проверка, ще има CMR и изобщо забравИ. Аз лесно ще кажа, че са откраднали акумулаторите от контейнера, ама ако камиона го проверят по пътя?'' ................. И така, нищо не стана.
                    Изобщо системата така е направена, че ти да неможеш да имаш пари.
                    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                    Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

била е обещана на някой, или някой от работниците там си я е харесал. Друга причина да не ти я продадат няма... освен ако не си бил облечен елегантно и с папка в ръка...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X