Здравейте може ли да ми дадете малко информация за тези камиони знам че са дизелови и са произвеждани до 1991г поне така ми казаха прилагам няколко снимки
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Камаз 4310
Свий
X
-
До: Камаз 4310
Една от военните версии на Камаз, естествено 6х6, при товафул-тайм. Има раздатка с бавни и блокаж на централния междуосев диференциал. В смисъл диференциала между предния и задните мостове.
Гумите са малко по-високи и доста по-широки от на нормалните камази, но не мога да ти кожа колко точно. Като на повечето военни машини, има централизирана система за управление на налягането на гумите.
Естествено с барабанни спирачки, естествено отказват всичките накуп след половин час газене в рядка кал или локви или рекички.
И съвсем естествено това води до крайно болезнени преживявания, ако навън е -10 и имаш небагоразумието да спреш тъкмо след като си излезнал от проклетата река...
По лични впечатления рамата е лифтната с десетина сантиметра в сравнение с обикновените камази, но доста отдавна не съм виждал такова животно, може и малко повече да е.
Мотора е дизел осмак, V образен, към 210 коня, убий ме не помня колко литра е върти ми се из главата нещо 10-12, не помня вече. Като цяло, с изключение на качеството на компонентите, си е като на другите камази. Къса биели с кеф, макар и по-рядко. Наема се доста добре, стига камиона да е празен. То май това важи и за всичко останало. Както се бъзикаше едно приятелче, явно всички тестове на Камаз са ги првили без товар...
Сега идва смешната част: товароподемност 5тона. На 8тона камион. Ха-ха. Същия боклук като обикновения камаз - единствения самосвал в света, който тежи 8 тона и има товароподемност 7 тона. Може и да бъркам с половин тон някъде, но е все тая.
След деведесет и някоя (можи и 91ва, не знам точно) минават на модернизираната версия, която доста повече прилича на военен камион, но съм го виждал само на снимка.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Не знам с кого дружиш, но това е равнинен камион. Ако приятелят ти го е карал у нас, че и за пари, то той е просто глупак. Ако не ти се вярва - поговори със счетоводството му. Тук нямаш бизнес под 600 коня, а оня е най-много 400. Не влизаш нито на баира, нито на спускането. Тонкилометрите стават едни други пари, и не камиона е виновен че ти не знаеш в какво да се качиш.
Колкото до новите военни камазове - те нямат аналог. НАТОвските кочини нещо могат. Примерно същото. Но струват пари, които излизат от конвейерното автостроене. А инвестиционното машиностроене, и военната техника са принципиално противоположни понятия. Освен дето ние, гордите натовци, изобщо нямаме парашутни системи за такива неща
Каквото имахме - затрихме.
А иначе и ръчния часовник е калпава машина. Особено като не му познаваш.
Коментар
-
Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
Сега идва смешната част: товароподемност 5тона. На 8тона камион. Ха-ха. Същия боклук като обикновения камаз - единствения самосвал в света, който тежи 8 тона и има товароподемност 7 тона. Може и да бъркам с половин тон някъде, но е все тая.емил златков
паджеро 2.5тд
ве стром 650
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеНе знам с кого дружиш, но това е равнинен камион....
За новите си казах, че съм ги виждал само на снимка, така, че няма как да имам мнение.
Първоначално публикуван от Zemo Преглед на мнениена камаз самосвал легена е 7,5 кубика , товароподемност 16 тона
Мисля, че базата на 4310 е 5320, 5111 е самосвала на тая база и съм почти сигурен, че не е 16 тонен. Може и да греша, тия дни ще разровя старите тефтери и ще видя.
А за товароподемността на 4310 съм сигурен.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнениеМисля, че базата на 4310 е 5320, 5111 е самосвала на тая база и съм почти сигурен, че не е 16 тонен. Може и да греша, тия дни ще разровя старите тефтери и ще видя.
А за товароподемността на 4310 съм сигурен.
Коментар
-
С малък двигател можеш да правиш пари в равнината. Като го набуташ в проходите, спираш да печелиш, и влизаш във вечни ремонти. За големия мотор, на равно плащаш излишно, и печелиш малко.
Защо мислиш, едни и същи камиони имат цели гами двигатели?
Коментар
-
Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение...
Същия боклук като обикновения камаз - единствения самосвал в света, който тежи 8 тона и има товароподемност 7 тона. Може и да бъркам с половин тон някъде, но е все тая.
...? Не, лъжеш се, повече са - 11580 килограма. Общо 13 тона. Сметни си сам грешката и виж дали е "половин тон някъде".
При КамАЗ 6520 товароподемността вече е 14 400 кг, у КаМАЗ 65115 - 15 000.
На 4310 е 7 тона, само при модификацията 43106 е 6 тона.
Разни хора редовно обичат да оплюват де що е руско...
п.п.Хубаво е преди да напишеш, че нещо е боклук, поне да му разгледаш техническите характеристики. Това коства две думи на руски в чичко Гугъл и времето за натискане на enter-а.Последно редактирано от м20_маниак; 19-08-09, 19:38.С "Фармахим" - непобедим
Дизел - само дънки!
Коментар
-
Да ме прощавате всичките специалисти, но единственото, което съм объркал е модификацията, за което се признавам за виновен и клепам засрамено в ъгъла.
Направих си труда да напиша двете думички на чичко гугъл и той подсказа ей оная картинка долу. Оказва се, че 7 8 тона все пак съм ги запомнил правилно
@м20_маниак: добре, нека да са 7 тона вместо 6. А сега ми кажи колко камиона (включително и руски) знаеш, които тежат повече, отколкото могат да носят, че аз нещо не се сещам?О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
камаза не му е работата по баирите,както е писал Стефан,днес на пътя Ловеч-Плевен,един камаз бордови с ремарке на око караше не повече от 20кубика,и едвам пълзеше,а пътя е сравнително равнинен,за сравнение по същия път Ман тга с гондола кара 45кубика и не ги усеща.та камазите са за военните и за строителите,понеже в коша качват повече боклуци,а татрата е скъпа.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар