Имам проблем с развиването на капака на масления филтър, който е от алуминий мисля.Отгоре е направен за ключ 30мм, но като пробвам да развия не мърда.Целият двигател се лашка от тампоните, но не се развива този капак.Има ли друг начин да го развия, за да сменя филтриращия елемент и гумените уплътнения?В ръководството четох, че се развива на ръка и ако е необходимо с ключ.И друго което не ми е ясно този капак на две части ли се дели или директно отдолу от двигателя трябва да се развие?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как се разглобява масления филтър ГАЗ 66/53?
Свий
X
-
От: Как се разглобява масления филтър ГАЗ 66/53?
Колега, за съжаление това е проблем на тези двигатели които са се произвеждали във Виетнам. Кооперирано производство СИВ какво да правиш. ако си намериш жаба от по стария модел с центробежния филтър ще си решиш много проблеми. А ако все пак успееш да развиеш камбаната без да искъртиш нещо то смени и масления пръстен. Успех, ако до сега не си се справил.Родопите..... Широка лъка.....Солища
-
От: Как се разглобява масления филтър ГАЗ 66/53?
Е това се казва точен отговор.Благодаря.Мислех че никой не е имал този проблем.Тая цялата алуминиева камбанария успях да я развия обаче много бой изяде и малко я наранихме.Дано не тече сега.Сменил съм всички гумите уплътнения вътре, но само не ми стана ясно на кое викаш гумен пръстен колега?Да не е това което изолира филтрираното от нечистото масло?Защото ако е то там изобщо липсваше такова.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар