Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуменометалните фланци за карбуратор - спукани са!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуменометалните фланци за карбуратор - спукани са!

Не съм сигурен , че е за тука темата и дали не е дискутирано вече .....

Всъщност иде реч за детската болест на Ямаха. Масово се пука гуменометалният фланец който захваща карбуратора към главата. Неприятното в случая е , че "лепенката" необходима за залепването трябва да издържа на вибрации , горива , масла и температури от порядъка на 100+С и при всичко това да запази добра адхезия към идиотската гума.

За сега съм се спрял на вариант при който след почистване на фланците здраво с дремела, да ги омажа с полиуретанов силикон Новол и "бинтовам" едновременно с мрежеста лента от стъкловлакна /от тези за фугите на гипскартона/

Ако има други идеи свиркайте.

Само да кажа , че нови в Ямаха има ама са по поне 50-60лв. парчето и са 4 бр. тааааа.....
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

От: Гуменометалните фланци за карбуратор - спукани са!

Никой нищо не казва .....

Почистих с телена четка и омазах яко. Преди това проверих силикона /полиестерното лепило/ дали държи на разтворители. След омазването и бандажирането /7-8 слоя/ омотах горния край с тънко найлонче и монтирах скобите та да си направят място. Ще се монтира така и ако изникнат проблеми ще предупреждавам.

Сега да кажа , позволяваме си такива свободни съчинения , щото двигателя /ФЗР600/ е монтиран на бъги , което така или иначе си е "сделано" и си е машина за забавления на къси разстояния. Та въпросната интервенция не е много отговорна. Но пък може да се окаже сполучлива и да спасява поне временно бедни Ямахаджии.

Ето и малко снимки:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0075.jpg
Прегледи:1
Размер:123.3 КБ
ID:5217888Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0077.jpg
Размер:151.1 КБ
ID:5217889Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0072.jpg
Размер:132.9 КБ
ID:5217890Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0074.jpg
Размер:85.0 КБ
ID:5217892Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0076.jpg
Размер:88.6 КБ
ID:5217893Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0073.jpg
Размер:79.0 КБ
ID:5217894
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Жоро - аз бих пробвал с фланец, изработен от някой еднокамерен карбуратор с близки размери и парче маркуч от водно съединение.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Жоро - аз бих пробвал с фланец, изработен от някой еднокамерен карбуратор с близки размери и парче маркуч от водно съединение.
        Това беше единия от вариантите. Собственика /приятелче/ реши , че предпочита така, както сме го направили. Нали трябва да има по някой щурак дето да експриментира в тоя живот.....
        0888932647

Коментар

Жоро,ако направиш чертеж на детайла,ще ти предложа да направим една нискобюджетна пресформа и да се изработи по класическата технология за гуменометални изделия.За да се подбере подходяща каучукова смес е небходимо да се знае при какви условия ще се експлоатира детайла-температура,масло/бензиноустойчивост,твърдост и т.н. Ще свърши работа и оригиналния детайл.
          Стоил L200

Коментар

Проблема идва от това , че фланци има сигурно 1000 модела и размера. Не си струва да се занимава човек да изработва пресформи за по 1-2 бройки. А пък със сместа работата явно е съвсем чоглава , щом от Ямаха не са я догодили и се пука за някакви си 10тина 15 години.

Но пък за мен е много полезно да знам , че можеш да ги правиш тези неща , че понякога парите нямат значение , а детайл трябва.....
            0888932647

Коментар

Тъп въпрос: какво е полиуретанов силикон?
              Помня, че на една Алфа доста се чесахме по главите с какво да и лепим блока с карбураторите - понякога наистина се налага.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Тъп въпрос: какво е полиуретанов силикон?
                Помня, че на една Алфа доста се чесахме по главите с какво да и лепим блока с карбураторите - понякога наистина се налага.
                Не е силикон а полиуретанов уплътнител - нещо като лепилото за автостъкла. Много здрава връзка, отлична адхезия към почти всичко, гъвкавост и широк температурен работен диапазон.
                Сега се сещам, че за гумено металния фланец, може да се използва моделен силикон.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

На мен ми се вижда добър вариянт самовулканизиращата се изолационна лента (за кабелни муфи). Устойчива е на масло и бензин, работна температура 90 градуса, а има и силиконова, на която работната и температура е до 180 градуса.

Коментар

Първоначално публикуван от kъrfo Преглед на мнение
                    На мен ми се вижда добър вариянт самовулканизиращата се изолационна лента (за кабелни муфи). Устойчива е на масло и бензин, работна температура 90 градуса, а има и силиконова, на която работната и температура е до 180 градуса.

Добър вариант е , когато не се изисква и механична якост. В случая горе на снимките се вижда , че точно тази част от фланеца където се монтира карбуратора и в последствие "виси" на нея е почти откъсната. Заради това ползвах мрежата.
                    0888932647

Коментар

С тези самовулканизиращи ленти(пробвал съм на фирам Бишоп) не издържа дълго,въпреки че ги дават масло и т.н. устойчиви почват да се "лигавят".Начина на колегата Нешев е може би най удачен само ,че аз бих го направил с другата лента за гипсокартон която е на нишки като вата.Обаче пак се съмнявам да изкара дълго,като да закрепи момента до събиране на пари май е добро решение.

Коментар

Re: Гуменометалните фланци за карбуратор - спукани са!

Колега не искам дате разочаровам но с нищо няма дасе залепи, имах същият проблем с ямаха тт600, лепих ги и двете но от вибрацйте се разлепваха.Единственият вариянт е да завариш на металния фланец къса траба и да сложиш на нея маркуч, но те съветвам да не ги лепиш че така замалко не се запалих при кремиковци,почна по едно време от там огън да изкарва.
                        0 8 76 36 8 542

Коментар

От: Re: Гуменометалните фланци за карбуратор - спукани са!

Е кажи с какво не бива да се лепи. Полиуретановото лепило държи засега. И мрежата я мислих бая преди да избера тази. През другата по-трудно ще преминава лепилото. Гъсто е. А е важно стъклените влакна да са само армировка. Пък и посоките в които са подредени влакната са съвсем подходящи.
                          0888932647

Коментар

Аз си мислех така,мажеш отдолу слагаш мрежата тя предполагам че ще попие,и отгоре пак лепило.Тогава според мен гумата май няма и да играе много много роля.Другото за което се сетих ,има един синтетичен гипс за счупено го използват докторите той е много здрав,еластичен, в комплект с армировката си е и има и цветове ;-),само незнам с бензин и масло как реагира.
                            Последно редактирано от alehandro; 27-10-10, 07:53.

Коментар

Първоначално публикуван от alehandro Преглед на мнение
                              ,само незнам с бензин и масло как реагира.
                              Ако си е гипс, тогава ще реагира много бурно на обикновенна вода.
                              0888932647

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X