Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГАЗ-66 нива на масла

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ГАЗ-66 нива на масла

Здравейте!

Позволявам си да задам този въпрос и то в нова тема, след като вчера почти половин ден скачахме с една друга маймуна по лостовете, ходихме да вземаме назаем най-големите гайковерти и псувахме неизвестните гумаджии "затегнали" така зверски левите гуми на ВиЯтнамката . После нагрявах с резак, късах шпилки, рязах с флекс превъртялите, докато в един момент загледах една от откъснатите и забелязах, че е лява резбата. Добре, че съсипах само задната главина. Сега всичко е оправено вече.

Та, на въпроса. Не знам колко масло да сипя в мостовете. Намирам два типа информация:
    Едната казва, че се налива докато не потече от контролната пробка през която се налива. По моя груба сметка ще са около 20л, че може и повече, понеже ръкавите ще се напълнят почти догоре.
    Другия канал казва, че се налива около 6.4л в заден мост и 7.7л в преден.
    Отворил съм тези пробки горе с пружинките и ламаринената втулка, която четох в книгата, но не разбрах как точно вдига масло и маже принудително някакви лагери. Други пробки не виждам.
    Без блокажи си за никъде. :D
    Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Пробката се оказа тази голямата тапа с квадрат 32 от другата страна на корпуса. Аз мислех, че е някакъв реглаж на диференцияла и не го бях пипал.
    Сега информациите съвпаднаха, протича от пробката при 6-7литра масло.
    Последно редактирано от The Bear; 26-11-21, 12:45.
    Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Сам си си отговорил за маслото.
      А гайките не забелязали някой,че имат белег?
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

Ако е лява гайката трябва да засечена по средата, ама ти си разбрал по трудния начин.
        На моста има пробка с квадрат наливаш докато прелее.

Коментар

Мани, мани... Голяма излагация с тия леви резби. При все, че по цял ден сме в резбите, стругарство и т.н. Има даже на челото на шпилките щамповано едно "Л"... В последствие установих, че някои гайки имаха макар и трудно забележим маркер за лява резба. Просто, като човек досега не е свалял гума на мпс с леви гайки, а често му карат за ремонт коли с откъснати, превъртяли шестостени, секрети... И винаги всичко е било дясна резба. Докато не дойде тая Шишига.
          Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X