Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газ 63 Моллотовка цапа свеща на първи цилиндър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Газ 63 Моллотовка цапа свеща на първи цилиндър

Колеги намерих една светяща молотовка на 12 хил. км. Направо уникална. Има само един проблем цапа свеща на първи цилиндър. Камиона ми харесва мисля да го взимам но незнам от какво е проблема.Молотовката иначе свети от всекаде като от магазин е.
    Кажете какво може да е ?
    Евентуално става ли монтаж на дизелов мотор и сложнали е трансплантацията ?
    Благодаря на отзовалите се предварително !

От: Газ 63 Моллотовка цапа свеща на първи цилиндър

Слагаш мотор 4 цилиндров перкинз и си решаваш проблема.

Коментар

Съдейки по ника ти-оригиналният двигател няма да изкара дълго на камиончето, даже и да работо перфектно.
      Но според мен оправи проблема, и го карай както го е измислил конструктора.
      Възможностите за цапане на свеща са няколко-счупен маслен сегмент, и влиза масло в цилиндъра, да пропуска през клапаните( не съм запознат как е решено уплътняването на клапаните при този двигател, но на ЮМЗ-пак стар като концепция двигател няма никакви гумички по клапаните, и няма проблем), Но все поак вижи там какво има и какво няма. Друг възможен проблем е лоша работа на свеща. Там пък може да е от калпава свещ, кабел от делкото до свещта, и някакъв проблем в дистрибуторната капачка. КАто начало аз бих измерил компресията в цилиндъра, ако има начупени сегменти(компресионни) също може да е причина.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

на скоро имах същия проблем със зил131,оказа се натегнат клапан.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00223.jpg
Прегледи:1
Размер:212.0 КБ
ID:5195859

Коментар

Сигмент маслен разбира се ако си с оригиналния мотор или водач на клапана. Тези двигатели са със стоящи клапани. Кажи при какви теренни условия се движи автомобила, каква е надморската височина при теб? Имай предвит че ако караш със сегашния бензин трябва да добавяш добавка защото сегашния бензин е безоловен. Какво да правиш ЕВРОПА ЕКОЛОГИЯ. Искам да знам твоя мотор с какъв карбуратор е К-22А или К-22 Г
          Родопите..... Широка лъка.....Солища

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X