Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся двигател за мобилна сонда, който предава въртеливото движение на лоста

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся двигател за мобилна содна който придава въртеливото движение на лоста

За всеки трен си има пътници.Като не мога да стигна аз ще стигне Монио.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      То идеята хубаво, но без доста бавен редуктор няма да минеш.
      \
      Което означава доста висок въртящ момент което едва ли тази елегантна мачта ще понесе. Всъщност трябва да се тръгне от обратното - диаметър на сондиране, въртящ момент, обороти и тогава вече да се мисли за двигателя и мачтата. Отделно и че действително трябва да се мисли за осовият натиск. За да не си мъчи човек главата със сметки най-добре е да се вземе някой доказан заводски /може и любителски/ прототип който сондира с необходимите параметри и от него да се види какъв двигател е необходим. Накратко, леки конструкции може да се очакват при високооборотно сондиране с малки диаметри. Сондирането за вода иска доста желязо.

Коментар

Точно и на място.При мен са тонове и пак не се получават по някога нещата---скала ;мергел и проооо....е.

Коментар

Така е за желязото ....аз също работя на голяма сонда едно 1БА15 и знам за какво става въпрос имам и приятели които работят на асполютно същата сонда която ви показвам на снимката...

Коментар

Мотор и редуктор с промивна глава намерих от Нортекс но чакам да ми пратят оферти да видя за колко пари говорим

Коментар

Колега от Варна ли си ?Нортекс са варненска фирма не съм чувал добри отзиви .
              Каква е идеята на това което замисляш водни или други някакви сондажи?

Коментар

Ами водни сондажи плитки 30-ина метра .... И един друг колега също казва подобни неща за нортекс .. намерих и още една фирма във Варна явно е конкурентна на нортекс http://vattt.hit.bg/

Коментар

Първоначално публикуван от monkataaaaaa Преглед на мнение
                  Ами водни сондажи плитки 30-ина метра ....
                  По-важен е диаметъра на сондиране.
                  Последно редактирано от Фред; 09-04-12, 10:46.

Коментар

Баси, това на колко места по конструкцията може да ти отреже нещо, не е истина...

А какво ще кажете ако е Електродвигател а не ДВГ ?
                    Ми, у поле ток редко има...
                    После - ако не е у поле - коя е тая домашна ел инсталация, от която ще можеш да изкараш повече от 3-4 kW ?
                    трето - ел мотор става само за хидростанция - далеч от водата - иначе за монтаж директно върху мачтата - забрави - не само заради самия елмотор (него да приемем че ще го вземеш с подходяща защита срещу удавяне , ами и заради кабелите до него - ще ги сгънеш поне на няколко места.

Аз всъщност не знам идеята на задачата - трябва да се дооборуди направена вече рамка? трябва да се направи сонда или трябва да се закупи подходящо оборудване в някакъв бюджет?
                    Ако е последното - без да съм търговски агент на НИКТ ДРИЛИНГ - вземи му звънни и виж дали не може да ти свърши работа. Той прави разни такива машинки - на външен вид поне доста по-пригодни за сондиране от разните варненски вариации.
                    Последно редактирано от vlageo; 09-04-12, 12:06.

Коментар

Здравейте.
                      Сигурно защото съм "жичкаджия", но проблема с кабелите ми се струва смешен - къде по-страшно ми изглеждат прегъващите се маркучи на хидравликата
                      От една фаза спокойно се дърпат 8кВт, че и отгоре, стига да няма други консуматори в къщата. Виж, когато трафопоста на някоя махала е перманентно претоварен или когато изобщо няма ток наблизо, си е проблем.

Коментар

Електродвигател монтиран директно върху мачтата има само едно предимство - ще даде добър осов натиск.
                        Не ми се мисли какво ще стане с тоя електродвигател 8 квт (пък и с инсталацията в квартала) ако сондичката направи прихват.
                        После - кривата на въртящият момент на електромотора и на ДВГто са съвсем различни.
                        Още - за да му командва оборотите ще му трябва и импулсен регулатор, и т.н.

Коментар

Асинхронния двигател обикновенно има около 30-40% запас по въртящ момент, а ДВГ - само десетина %. Тока на празен ход и при номинален товар е практически еднакъв. При прихват ще примижат "ламбите" точно толкова, колкото и при развъртането на електромотора. Това без импулсен регулатор, със него нещата стават по-различни - читавия регулатор ще прихване претоварването и ще сваля честотата поддържайки въртящ момент. Няма да мигат лампи нито при развъртане, нито при претоварване.
                          Редуктор пак ще си трябва. За мен това е по-тежкия проблем.

Коментар

По една случайност /завършил съм електротехникум специалност ел.автоматика/ разбирам малко от жичките. Това с ел.двигателя ми спомни един случай преди около 35г. Тогава в БРВ-Асеновград бяхме почнали да правим един стенд който фактически беше сондов апарат с подвижен ротор която схема тогава едва навлизаше в проучвателното сондиране. Смятахме с този стенд да изпробваме решенията преди да се захванем със сондов апарат. Моя милост беше ръководител на темата и затова направих едно проучване на различните решения което включваше и варианта с ел.двигател на ротора. Идеята беше да се използва постояннотоков двигател с тиристорен регулатор на оборотите за да имаме плавно регулиране на оборотите. Много бързо се отказах от тази идея защото теглото на ел. двигателя при мощност 30-40 квт щеше да е напълно достатъчно да осигурява осов натиск 1000-1500 кг докато един хидравличен мотор със същата мощност щеше да тежи 60-70кг. Освен това има един тип аксиалнобутални хидравлични мотори с регулируем наклон на шайбата който представлява идеална безстепенна скоростна кутия - т.е. при намаляване на оборотите се увеличава въртящият момент и обратното. При електродвигателите няма такава характеристика. Въпреки цялата ми любов към електрониката включително около 40г опит като хоби смятам че хидравликата е най-доброто решение.

Коментар

Че хидравликата е истината, е ясно и монкатааааа много добре го знае. Явно си има причини да търси друго решение и един от факторите е цената. С електромотор няма да излезне ефтино - без регулатор ще е мъчение, а регулатора струва повече от ДВГ втора употреба. Монка, а мислил ли за двигател от блъснат четиритактов скупер заедно с вариатора? На мястото на задното колело да монтираш редъктор "Г"? Става с диференциал от кола - при предавателно число около 4 ще постигаш примерно 40-200rpm.

Коментар

Давайте чертежи колеги така е много посно .
                                Благодарности за темата следя я с интерес .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X