Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mercedes 123 - ГАЗ 53

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mercedes 123 - ГАЗ 53

Здравейте момчета... незнам дали темата ми е за тук, ако не е се извинявам много! Та... решили сме да заменим двигателя на 123-ката който е 300 D с такъв от Газ 53 оригиналния 3000 дизел е тотално износен и със спукан на всичкото отгоре блок... надува яко и е вечно жаден абе както и да е от него нищо не става... за поставянето както се казва с "железата" ще се оправим не е проблем все пак работим с автомобили не сме зелени откъснати и не пиша тук да си чеша езика или да се намирам на приказка... а да поискам нещо като съвети, идеи какво и как да подобрим споменатия вече Газ V8 за да му подобрим работата най общо казано... каква е общата практика с този двигател знаем че степента на сгъстяване е доста ниска 6.7 за старите май не съм сигурен как стои въпроса с разпределителния вал 180 градуса искаме да олекотим коляновия вал и маховика и да се балансират... незнам ПОМАГАИТЕ със свежи и практически реални съвети и идеи за това как да го 'сделаме' пък тои после сам ще влезе в коша :giggle: k:

До: Mercedes 123 - ГАЗ 53

Успех колега. Аз съм го мислил това за волга ама нещо все не остава време и финанси за такъв проект пък и проектите в офф насока по ме кефят.

На моя само съм су свалил главата 3 мм. друго не съм олекотявал защото не искам да губя от въртящия момент.
    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Във втора страница на тази тема
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=53046&page=2
      пост номер 31, колегата niki8531 споделя за преработка на двигател от газ 53.Според него с доработки този двигател можел да достигне 400 коня.Предлагам ти да се свържеш с него и да го помолиш за повече инфо.
      Надявам се да съм ти бил полезен....поздрави и успех в начинанието.
      Красимир Йотов

Коментар

3мм от главите така ли...

Коментар

И повече можепили яко
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Я кажи колко повече може?
            Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Само да вметна че, старите"Чайки"дето возиха "бай Тошо" са точно с такива двигатели, и с автоматични скоростни кутии.Един приятел купи от някъде такава, и върви като самолет.Но икономията на гориво не и е преоритет.

Коментар

Но Чайките са около 230-250 кс.,до 400кс.има междузвездна разлика.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                  Но Чайките са около 230-250 кс.,до 400кс.има междузвездна разлика.
                  Две на ръка е че са 5,4л...
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                    Две на ръка е че са 5,4л...
                    Не лъжи!Ощетяваш "Чайката" с 100 см3 - 5,5 л. е!
                    С "Фармахим" - непобедим
                    Дизел - само дънки!

Коментар

Начи тоя двигател от ГАЗ 53 е 4.25л и праи 125к.с. при 3200-3400об/мин, което означава около 60% волуметрична ефективност. С таа тиква и при разумни обороти за тиа железа, това трудно ше изкара 400к.с.........мнооого трудно. Просто не мое да мине толко въздух от там. Ако се надуе на около 1 бар ше стане около 300 к.с. при около 4500об/мин....обаче дали нема да 'напуснат обекта' разни работи от него е божа работа....макар че си струва да се опита...двигателя сигурно се намира лесно....трее и един компресор итън М90 (който 1 бар нема да дигне ма 0,8, ако е е читав)...карбуратор некъв американски 4 барел...така да има....или от ЗИЛ 130 (покрива до около 200к.с.) или огромна газенка за 200кВ. Ако може тоа чук отгоре (центробежната очистка) да се разкара....двигателя става страшно компактен. Па и нема нищо като В8...питай ме мен

П.С. Притеснително е че му дават тегло от 275кила...а и съединителя не го знам ква система е ....ма едва ли е много дръжлива.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X