Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся сведения за камион Ивеко 75е15

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся сведения за камион Ивеко 75е15

Предлагат ми едно Ивеко 75е15 самосвал от Англия. Рових из нета сайта на Ивеко , Чефин , форумите и така и не можах да разбера какъв е полезния товар на това Ивеко. И ако някой има опит стези камиончета нека пише . Благодаря предварително.
    Последно редактирано от Ясен; 13-03-10, 21:44. Причина: по-добро заглавие

До: Търся сведения за камион Ивеко 75е15

Първоначално публикуван от жеко Преглед на мнение
    Предлагат ми едно Ивеко 75е15 самосвал от Англия. Рових из нета сайта на Ивеко , Чефин , форумите и така и не можах да разбера какъв е полезния товар на това Ивеко. И ако някой има опит стези камиончета нека пише . Благодаря предварително.
    75 означава 7,5 тона общо тегло. Единственния начин да разбереш колко ти е полезния товар е да го качиш на кантар и от собственното му тегло, да сметнеш колко ти остава до 7,5т. От опит ще ти кажа, че ако надстраойката е стоманена, полезния ти товар по документи няма да е повече от 2,5 - 3,5 тона. В случай, че е алуминиева, малко повече. Всичко обаче е строго специфично. Колкото е по-малка надстройката, полезния товар се увеличава.

15 означава конски сили. В случая ако е евро 3, тектор двигателя е 146 к.с.

Коментар

Грубо правило : делиш общото тегло на 2 и махаш 1 тон. В твоя случай камиона е 7,5 общо тегло - така че полезния товар е около 2,5 тона за да не плащаш глоби.
      Технически колата може да носи до към 4-5 тона, без да я счупиш сериозно. (би трябвало спирачната система и окачването да са същите като на 10 тонен автомобил)

Тъй като кантарите в България винаги са метрирани от кантарджията, сметката и там ще е горе-долу точна.

Коментар

Успях да намеря полезния товар, между 4250 и 4560 според модификацията. Но ако някой има опит с този модел нека пише плюсове минуси и т.н, Ивеко приди съм имал 35 10 като цяло не беше лош камион но за 75е15 незнам нищо. Кантарджията може да пе глоби само ако имам над 8т на ос за ДАИ пак могат ама трудно

Коментар

Първоначално публикуван от жеко Преглед на мнение
          Успях да намеря полезния товар, между 4250 и 4560 според модификацията. Но ако някой има опит с този модел нека пише плюсове минуси и т.н, Ивеко приди съм имал 35 10 като цяло не беше лош камион но за 75е15 незнам нищо. Кантарджията може да пе глоби само ако имам над 8т на ос за ДАИ пак могат ама трудно
          Това което си намерил е полезния товар на шаси кабина без надстройка. Надстройката тежи около 1200 до 2000 кг, така че идваш до нашите цифри...

Коментар

Не това е payload на камиона със самосвална надстройка 4,2 м разликата в килограмите идва от модификациите на надстойката но Ивеко дават толкова полизен товар. Тези дни видях 2 такива самосвалчета като изпълнение ми харесаха.
            Последно редактирано от жеко; 19-03-10, 20:27.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X