Здравеите колеги имам виетнамка с много подобрения поставих и мост заден от газ 53 скорости от джуган и мн други оба4е ме интересува има ли разлики в предавателните 4исла между джугана и 130-ата
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
СРАВНЕНИЕ НА СКОРОСТНИ КУТИИ НА ЗИЛ130 И ЗИЛ 157
Свий
X
-
До: СРАВНЕНИЕ НА СКОРОСТНИ КУТИИ НА ЗИЛ130 И ЗИЛ 157
Аз мислех да слагам скоростна кутия от ЗИЛ и говорих с едни колеги които карат с такава.Та те ми казаха че е по добре с Джуганова ск. кутия.От къде си колега?Поздрави
К мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
-
Задния мост от ГАЗ 53 е по-дуракоустойчив от оригиналния на Виетнамката.Затова много колеги ги сменят.
Някой знае ли дали ще пасне скоростна кутия от ЗИЛ 130 например, 5 скорости която е, на ГАЗ 53 с оригиналния V8 мотор, не с дизеловия.
Коментар
-
Престъргва се малко оста да влезе в лагерчето.На кожуха се захваща 2см. дебела планка и на нея се пробиват отворите за шпилките на зиловата кутия.Връзваш кутията.Качваш се и газ
А за задния мост не трябва ли предния и задния диф. да са еднакви.Как така отпред виетнамков а отзад ГАЗ53като включиш двойното кво става.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
-
И аз знам че опашките са различни (лагерчето на коляновия вал), но мисля че и феродовия диск неставаше (не съм 100% сигурен)Първоначално публикуван от dimkov1 Преглед на мнениеЗадния мост от ГАЗ 53 е по-дуракоустойчив от оригиналния на Виетнамката.Затова много колеги ги сменят.
Някой знае ли дали ще пасне скоростна кутия от ЗИЛ 130 например, 5 скорости която е, на ГАЗ 53 с оригиналния V8 мотор, не с дизеловия.
Като сменяте моста с кои гуми го оставяте, предавателните числа как са, ще почне да чупи раздатка или предния диференцял си мисля, не е редно да се прави това, но щом сте решили
Преди доста време един познат слага на 53 мост от 66 и беше възхитен от разликата, но щом и обратното се прави вече незнам
Случайни хора УАЗ не карат
Коментар
-
Именно когато се натовари много Виетнамката чупи отзад полуоските.При наклон се усуква и става мазало.Това го знам от колегите които си смениха отзад дифовете.
А аз по принцип знам че на ГАЗ 53 и дават по-голяма товароносимост от на ГАЗ 66.Така че има логика в смяната.Съгласен съм също че проходимостта намалява.
Коментар
-
Виетнамките и с оригиналният диф. ги товарят като за последно .А как ще излезе от гората с газков диф.нали ше буксува .Трябва да работиш само кога е сухо
А за феродовия диск при Зилова скоростна кутия слагат от Беларус със Газков притискателен.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
-
Е какъв е смисъла ако оставиш "чарколяците от Виетнамка" в моста ? Нали при тях е голямото натоварване, кожуха едва ли ще се счупи.Първоначално публикуван от mi6o6 Преглед на мнениеВуйчо ми има Виетнамка, която е със заден мост от ГАЗ 53. Май че само външната част е от ГАЗ 53, а вътре чарколяците са си от Виетнамка.DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
Коментар
-
Не знам дали става за 53.Ако има колеги които знаят нека пишат.Първоначално публикуван от bobsen Преглед на мнениеА защо просто не извадите блокажа.Gaz69.Suzuki SAMURAI 0887006977
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар