Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Катализатор - кога да го сменим?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Катализатор - кога да го сменим?

Дааа ...аааа

А има и такива дето като отидеш при търговеца .... ти дава 150 лева за да го вземеш !!!!
    Ако се пазариш може и повече ..... да ти даде ..... Мдааа ....
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Колеги имам Jeep Cherokee 2.1TDI 93г. имам ли катализатор можели някои да ми каже ,виждам едно гърне само.... възможно ли е катализатора да е в него , ?Благодаря

Коментар

Нямаш катализатор и никога не си имал, не се притеснявай.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Мерси

Коментар

От: Катализатор - кога да го сменим?

Искам и аз да попитам относно махане на катализатора и разхода на гориво.
            Джипа е Чероки XJ 2001 година, 4.0 литров, американец. Големия катализатор го махнахме, но останаха 2 по-малки, около които има няколко сонди. В момента чек енджин лампата свети, дори след чистене на грешките. Въпроса ми е, ако просто се сменят катализаторите с парчета тръба, как най-лесно могат да сев шунтират ламбдите и съответно какъв ще е теоретично разхода?
            Един майстор електричар сподели, че компа можел да се самообучава и да си контролира разхода дори и без ламбди...което ми звучи малко абсурдно!
            Всяко мнение ще ми е от полза, благодаря предварително!

Коментар

За разхода компютърът слуша едни сонди, които са преди всякакви катализатори. Ако разходът се е променил, то е заради променената газова динамика в ауспуха. Сондите зад катализаторите контролират самите катализатори. За да не свети каквото и да било, може да се използва проста ел. схема, която да формира привидно правилен сигнал. Нещо като емулатор, но не като тези за АГУ.

Коментар

Може да ползваш и проста механична схема.
                Ламбда сондите след катализатора се монтират на втулка, така, че да излязат от ауспуха. Точно колко трябва да излязат, установяваш опитно или от някой който се е занимавал с конкретния модел.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Най-напред, Благодаря на Achkob за поста, става въпрос за моята Jeep-ka.
                  Тъй като не искам повече да експериментирам на своя глава, за това питам - ако ламбдите са за смяна има ли начин да се отстранят или заменят с някаква схема, която да симулира самите тях, или в краен случай нещо, което да подава на компа сигнал, с който разхода и работата на двг. да са в някаква норма?
                  Предварително се извинявам ако въпроса ми е абсурден, но не разбирам почти нищо от ел. инсталации в автомобила!!!
                  Jeep Cherokee XJ 4Lx4Inch Lift
                  Компютърна диагностика

Коментар

Ламбдите могат да се остранят само ако сложиш АГУ. Иначе, поне една трябва да имаш.

Коментар

Имам нова информация по проблема с Чек Енджин-а:
                      След няколко закачания, копма дава грешка P0432 (1/2 Catalytic Converter Efficiency) - "Main Catalyst Efficiency Below Threshold" според ScanTool.
                      Вероятно това означава, че катализаторите не си вършат работата както трябва. Чувал съм, че могат да се махнат, на тяхно място тръба, след нея монтирани две от ламбдите, но с 50% по-навън от диаметъра на тръбата спрямо преди след катализатора, и ламаринени планки преди тези ламбди, по посока на изгорелите газове, за да не се обдухват директно, без катализаторите. Някой правил ли е тази гимнастика, или някоя подобна и ефективна?
                      Jeep Cherokee XJ 4Lx4Inch Lift
                      Компютърна диагностика

Коментар

Дойде и времто да сменям цялата изпускателна с-ма на бензинка..
                        Набавил съм вече разни чарколяци, но остана катализатора.
                        Минава на преглед, за сега работи, но започна да се разпада.
                        Та има няколко опци, а вие дайте акъл.
                        1. Покупка на нов универсален катализатор, има някакви Полски.Но за тях май отзивите не са добри.
                        2. Покупка на китаец от Алиекспрес. Около 200лв, неръждаем. Но и там нищо не се знае.
                        3. Покупка на втора ръка на местна почва. Но и това е скрита картинка.
                        И едно странично питане. Вероятно има разлики м-у дизелов и бензинов катализатор. Но все пак, може ли да работи с дизелов? Сондата е 1, преди него.
                        А, и още нещо, имат ли посока и как се разбира?

Коментар

Дизеловия е насочен към NOx, бензиновия към CO. Отделно режима и като температура и като поток няма нищо общо.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X