Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работа за сондьори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Работа за сондьори

Търся някаква работа свързана със сондиране може и общак

Коментар

Първоначално публикуван от Bogomil Fuskov Преглед на мнение
      Абе брат положението е тегаво!От 20 години въртиме дупки,та с тая"криза" им дойде дюшеш на работодателите!Стагнацията е ненормална...ако си бачкатор ти казват -изкарай ми 100 000 ,за да ти платя 1000 лева!Ужас!Но проблема ни е чисто Български-липса на консолидация....от това ще страдаме винаги!А не се за мислят ако ни няма като как ще стане тяхната работа???
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Bogomil Fuskov Преглед на мнение
        Миналата година бях в Челопеч рудника на Дънди та ми се оплакаха колегите че нямат сондьори. Опитай там но имай предвид, че навсякъде търсят човек който вече да е работил това и то на конкретната сонда, още на първият ден да почне да дава метри. Не са много ентусиазирани да вземат човек който да го учат. Иначе в Австралия много работа по рудниците за сондажни инженери и работници но съм на години вече пък и там е същото - да си работил с техните сонди и машини Отделно че да отидеш първо трябва да ти издействат работна виза и това напълно ги отказва.

Коментар

Това за чужбина е вариант , иначе в България -срамна работа . Все пак любов към професията не стига нали , трябва възнаграждение и условия , които в БГ = 0 .
          Рисковете и условията в мините няма да коментирам , трябва да си мазохист да бачкаш в БГ миньор .

Коментар

Първоначално публикуван от Фред Преглед на мнение
            Отделно че да отидеш първо трябва да ти издействат работна виза и това напълно ги отказва.
            Трябва ти да стигнеш дотам - оттам - ако те харесат - могат да ти организират визата и ще го направят с кеф, щото им трябват хора.
            В момента само за един единствен проект на Рио Тинто ще наемат 6000 човека.
            Но без английски - никого няма да вземат на работа...

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
              Трябва ти да стигнеш дотам - оттам - ако те харесат - могат да ти организират визата и ще го направят с кеф, щото им трябват хора.
              Познавам едно момче /сондажен инженер/ което похарчи доста пари да отиде до Австралия и от летището дори не го пуснаха да влезе защото не могъл да даде достатъчно убедителни причини защо отива там. Върнаха го с обратният полет.

Ако е за работа трябва да се каже коя фирма те иска със съответните документи. Ако е на екскурзия да се покажат резервации и т.н. Просто да се изтърсиш на летището макар и с някакви пари не става. Трябва поне входна виза която в БГ не знам откъде може да се вземе, каква е процедурата, лесно ли одобряват /не ми се вярва/. При всички случаи трябва да се знае при кого отиваш на гости, той да даде гаранция за теб. Включително извлечение от банковата сметка че може да те издържа, нали бях на гости в Америка и съм го виждал. Мен за малко да ме върнат на летището в Глазгоу защото имах само мейли от тамошният университет че ме приемат на специализация а те искаха официален документ. И това по програма на ЕС и виза от английското посолство тук.

Никак не е лесна тази работа. Аз съм кандидатствал навремето в една австралийска фирма но ми отказаха виза защото съм overqualified. Ако знаех щях да пиша само техникума Дори да те одобри фирмата държавата си има собствени регулации. В редица американски формуляри просто не те пускат да попълваш ако в графата "работна виза" няма YES. Така че големият проблем е да се започне, изкарат ли се 3 години може да се смята че бариерата е вдигната.

За какво ли го говорим това, нали преди време тук не успях да намеря хора за Shell. Аз отдавна вече не обръщам внимание на мейлите с които ми предлагат по $500 ако им намеря човек. Само като го погледна и ми е ясно че такъв няма тук. Вече го написах, искат хора работили точно тази работа с техните машини начинаещи не им трябват поне официално. А това означава вече да е бил там. Ако е така той ще се оправи и без мен. А за английският то просто е задължително. И то не просто да скалъпи няколко изречения а да работи наравно в екип с чужденците и да ги разбира. Но както разбрах тук имаме колега в Испания, нека и той да сподели опита си.

Коментар

Първоначално публикуван от Фред Преглед на мнение
                Никак не е лесна тази работа.
                Зависи от мотивацията.

Кандидатства се онлайн. Одобрението е от порядъка на 3-4 седмици, на практика може да стигне до 5-6.
                Ако си наемен работник - ще ти искат извлечение на банковата сметка (на мен ми го искаха за бая период назад).
                Ще трябва и писмо от работодателя че те пуска в отпуск за периода на престоя ти там.
                Ще трябва да се покаже и билета.
                Всичко се сканира и се праща по мейл.
                Документите се обработват в Тасмания, като последната дума е на посолството в Сърбия.
                Визата е за 1 година, многократна, с право на престой до 3 месеца.
                Ако човек е с добър английски и знае при кого отива - ще намери начин.

Да се изтърсиш на летището просто ей така - никъде не става.

Имайки предвид че билета до там е около 1600 евро поне - очевидно е че човек трябва и да разполага с малко финанси...

Оттам нататаък е лесно - в минния сектор имат бясна, бясна нужда от хора.

Същото и в Швеция между другото - ще търсят повече от 10 000 човека в следващите 2-3 години защото отварят много мини, които са затворили през 90те, а и още дав пъти по толкова нови...

Коментар

Здравей,аз съм от София и търся сондьор за Етиопия,ще го заведа и уредя лично, заплата 3000 евро.Ако има някой който е готов и кадърен да се обади на 0899600790 Стефанов,
                  skype ''knqz55'' Моля да е млад опитен и трезвеник,непушач!

Коментар

Първоначално публикуван от knqz Преглед на мнение
                    Здравей,аз съм от София и търся сондьор за Етиопия,ще го заведа и уредя лично, заплата 3000 евро.Ако има някой който е готов и кадърен да се обади на 0899600790 Стефанов,
                    skype ''knqz55'' Моля да е млад опитен и трезвеник,непушач!
                    Колега - не е лошо да поясните за какво сондиране става дума. Водно, ядково или нефтено?
                    Млад и опитен - трудно. Млад с потенциал - по-лесно, ма пак достатъчно трудно.

До останалите колеги - в момента Етиопия е доста актуална с многобройните проекти за добив на поташ, но е изключително трудно място да се работи. В сравнение с там - Момчил направо е брал студ в Либия. Но пък работят немци, англичани, австралийци, американци, канадци и сондирането е последен писък на технологията във всякакви отношения, така че има много да се научи.

Коментар

Хайде, чакат ви

http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/11/...zpravena_pred/
                      Петролната индустрия в Норвегия е изправена пред недостиг на кадри

"Основната пречка ще е липсата на квалифициран персонал, най-вече опитни инженери. От изследваните фирми 84% казват, че този недостиг на опитни инженери и проектмениджъри е огромно предизвикателство", пише в доклада.
                      ...
                      Компаниите очакват търсенето на инженери да се увеличи с 40% между 2011 и 2016, а липсата на предлагане може да създаде недостиг от до 8000 инженери. И все пак две трети от фирмите имат добри прогнози, тъй като секторът започва да внася работна ръка от чужбина.

Коментар

Здравейте,

първо искам да се извиня, че навлизам така рязко в темата, без експертно мнение и опит....с едничка мисъл да ви попитам за съвет. Като предварително благодаря на всички, които се включат. Искам да се представя с няколко изречения. Казвам се Антоанета от Пазарджик на 24 год. и съм студентка в Софийски университет, завърших бакалавър - Геология, а в момента изучавам магистратура отново в СУ - Регионални геоенергийни ресурси и стратегии...като ми предстой дипломиране Февруари месец. Просто имам желание да се развивам в тази насока и да работя по специалността си. За да не съжалявам за вложеното време, пари и труд... през тези години, Много е трудно да си намеря работа по специлаността и за това прибягвам до мнението на хора, които са в час и работят в тази сфера изцяло или от части, искам да натрупам опит, да се понауча на практика как мога да бъда полезна и да се развивам лека по лека, а желание не ми лиспва ... За работа ми трябва стаж и опит, а няма как да се сдобия с него и ме е жал.
                        С интерес бих изкарала стаж или обучение някъде, където ще съм полезна.. а това би ми дало много голям плюс и кръгозор в това с което искам да се занимавам аз. Дали някой би ми помогнал? Пак благодаря и пак се извинявам, ако не е тук мястото да попитам за мнение и съвет.

имейла ми е - antoaneta.petrova2@abv.bg за все пак.
                        Благодаря ! Тони

Коментар

Копирам и тук отговора си в другата тема да са на едно място. И да допълня, стажове могат да се търсят и в чужбина - фирми, международни организации или доброволчески инициативи. Каквото и да е само да не се тръгне в блатото на ежедневието защото след това измъкването е много трудно. Стажът в чужбина значително разширява кръгозорът и възможностите.Свържете се с Кариерният център във вашият университет там ще имат подходящи адреси но не се ограничавайте с това а активно търсете всякакви възможности. Но за тази цел е необходимо перфектно владеене на чужд език както вече беше казано, английският език като минимум.

Здравейте Антоанета. За подобни въпроси си имаме специална тема. Вярно, че тя е за сондьори и не блести с много предложения но все пак там ще е по-добре иначе тук бързо ще потъне в написаното. Моята препоръка е да си напишете CV в което особено да наблегнете на практическите умения които имате /стажове, курсови проекти, дипломна работа, езикови умения, компютърна грамотност и т.н./ след което да започнете да го пращате до всички български фирми чиито адреси намерете. Представете знанията си малко по-широко, това с геоенергийните ресурси и стратегии ми се струва не съвсем по профила на нашите големи фирми. Подхожда за работа в министерство но там се пробива много трудно. Все пак опитвайте, поискайте съвет от ръководителя на дипломната работа.

Използвайте всяка възможност за трупане на практически опит и контакти, това значително ще увеличи шансовете ви вече за по-сериозна работа. Можете да опитате и по чуждите фирми макар че те обикновено искат поне 3 години опит. Недейте да имате големи очаквания, ако на 100 писма поне едно сполучи добре ще е. На този етап важното е да се започне така че се съгласявайте на всяко предложение дори да не е точно по специализацията ви. Ако им намекнете, че ви интересува краткосрочен стаж без заплащане вероятността за успех се увеличава. Естествено казано по-деликатно Успех.

Коментар

И малко информация за стажовете в по общ вид, не за конкретният случай. За съжаление в България това не е поставено на добра основа. Като си спомня за онази стена в Шотландия отрупана с около 60-80 обяви за летен стаж включително в Австралия и като я сравня с нашето табло и голяма тъга ме обхваща.

Университетите ни се интересуват как да си изпълнят учебната програма което обикновено означава кратка екскурзия по обектите с наблюдаване а не участие в реалната работа. Фирмите пък претрупани с ежедневната работа не се сещат за такива неща. Така че според мен активната страна в този процес трябва да е студентът или наскоро дипломиралият се млад специалист. Според мен фирмите ще проявят интерес към млад човек който няма да изисква никакви или минимални разходи от тяхна страна а проявява желание да работи и така да помага на фирмата.

Коментар

Уважаеми колеги помагайте - търся работа в проучвателното ядково диамантено водно сондиране !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от VVAANNKKOO Преглед на мнение
                                Уважаеми колеги помагайте - търся работа в проучвателното ядково диамантено водно сондиране !!!!
                                Проучвателното сондиране е с диамантени корони но "водно"? Или се има предвид използване за промивка на чиста вода без полимери и т.н. или "сондиране за вода" но в такъв случай сондиране с диамантени корони е доста рядко да не кажа че не се прилага. Както и да е, опитайте в ето тези фирми:

ГЕОПС – Болкан Дрилинг Сервисиз, Асеновград
                                http://www.geopsbg.com/index.php/bg/career
                                /имат доста работа и търсят хора/

Геосервизинженеринг АД, Асеновград
                                http://www.gse.bg/

Геология и Геотехника, Ямбол
                                http://geologiabg.com/contacts.php

Гео-Линт ООД, София
                                http://www.fokus.bg/catalog/гео-линт-оод/127435.html

НИКТ Дрилинг ООД, Пазарджик
                                http://nikt-drilling.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X